Soru Vodafone kullananlar

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
296
bataryanın çabuk bitmesi konusu donanım haber dahil bilinen bir gerçek. sanırım vodafone'nun kullandığı simkart'lardan kaynaklanıyor. bir ihtimal 5G'ye geçildiğinde bu sorun ortadan kalkabilir. sırf batarya sorunu yüzünden ben vazgeçtim vodafone'dan.
Zaten devamlı evde olduğumdan batarya konusunu çok da sorun etmiyorum açıkcası..şu an fiyatı bana çok cazip geldi

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Ben onu bunu bilmem. Devir ekonomi devri, bilhassa bizim gibi emekli olanlar için. Türk Telekom mevcut müşterisinden 20 GB için 680 TL istiyor, Turkcell 18 GB a 700 TL bayıl diyor. Vodafone ise aynı paketi ben sana 180 TL ye veririm gel buyur diyor. Eskilerin bir lafı vardır.. "Ucuzdur vardır bir illeti pahalıdır vardır bir hikmeti..." derler. Turkcell bunu çok güzel kullanıyor ama artık eskilerde kaldı.
Cumhur hocam canlı şahididir. Geçen ay İstanbul' dan Hatay ' a kadar 11 vilayet gezdim en küçük bir çekim yada internet sıkıntısı yaşamadım. Oralarda WiFi imkanım olmadığı ve sürekli mobil veri kullandığım halde telefonumun bataryası bir günü çıkarıyordu.
Vodafone pişmanlıktır lafını kim çıkardı merak ediyorum doğrusu.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
428
Yıllardır süregelen Turkcell maceramı, fiyatların aşırı yüksek olması ve abonelik sonunda da daha yüksek olacağı sebebiyle, sonlandırdım ve Dünya markası denilen Vodafone ageçiş yaptım. İnşallah pişman olmam, şimdilik bir sorun da yok.

Vodafone kullanıp da, sorun yaşayan yada herhangi bir şikayeti olan var mı aramızda? Teşekkürler

Hayırlı olsun hocam. Kendi adıma 3-4 yıl önce böyle bir hata yapmıştım. Ertesi gün iki katı fiyata ve yarısı kadar tarifeyle Turkcell'e geçiş yaptım. Yani bireysel vodafone tecrübem bir günlük. Ama işim gereği çok fazla insanla telefonla konuşmam gerekiyor ve vodafone kullanıyorsa ararken, konuşurken bile anlaşışılıyor. Benim şehrimde maalesef vodafone altyapısı yok denebilir, bu nedenle kullanamıyorum. Umarım pişman olmazsınız.

Ben onu bunu bilmem. Devir ekonomi devri, bilhassa bizim gibi emekli olanlar için. Türk Telekom mevcut müşterisinden 20 GB için 680 TL istiyor, Turkcell 18 GB a 700 TL bayıl diyor. Vodafone ise aynı paketi ben sana 180 TL ye veririm gel buyur diyor. Eskilerin bir lafı vardır.. "Ucuzdur vardır bir illeti pahalıdır vardır bir hikmeti..." derler. Turkcell bunu çok güzel kullanıyor ama artık eskilerde kaldı.
Cumhur hocam canlı şahididir. Geçen ay İstanbul' dan Hatay ' a kadar 11 vilayet gezdim en küçük bir çekim yada internet sıkıntısı yaşamadım. Oralarda WiFi imkanım olmadığı ve sürekli mobil veri kullandığım halde telefonumun bataryası bir günü çıkarıyordu.
Vodafone pişmanlıktır lafını kim çıkardı merak ediyorum doğrusu.

Hocam sizi alıntıladım ama genel bilgi olması, hatta arşivde kalması için yazıyorum.

2015 yılında 4G ihalesi yapıldığında en yüksek teklifi Turkcell 1800 MHz bandına vermişti. Vodafone ise yatırımını 800MHz bandına yapmıştı. -800MHz yani meşhur çin cihazlarında olmayan Band 20.- Ayrıntılara girmeden genel bir tanım yapmak gerekirse frekans ne kadar yükselirse o kadar kaliteli oluyor ama o kadar fazla baz istasyonuna ihtiyaç duyuyor. Düşük olduğunda da daha kalitesiz oluyor ama daha az baz istasyonuyla çalışıyor. Diğer yandan yüksek frekans engebelerden daha fazla etkileniyor ve baz istayonu sayısının artması gerekiyor, eğer baz istasyonları arasında mesafe fazlaysa cihazlar şebeke almayabiliyor. Düşük frekans ise daha geniş alana yayın yaptığı için daha az baz istasyonu kullanıyor ve bu az sayıdaki baz istasyonuna daha fazla sayıda cihaz bağlanıyor. Doğal olarak da baz istayonunun kapasitesi doluyor ve kalite daha da düşüyor. Yani Turkcell 10 yıl önce ben daha fazla yatırımla daha kaliteli hizmet sunacağım diye planlama yaparken vodafone ise ben yatırım yapmadan düşük kaliteli hizmet sunacağım planlaması yapmıştı. (Daha doğrusu yapmak zorunda kalmıştı... 1800 HHz'nin kaliteli paketi için Turkcell ile yarışmışlardı diye hatırlıyorum. Arşiv haberlere bakıp doğrulamam gerekli ama :) ) Durum bu olunca Vodafone yatırım yapmaya da gerek görmedi çünkü kaliteli hizmet sunabileceği frekans aralığı ve paket başka bir operatör tarafından alınmıştı. Ne kadar yatırım yapsa da 800MHz üzerinden 1800MHz kalitesi sunması mümkün olmayacaktı. 4G'nin yaygınlaşması ile birlikte özellikle yurtdışı cihaz sahibi vodafone kullanıcıları cihazlarında "hiç 4G çekmeme" sorunlarıyla kaşılaştılar. Eğer bulundukları bölgede Band20 üzerinden 4G veriliyor ve bölgede 3G altyapısı da yoksa cihaz 2G ile bağlanıyordu. Yurtiçi vodafone kullanıcıları ise sadece daha kalitesiz mobil şebeke kullanıyorlardı. Hız daha düşük, ses kalitesi daha az vs. Yurtdışı olanlar kendilerine göre çok net ve haklı bir şekilde "vodafone pişmanlıktır" dediler. Band 20 desteğine sahip cihaz kullanıcıları ise ""Ucuzdur vardır bir illeti pahalıdır vardır bir hikmeti..." Ben hep yurtdışı kullandığım için "vodafone pişmanlıktır" tarafındayım. Özellikle bulunduğum şehirde Band20 olsun olmasın hizmet alınamıyor. Büyük şehirlerde ise görebildiğim kadarıyla zaten sık kurması gereken baz istasyonu sayısını daha da artırarak kaliteli olmasa da yeterli seviyede hizmet sunuyor. Yolda ise 800MHz'nin doğası gereği düşük kaliteli ama kesintisiz hizmeti sunmaya devam ediyor. Özetle yaşadığınız yere, bölgeye, bağlanılan baz istasyonuna göre vodafone kullanmaya karar verilmeli. Hem sizin hem de skorpi hocamın konumlarında sorun yok gibi görünüyor bu durumda fiyat da göz önüne alınırsa evet vodafone tercih edilebilir gibi geliyor ama biri "vodafone pişmanlıktır" diyorsa çok ciddi problem yaşamış olma ihtimali yüksektir, inanırım ve haklıdır da.

