2 yılı aşkın bir zamandır TURKNET kullanıyorum.
Aslını sorarsanız TURNET TurkTelekom'un alt yapısını kullanıyor. Bazı yerlere de kendi altyapısını çekiyor.
Şimdiye çok memnunum.
Bir şey hariç.
İlk zamanlar evden dışarıya çıkıp ta işimiz bittikten sonra geri dönüşümüzde Modem'in internet ışığının hep kırmızıya döndüğünü görüyordum ve reset yaparak yeniden normale döndürüyordum.
Bu nedenden dolayıdır ki MODEM ayarlarında sürekli değişiklik yaptım, yazılımı sildim ve güncelledim, fabrika ayarlarına geri döndürdüm vs.
Ancak hiç bir sonuç alamadım.
Sonra bir ara baktım ki ister 1 saat isterse saatlerce dışarıda kaldığımız halde geri döndüğümüzde modem de hiç bir sorun oluşmadığını ve hep yeşil yandığını görmeye başladım.
Böyle aylarca normal yaşantımıza
) devam ederken yine aynı sorunla karşı karşıya kaldım.
ve sorunun TURNET'ten kaynaklandığı sonucuna vardım ve reset yaparak devam ediyoruz.
Bir de sonucu etkileyen en önemli faktör: dışarıdan apartmanınıza kadar gelen kablolar ile oradan dairenize kadar döşenen kablolar çok önemli.
Diyelim ki apartmanınıza kadar FİBER kablo geliyor, ancak oradan da dairenize normal bir döşeme yapmışlar(Mütayitler bu işten kaçınırlar) işte o durumda yine sıradan hizmet alıyorsunuz.
Yani BMW ile yola çıkmışsınız, ancak trafik öyle bir hal almış ki onun performansını sürüşte göremiyorsunuz. Murat 124 ile aynı hızda devam etmek zorundasınız.