Soru Vodafone kullananlar

kadirgul42

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi 14 ultra
Konular
12
ben yeni geçtim tüm ev ahalisi olarak, aylık 182 lira, sizin tarifeniz ucuzmuş, yakında yenilemeniz gerekiyor sanırım, o fiyatları artık zor bulursunuz
Yok Hocam Geçen Ay Vardı Bu Kampanya Kısa süreliğine Çıktı Bir çok Kişi Aldı Çevremde Sonra 190 Liraya Çıktı Annem 132 Lirayken başvuru yapmıştı geçen hafta eski başvuru olduğu için izin verdiler 132 liradan o da geçti 20gb

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
51
Ayyyynen katılıyorum hocam. Bu nedenle Vodafone'dan Türkiye'de bişey beklememek lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende Vodafone!a geçicem hocam. Zamanı geldiğinde. Nedir bu zaman? Kimse bana ulaşmasın. Zart zurt rahatsız etmesin. Telefon da istersem zaman zaman facebook'a gireyim. Arada forum bakayım diyeceğim zamanların geldiği. Yaaani. Yaşlandığım zaman giggle~~ Sessizlik ve insanın olmadığı istediğim ortam ve zaman gelince bende Vodafone'a geçicem happy~~
Valla söz bana düşmez ama benim tanıdığım Cumhur hoca 67 yaşında olmasına rağmen başta teknoloji olmak üzere bir çok konuda gencim diye dolaşan çok insanı cebinden çıkarır. giggle~~
Devir ekonomi devri. Siz de Vodafone kullanmak için yaşlanmayı beklemeyin bence. 8=)

halilgurbuz

Premium Üye
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
224
Valla söz bana düşmez ama benim tanıdığım Cumhur hoca 67 yaşında olmasına rağmen başta teknoloji olmak üzere bir çok konuda gencim diye dolaşan çok insanı cebinden çıkarır. giggle~~
Devir ekonomi devri. Siz de Vodafone kullanmak için yaşlanmayı beklemeyin bence. 8=)
Aaaaa. Lütfen aramıza nifak sokmayın Cumhur abimle. Ben ona yaşlı demedim ki. Ben yaşlanınca dedim giggle~~wasntme~~ O gencecik birisi. Maşallah diyeyim kendisine

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Değerli hocam, size ne yahu, belki kendilerinin elinde senet vardır, nereden bilebilirsiniz ki...bırakın kim ne yapmak istiyorsa yapsın...

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Hayırlı olsun hocam. Kendi adıma 3-4 yıl önce böyle bir hata yapmıştım. Ertesi gün iki katı fiyata ve yarısı kadar tarifeyle Turkcell'e geçiş yaptım. Yani bireysel vodafone tecrübem bir günlük. Ama işim gereği çok fazla insanla telefonla konuşmam gerekiyor ve vodafone kullanıyorsa ararken, konuşurken bile anlaşışılıyor. Benim şehrimde maalesef vodafone altyapısı yok denebilir, bu nedenle kullanamıyorum. Umarım pişman olmazsınız.

Hocam sizi alıntıladım ama genel bilgi olması, hatta arşivde kalması için yazıyorum.

