Yurt içi cihaz alıyorsanız Rus cihazı beklemeyin hocam. Sonuçta Türkiye'de ya TR ya da Global romla çıkıyor.
Yurt dışı cihaz olarak alıyorsanız da Rus cihazı almaya özen gösterebilirsiniz bulursanız. Ben global romla kullanıyorum, Xiaomi'nin kendi uygulamaları yok diye cihaz çöp değil sonuçta, gayet performansı yerinde.
Ayrıca yd cihazların IMEI tamiri için BL kilidinin açılması gerekiyor. Wideline sertifikasına BL kilidi yüzünden suç atmak çok mantıklı değil. Bu konuda endişeniz varsa yurt içi cihaz almanız lazım ve BL kilidini açmamanız lazım.
Hocam ben Rusya'da yaşıyorum.
Burada satılan xiaomi modeli cihazlar rus rom'lu olarak satılanını görmedim bugüne kadar... En azından Kazan'da satılan xiaomi cihazların rus rom'lu olarak satılanını hiç görmedim.
Burada da bu band20 sorunundan dolayı, global cihazlar tercih ediliyor genellikle... Özellikle gençler band20'li cihazları tercih ediyor.
Imei vs bl kilidi vs gibi işlemler ilgi alanımda ve yakından takip etmeme rağmen, hiç bir zaman tercih etmeyeceğim işlemlerdir. Çünkü telefonumda bankacılık işlemlerini de yapıyorum.
Türkiye içinde telefonun çalışması için bol bol telefon değiştireceğiz gari... Şimdilik sim 1 yuvasını kullandım. Sonraki girişimde sim 2'yi kullanacağım. Daha sonraki girişlerimde hanımın telefonunu kullanırım... Çok çok sonraki girişlerimde çocukların telefonlarını kullanırım artık. Yani imei sıkıntısını ailemin kullandığı telefonlarla aşarım.
Ancak belirttiğim gibi, mi 'nin arama ve mesajlaşma uygulamasını kullanacağım diye telefonun kilidini açmak gibi zahmetli işlemlerle uğraşmak zorunda kalmak, xiaomi'nin kullanıcılarını gereksiz yere yormak olarak değerlendiriyorum.
mi'nin contact listesinde kayıtlı olanlara baktığımızda kullanıcının kullandığı telefon numarası, aynı zamanda whatsapp numarası olup olmadığı görülebiliyordu. Google'un contact uygulamasında bu detayları göremiyoruz maalesef...
Yani anlatmak istediğim; kullandığım telefona, aynı markanın uygulamasını kuramamak, kullanıcıyı ezmek gibi bir şey oluyor.