İnceleme Xiaomi 13 T

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Alacağınız global cihazların %99.99'u zaten Google uygulamalarının olduğu romlarla gelecektir hocam. Tek bu cihaza özel durum değil; diğer cihazlarda da her türlü BL açmakla, rom değişmekle uğraşacaktınız. :)
Valla işte bu firmanın yazılım desteği konusundaki, politikasını anlamak mümkün değil.

Global yazılımlı cihaz alarak, band20 olayını garantiledik.

Kilit açınca, telefonun L1 sertifika düzeyi L3'e düşerse, bu hiç hoşuma gitmez. Sonra kilit kapat vs, bir sürü gereksiz işlemler.

Firma madem rus rom'u çıkaracaktı. Direkt rus rom'lu cihaz satsaydı, daha mantıklı iş yapmış olurdu. Bu arada, Rusya'da da genellikle band20 'li cihazlar tercih edilmektedir.

Diğer cihazlara gelince; Rusya'da ağırlıklı olarak Samsung ve Xiaomi cihazlar kullanılmaktadır. Iphone kullananların sayısı çok az.

Böyle giderse, ben de yavaş yavaş Samsung'a yönelecek gibiyim.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Valla işte bu firmanın yazılım desteği konusundaki, politikasını anlamak mümkün değil.

Global yazılımlı cihaz alarak, band20 olayını garantiledik.

Kilit açınca, telefonun L1 sertifika düzeyi L3'e düşerse, bu hiç hoşuma gitmez. Sonra kilit kapat vs, bir sürü gereksiz işlemler.

Firma madem rus rom'u çıkaracaktı. Direkt rus rom'lu cihaz satsaydı, daha mantıklı iş yapmış olurdu. Bu arada, Rusya'da da genellikle band20 'li cihazlar tercih edilmektedir.

Diğer cihazlara gelince; Rusya'da ağırlıklı olarak Samsung ve Xiaomi cihazlar kullanılmaktadır. Iphone kullananların sayısı çok az.

Böyle giderse, ben de yavaş yavaş Samsung'a yönelecek gibiyim.
Yurt içi cihaz alıyorsanız Rus cihazı beklemeyin hocam. Sonuçta Türkiye'de ya TR ya da Global romla çıkıyor.

Yurt dışı cihaz olarak alıyorsanız da Rus cihazı almaya özen gösterebilirsiniz bulursanız. Ben global romla kullanıyorum, Xiaomi'nin kendi uygulamaları yok diye cihaz çöp değil sonuçta, gayet performansı yerinde.

Ayrıca yd cihazların IMEI tamiri için BL kilidinin açılması gerekiyor. Wideline sertifikasına BL kilidi yüzünden suç atmak çok mantıklı değil. Bu konuda endişeniz varsa yurt içi cihaz almanız lazım ve BL kilidini açmamanız lazım.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Yurt içi cihaz alıyorsanız Rus cihazı beklemeyin hocam. Sonuçta Türkiye'de ya TR ya da Global romla çıkıyor.

Yurt dışı cihaz olarak alıyorsanız da Rus cihazı almaya özen gösterebilirsiniz bulursanız. Ben global romla kullanıyorum, Xiaomi'nin kendi uygulamaları yok diye cihaz çöp değil sonuçta, gayet performansı yerinde.

Ayrıca yd cihazların IMEI tamiri için BL kilidinin açılması gerekiyor. Wideline sertifikasına BL kilidi yüzünden suç atmak çok mantıklı değil. Bu konuda endişeniz varsa yurt içi cihaz almanız lazım ve BL kilidini açmamanız lazım.
Hocam ben Rusya'da yaşıyorum.

Burada satılan xiaomi modeli cihazlar rus rom'lu olarak satılanını görmedim bugüne kadar... En azından Kazan'da satılan xiaomi cihazların rus rom'lu olarak satılanını hiç görmedim.

Burada da bu band20 sorunundan dolayı, global cihazlar tercih ediliyor genellikle... Özellikle gençler band20'li cihazları tercih ediyor.

Imei vs bl kilidi vs gibi işlemler ilgi alanımda ve yakından takip etmeme rağmen, hiç bir zaman tercih etmeyeceğim işlemlerdir. Çünkü telefonumda bankacılık işlemlerini de yapıyorum.

Türkiye içinde telefonun çalışması için bol bol telefon değiştireceğiz gari... Şimdilik sim 1 yuvasını kullandım. Sonraki girişimde sim 2'yi kullanacağım. Daha sonraki girişlerimde hanımın telefonunu kullanırım... Çok çok sonraki girişlerimde çocukların telefonlarını kullanırım artık. Yani imei sıkıntısını ailemin kullandığı telefonlarla aşarım.