İki gün önce BTK 5G ihale şartnamesini yayınladı. Önümüzdeki ay 5G ihalesi yapılacak. 700Mhz ve 3.5GHz bandları için paketler ihaleye çıkacak ve 2026'dan sonra 5G kullanmaya başlayacağız. Mantık ise yine aynı 700Mhz bandını alan önümüzdeki 10 yılın düşük kaliteli ama en ucuz operatörü olacak, 3GHz'nin yüksek paketini alan ise pahalı ve kaliteli hizmet sunan operatör olacak. İhale sonrası yeniden yorum yazar, tartışırız :)

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Hocam artık numara taşımak için zaman sınırı yok. Vodafone'a geçin 1-2 gün kalın ertesi gün yeni müşteri kampanyası ile tekrar Turkcelle geri dönün.
Vodafone berbat bir operatör bu arada.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
296
Hocam artık numara taşımak için zaman sınırı yok. Vodafone'a geçin 1-2 gün kalın ertesi gün yeni müşteri kampanyası ile tekrar Turkcelle geri dönün.
Vodafone berbat bir operatör bu arada.
15 gün içinde geçersem, sorun olmayacak zaten, bekleyeyim bir kaç gün daha

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
296
Biraz önce Sayın cantara hocamı TT hattından aradım, bana ses kalitesi çok iyi geldi, o ise kötü dedi...gaza gelmeyeceğim ve Vodafone a bir kaç gün daha şans vereceğim

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Biraz önce Sayın cantara hocamı TT hattından aradım, bana ses kalitesi çok iyi geldi, o ise kötü dedi...gaza gelmeyeceğim ve Vodafone a bir kaç gün daha şans vereceğim
Benimle konuşurken de bir problem olmuyor hocam. Gayet net ve istikrarlı.
Bu arada kıymetli forum dostlarımız ola ki bir Vodafone güzellemesi yaptığımızı falan düşünmesinler. Skorpi hocamı bilmem ama benim Vodafone' u tercih sebebim, tamamen duygusal... giggle~~

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
296
Benimle konuşurken de bir problem olmuyor hocam. Gayet net ve istikrarlı.
Bu arada kıymetli forum dostlarımız ola ki bir Vodafone güzellemesi yaptığımızı falan düşünmesinler. Skorpi hocamı bilmem ama benim Vodafone' u tercih sebebim, tamamen duygusal... giggle~~
Valla hocam, ben duygusuz herifin tekiyim, ben kazıklanmaya karşıyım sadece

2107113SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Abi sakın ha, Vodafone pişmanlıktır. Bataryayı çabuk bitirir. İnternet hızı yavaştır. Turk Telekom çok daha iyi vodafone'dan.
1 yıllık Vodafone aboneliğimden sonra tekrar turkcell e geçtim pilde bariz iyileşme oldu. Evde 2-3 diş çekmesine rağmen hız bana iyi gibi geldi.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
296
1 yıllık Vodafone aboneliğimden sonra tekrar turkcell e geçtim pilde bariz iyileşme oldu. Evde 2-3 diş çekmesine rağmen hız bana iyi gibi geldi.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Sevgili hocam, herkesin dediğinde bir haklılık payı var, benim durumum şu...ben genelde evdeyim, evden çalıştığım için...2 günlük vodafone kullanıcısı olarak, evet batarya tüketimi gerçekten de kötü, mobil internet hızı Turkcell e göre yarı yarıya..445 lira ödüyordum, 2 ay sonra 700 olacaktı...Şimdi ise 182 lira ödeyeceğim...15 gün içinde Turkcell yeniden 200 liralık hoş geldin kampanyası yaparsa, geçerim düşünmeden, yapmazsa, 1 sene vodafone dayım İnşallah

Üst Alt