İşsizi kötü anlamda söylemedim zaten. ben de arada yenilik diye değil de değişiklik olsun diye farklı romlar yüklüyorum. tabii rom işleriyle uğraşan kullanıcılar %'1 e anca tekabül ediyordur. xiaomi'nin de 4-5 yıl aynı telefonu farklı romlar kurarak kullanıp yeni tutmaya çalışan kullanıcılar peşinde olduğunu sanmıyorum.
yok %1 çok az olur bakın sadece kenzo için AOSP tabanlı romun 1 haftada download sayısını 5000 i geçkin gördüm, gerisini siz hesap edin.
Evet Neden XİAOMI;
özelleştirme, geliştirme ve editleme konusunda son yıllarda bazı güvenlik tedbirleri alınsada geçilmesi zor bir durum değil.
Donanım, yazılım ve servis desteğini resmi ülkemize gelmediği halde bulabilen bir üün yelpazesi.
Hatta hatırlayın bazı gayri resmi satıcılar 1 yıllık donanım desteğini Çinde yaptırıp tekrar kullanıcıya teslim edebilme cesareti ve güvenini vermiş bir satış ve destek durumu bile bulabilmiş marka, ilginç ama bunu gördük.
EEE mesela bir ustamız kıyas yaparken Xiaomi donanım ve yazılım oranı olarak 3 te biri donanım 3 te ikisi yazılım olarak yatırım yaptığını izah etmişti. Bu durum diğer markalarda tam tersi olduğu halde inanın ben xiaominin donanım olarak onları da geçtiğini söyleyebilirim.
Evet biz Şooomiciler, samseng-vayvey ve ayfon veya hayg tegno kampana cihazlarında özgür olamadığımız istediğimiz edit, yama veya full özel rom denemeleri yapamadığımız için ve Şooominin de onların verdiği "GALİTELİ, HAVALI, BİGBOSS" TADINI verdiği için kullanıyor olabiliriz. Ben yanımdakilerle beraber 6 Şooomileri aldırdığımda yaa biz şimdiye kadar neden kafa bulduk seninle de önceden almadık diyorlarsa ki onlar asla root rom işinden uzak duranlardır. Bu yeter be kardeşim.
"BU NEDENLE BİLE OLSA ŞOOOMİ ALMALIYIZ DİYOM BEN" haaa Şooomide burnu kalkar F/P ürünü olmaktan çıkar ve biz ORD leri üzmeye başlarsa babamın oğlu değil o zaman başka bir köy bulurug bizde... SELAMETLE