Ancak belirttiğim gibi, mi 'nin arama ve mesajlaşma uygulamasını kullanacağım diye telefonun kilidini açmak gibi zahmetli işlemlerle uğraşmak zorunda kalmak, xiaomi'nin kullanıcılarını gereksiz yere yormak olarak değerlendiriyorum.

mi'nin contact listesinde kayıtlı olanlara baktığımızda kullanıcının kullandığı telefon numarası, aynı zamanda whatsapp numarası olup olmadığı görülebiliyordu. Google'un contact uygulamasında bu detayları göremiyoruz maalesef...

Yani anlatmak istediğim; kullandığım telefona, aynı markanın uygulamasını kuramamak, kullanıcıyı ezmek gibi bir şey oluyor.

Assault79

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MetinKocabay
Cihazım
Mi 13 T
Meslek
İnsan Sarrafı
Konular
35

hakyavuz96

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi9t pro
Konular
30
Rus rom yükleme yaptım MIUI arama mesaj var gayet stabil akıcı kamera performansı süper pil performansı gayet iyi taywan romdan buna geçtim bu daha iyi kesinlikle Rus romu öneririm
Hocam nasıl gidiyor stabilite pil performansı aynı mı? Ön kamera performansı iyi midir?

Assault79

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MetinKocabay
Cihazım
Mi 13 T
Meslek
İnsan Sarrafı
Konular
35
Hocam ben Rusya'da yaşıyorum.

Burada satılan xiaomi modeli cihazlar rus rom'lu olarak satılanını görmedim bugüne kadar... En azından Kazan'da satılan xiaomi cihazların rus rom'lu olarak satılanını hiç görmedim.

Burada da bu band20 sorunundan dolayı, global cihazlar tercih ediliyor genellikle... Özellikle gençler band20'li cihazları tercih ediyor.

Imei vs bl kilidi vs gibi işlemler ilgi alanımda ve yakından takip etmeme rağmen, hiç bir zaman tercih etmeyeceğim işlemlerdir. Çünkü telefonumda bankacılık işlemlerini de yapıyorum.

Türkiye içinde telefonun çalışması için bol bol telefon değiştireceğiz gari... Şimdilik sim 1 yuvasını kullandım. Sonraki girişimde sim 2'yi kullanacağım. Daha sonraki girişlerimde hanımın telefonunu kullanırım... Çok çok sonraki girişlerimde çocukların telefonlarını kullanırım artık. Yani imei sıkıntısını ailemin kullandığı telefonlarla aşarım.

Ancak belirttiğim gibi, mi 'nin arama ve mesajlaşma uygulamasını kullanacağım diye telefonun kilidini açmak gibi zahmetli işlemlerle uğraşmak zorunda kalmak, xiaomi'nin kullanıcılarını gereksiz yere yormak olarak değerlendiriyorum.

mi'nin contact listesinde kayıtlı olanlara baktığımızda kullanıcının kullandığı telefon numarası, aynı zamanda whatsapp numarası olup olmadığı görülebiliyordu. Google'un contact uygulamasında bu detayları göremiyoruz maalesef...

Yani anlatmak istediğim; kullandığım telefona, aynı markanın uygulamasını kuramamak, kullanıcıyı ezmek gibi bir şey oluyor.
Birincisi banka işlemleri kullanabilirsiniz böyle bir kısıtlama yok
Boot kilidi 3 dk lık iş

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Birincisi banka işlemleri kullanabilirsiniz böyle bir kısıtlama yok
Boot kilidi 3 dk lık iş
Kullananların kendi bileceği iş.

Ancak kendi tercihlerim açısından BL açıkken hiç kullanmam. Böyle bir seçenek benim için mümkün değil.

En son çare, Türkiye'ye girdiğimde, biri yurtiçi kayıtlı, diğer yurtdışı olmak üzere iki telefon kullanırım. Yurtdışı telefonumu wifi ortamından bankacılık vs işlemler için kullanırım artık...

ceka16

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
celal
Cihazım
mi 13 ultra
Konular
7
mi 13t rus romu yükledim mükemmel mıuı arama mesaj var kamera ekran sorunsuz öneririm
merhaba
Hocam fastboot yüklediniz değilmi bende yükleyeceğim ama çok yavaş linler nerden indirdiniz.

Buldum isteyen olursa

un041026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur
Cihazım
Mi 11 t
Meslek
Asker
Konular
8
merhaba
Hocam fastboot yüklediniz değilmi bende yükleyeceğim ama çok yavaş linler nerden indirdiniz.

Buldum isteyen olursa

Başına airtel.bigota ekleyin hızlanır link
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

merhaba

Buldum isteyen olursa

Fasboot yükledim mi flash ile
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam nasıl gidiyor stabilite pil performansı aynı mı? Ön kamera performansı iyi midir?
Gayet iyi stabil herşeyi ile sorunsuz diye bilirim

ceka16

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
celal
Cihazım
mi 13 ultra
Konular
7
Fastboot rus romu kurdum