Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Telefonunuzun ayarlarını değil, telefonunuzu hiç değil, operatörünüzü değiştirin!
Hepimizin aktif etmek için uğraştığı birkaç servis var, değil mi? İlk olarak bunlardan bahsedelim.
VoLTE (voice over lte), adından da anlaşılacağı gibi LTE (4G) üzerinden ses iletimi anlamına gelmektedir.
VoWIFI (voice over WIFI), adından da anlaşılacağı gibi WIFI üzerinden ses iletimi anlamına gelmektedir.
Şimdi de başımdan geçenleri kısaca sizlere anlatmak istiyorum.
15.03.2017 de kullanmaya başladığım Turktelekom' dan bugün 20.09.2019 tarihiyle ayrılmış bulunmaktayım. 4 farklı cihazda farklı zorluklarla, ayarları kurcalayarak ve cihaz değişerek çözmeye çalıştığım pek çok sorundan da operatör değişerek kurtulduğumu söylemek isterim.
Volte ve vowifi, hepimizin kullanmak istediği yeniliklerden birkaçı bunlar. Ayarları alt üst edip, efs dosyalarını kurcalayarak çözmeye çalıştığımız sorunlar silsilesi...
Hat taşıma işlemim bu sabah tamamlandı, artık Vodafone'lu oldum. Eski TT hattımı çıkarıp Vodafone sim kartını taktığımda hiçbir ayara gerek duymadan hem Volte hem de Vowifi aktif oldu.
Şimdi ne oldu? Şeklinde sorduğunuzu duyar gibiyim. Evet, başım göğe ermedi. Size hava atmak için de yazmıyorum. Peki ne için yazıyorum ben?
Bunca zamandır telefonumuzdan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüp tüm gördüğümüz ayarları kurcaladık. Peki sonuca ulaşabildik mi? Cevap çok net, Hayır!
Tüm bunların operatör kaynaklı sorunlar olabileceğini düşünüp neden operatör değişmedik? Ben değiştim
Sıra sizlerde.
Bu arada küçük bir ekleme, elimdeki cihazda olmazsa büyük şebeke problemleri doğurur denilen Band20 yok. En çok band20 kullanan operatöre geçiş yaptım. Hattı taktığım gibi tüm 4G servislerine bağlandım. Evet, band20 eksikliği sizi öldürmüyor
Evet, evet öldürmüyor. Telefonum çekiyor. Aranıyorum, arıyorum. 4G kullanıyorum. Volte kullanıyorum, Vowifi kullanıyorum. 4G yayını yapılan tek frekans Band20 değil ki? Ama en rezalet frekans Band20 evet
O 3g den yavaş frekansı kullanmak isteyen herkes global cihaz alabilir.
Herkese iyi forumlar dilerim.