2015 yılında 4G ihalesi yapıldığında en yüksek teklifi Turkcell 1800 MHz bandına vermişti. Vodafone ise yatırımını 800MHz bandına yapmıştı. -800MHz yani meşhur çin cihazlarında olmayan Band 20.- Ayrıntılara girmeden genel bir tanım yapmak gerekirse frekans ne kadar yükselirse o kadar kaliteli oluyor ama o kadar fazla baz istasyonuna ihtiyaç duyuyor. Düşük olduğunda da daha kalitesiz oluyor ama daha az baz istasyonuyla çalışıyor. Diğer yandan yüksek frekans engebelerden daha fazla etkileniyor ve baz istayonu sayısının artması gerekiyor, eğer baz istasyonları arasında mesafe fazlaysa cihazlar şebeke almayabiliyor. Düşük frekans ise daha geniş alana yayın yaptığı için daha az baz istasyonu kullanıyor ve bu az sayıdaki baz istasyonuna daha fazla sayıda cihaz bağlanıyor. Doğal olarak da baz istayonunun kapasitesi doluyor ve kalite daha da düşüyor. Yani Turkcell 10 yıl önce ben daha fazla yatırımla daha kaliteli hizmet sunacağım diye planlama yaparken vodafone ise ben yatırım yapmadan düşük kaliteli hizmet sunacağım planlaması yapmıştı. (Daha doğrusu yapmak zorunda kalmıştı... 1800 HHz'nin kaliteli paketi için Turkcell ile yarışmışlardı diye hatırlıyorum. Arşiv haberlere bakıp doğrulamam gerekli ama :) ) Durum bu olunca Vodafone yatırım yapmaya da gerek görmedi çünkü kaliteli hizmet sunabileceği frekans aralığı ve paket başka bir operatör tarafından alınmıştı. Ne kadar yatırım yapsa da 800MHz üzerinden 1800MHz kalitesi sunması mümkün olmayacaktı. 4G'nin yaygınlaşması ile birlikte özellikle yurtdışı cihaz sahibi vodafone kullanıcıları cihazlarında "hiç 4G çekmeme" sorunlarıyla kaşılaştılar. Eğer bulundukları bölgede Band20 üzerinden 4G veriliyor ve bölgede 3G altyapısı da yoksa cihaz 2G ile bağlanıyordu. Yurtiçi vodafone kullanıcıları ise sadece daha kalitesiz mobil şebeke kullanıyorlardı. Hız daha düşük, ses kalitesi daha az vs. Yurtdışı olanlar kendilerine göre çok net ve haklı bir şekilde "vodafone pişmanlıktır" dediler. Band 20 desteğine sahip cihaz kullanıcıları ise ""Ucuzdur vardır bir illeti pahalıdır vardır bir hikmeti..." Ben hep yurtdışı kullandığım için "vodafone pişmanlıktır" tarafındayım. Özellikle bulunduğum şehirde Band20 olsun olmasın hizmet alınamıyor. Büyük şehirlerde ise görebildiğim kadarıyla zaten sık kurması gereken baz istasyonu sayısını daha da artırarak kaliteli olmasa da yeterli seviyede hizmet sunuyor. Yolda ise 800MHz'nin doğası gereği düşük kaliteli ama kesintisiz hizmeti sunmaya devam ediyor. Özetle yaşadığınız yere, bölgeye, bağlanılan baz istasyonuna göre vodafone kullanmaya karar verilmeli. Hem sizin hem de skorpi hocamın konumlarında sorun yok gibi görünüyor bu durumda fiyat da göz önüne alınırsa evet vodafone tercih edilebilir gibi geliyor ama biri "vodafone pişmanlıktır" diyorsa çok ciddi problem yaşamış olma ihtimali yüksektir, inanırım ve haklıdır da.

İki gün önce BTK 5G ihale şartnamesini yayınladı. Önümüzdeki ay 5G ihalesi yapılacak. 700Mhz ve 3.5GHz bandları için paketler ihaleye çıkacak ve 2026'dan sonra 5G kullanmaya başlayacağız. Mantık ise yine aynı 700Mhz bandını alan önümüzdeki 10 yılın düşük kaliteli ama en ucuz operatörü olacak, 3GHz'nin yüksek paketini alan ise pahalı ve kaliteli hizmet sunan operatör olacak. İhale sonrası yeniden yorum yazar, tartışırız :)
Sayın hocam, ihale bugün yapıldı, 3 operatör de teklif vermiş ve bazı paketler alınmış...haberleri takip edip okudum ama hiç bir şey anlamadım...bu konulara siz daha vakıfsınız, o nedenle kısaca yorumunuzu rica edeceğim...Vodafone a yine tu kaka demeye devam edecekmiyiz?

Mi11T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
Sayın hocam, ihale bugün yapıldı, 3 operatör de teklif vermiş ve bazı paketler alınmış...haberleri takip edip okudum ama hiç bir şey anlamadım...bu konulara siz daha vakıfsınız, o nedenle kısaca yorumunuzu rica edeceğim...Vodafone a yine tu kaka demeye devam edecekmiyiz?

Estağfurullah hocam pek vakıf sayılmam ama kullandığım için mecburen ilgilenmek zorunda kalıyorum diyelim. Çok ayrıntılı bakma fırsatım olmadı ama Turkcell ile kıyaslarsak yarısından daha az bant almış ve yarısından daha az para ödemiş vodafone... Sadece bir tane 700mhz ve bir tane de 3.5ghz bandı alabilmiş. Muhtemelen yine yatırımını büyükşehirlere yapacak ve bizler dışlanacağız. Kendi adıma ben (ve hemşehrilerim) "tu kaka" demeye devam edeceğiz gibi görünüyor ama sizlerin durumunu bilemiyorum. :) Ben risk almadan Turkcell ile taahhütümü uzatır ve devam ederim.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Teşekkürler hocam, Sizin ve hemşehrileriniz için üzgünüm, biz TR nin en büyük köyünde oldukça şanslıyız, ben oldukça memnunum, şu ana kadar sorunsuz kullanıyorum... Seneye Nisan'dan sonra demekki yine şenlik var, bakalım kimler memnun, kimler mutsuz, kimler cep yakan faturalardan veryansın edecek, bekleyip, göreceğiz

MrtAltg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat ALTUĞ
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
9
Faturalar sıkıntı zaten.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Faturalar sıkıntı zaten.
Hocam, Siz bir şeyler yazınca, bana Tapatalk dan bildirim geliyor, onun dışında tık yok valla
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MrtAltg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat ALTUĞ
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
9
Hocam, Siz bir şeyler yazınca, bana Tapatalk dan bildirim geliyor, onun dışında tık yok valla
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Tapatalk kullandığımdan sanırım.

Üst Alt