Diğer Tatsız foya | Herkese ders olsun...

juventus18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serkan
Cihazım
Mi6 seramik
Meslek
isletme lisans
Konular
9
Mrb lar.
Dün, 15.10.2018 tarihinde mi6 cihazım için pasaport kaydı başlatmak üzere ilan ararken Satış - Pasaport Kayıt Hakkı 2 Adet Satılıktır. başlığına denk geldim ve teknomar34 kullanıcı adlı şahısla DM aracılığıyla irtibat kurup hesap bilgisi aldım ve hesabına 320 TL havale yaptım. Paranın hesabına düştüğünü okeyledikten sonra mesajları görmesine rağmen hiçbir şey yazmadı, dönüş yapmadı. En büyük hatam bu sitenin şeffaflığına ve buradaki insanların naifliğine güvenip ( zira önceden birçok alışveriş yaptım burası aracılığıyla ve asla sorun yaşamadım ) bu teknomar34 kullanıcı adlı şahıstan irtibat numarası almadım. Bir polis memuru olarak da yapmayacağım bi hataydı ama insanız, insanlığa güven duyma gayreti içindeyiz nafile bir biçimde...
35 yıllık hayatımda ilk defa biri beni dolandırdı. Dün kendisine, şayet ihtiyacı varsa helal olsun, ama yeter ki dönüş yapsın diye mesaj attım buna rağmen dönüş sağlamadı. Açıkçası 320 TL ile birşey kaybetmem ben. Ahiret inancı olan hakkı hukuku az çok ailemden aldığım ahlak ve terbiye ile de bilen bir kulum ve muhakkak Rabbim bunu çıkaracaktır ama işte çakalın birinin kendini güya zeki sanıp seni kandırıyor olması, işte bunu kabullenemiyorum. DM den " ihtiyacım vardı" dese helal edicektim Rabbim şahit... Ama bu iyi niyetini suistimal etti maalesef.
Yazışma ekran görüntülerini de ekliyorum.
Bunu buraya yazmamın sebebi insanlara ders olması ve bu insanın hala rahat rahat foruma girip rahat rahat dolaşabiliyor olması. Bu sebeple de değerli yönetici arkadaşım cantara ya şahıs hakkında gerekeni yapması için çağrıda bulunuyorum ki binbir emekle kurduğu bu sitede bu tür dolandırıcı varlıklar başka üyeleri mağdur etmesin.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Herkese ders olsun, bana iyi ders oldu

Vesselam...
Hocam gecmis olsun oncelikle, banka subenize gidip bir dilekce ile islem yapilabiliyor diye biliyorum ben bazi durumlarda. Banka subenizle gorusmenizde fayda var yanlis kisiye havele eft yaptigini belirtip gorusun isterseniz.

MahmutDeveSürenOğlu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
1
Açılacak bir hukuk davasında bu durum herhangibir sıkıntı çıkarmaz dostlar. Ceza hukuku bakımından zaten sonuç çıkmayacağını düşündüğümden orada oluşabilecek sıkıntılara hiç girmedim. =)
Yazılan yorumlar da resmen hırsızı haklı çıkarmışsınız 1 günde, gerçekten çok trajikomik.
Hangi devir de yaşıyorsunuz Allah için, orta da apaçık işlenmiş bir suç var az mantıklı düşünüp konuşun lütfen.
Kişinin kendi nikahlı karısına bile haklı haksız tek bir hakaret edemediği bir ülke de yaşıyoruz artık, 80'li yıllar kafasıyla Düşünmeyin.

Hukuk dediğimiz yapı haklı veya haksız olmanızla ilgilenmez sadece. Her ülkenin farklı hukuk kuralları vardır. Bugün Türkiye'de hukuken haklı olduğunuz bir durumda Almanya'da tam tersi bir durumla karşılaşabilirsiniz. Ya da halk nezlinde onaylanan taktir edildiğiniz bir davranışınız hukuken suç sayılıyor olabilir.
Yani olay "devir" ile alakalı değil. Arada ince bir çizgi var ve siz onun farkında değilsiniz maalesef.

Burada yaşanan durum da böyle bir durum. Şahıs herhangi bir vatandaş değil. Kamu memuru durumdan mağdur kişi. Cep telefonunu başkasına, tanımadığı bir kişiye ait pasaport üzerine kayıt ettirmesi. Hele bir de o pasaportun izni olmadan alınmış bir kişiye ait olduğunun ortaya çıkabileceğini düşünün?

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Hukuk dediğimiz yapı haklı veya haksız olmanızla ilgilenmez sadece. Her ülkenin farklı hukuk kuralları vardır. Bugün Türkiye'de hukuken haklı olduğunuz bir durumda Almanya'da tam tersi bir durumla karşılaşabilirsiniz. Ya da halk nezlinde onaylanan taktir edildiğiniz bir davranışınız hukuken suç sayılıyor olabilir.
Yani olay "devir" ile alakalı değil. Arada ince bir çizgi var ve siz onun farkında değilsiniz maalesef.

Burada yaşanan durum da böyle bir durum. Şahıs herhangi bir vatandaş değil. Kamu memuru durumdan mağdur kişi. Cep telefonunu başkasına, tanımadığı bir kişiye ait pasaport üzerine kayıt ettirmesi. Hele bir de o pasaportun izni olmadan alınmış bir kişiye ait olduğunun ortaya çıkabileceğini düşünün?
Bütün bunları düşünse, o satırları yazar mıydı? Bilenle bilmeyenin bir olduğu bir ülke.

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Hocam madem polissiniz bilişim suçlarında hiç mi eliniz ayağınız yok. Adres ve kişi bulmak bu kadar mı zor sizin için? Bulabiliyorsanız bi çay içmeye gidin derim. Belki arkadaş çayı demliğiyle farklı şekilde içmek istemiştir

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
Mrb lar.
Dün, 15.10.2018 tarihinde mi6 cihazım için pasaport kaydı başlatmak üzere ilan ararken Satış - Pasaport Kayıt Hakkı 2 Adet Satılıktır. başlığına denk geldim ve teknomar34 kullanıcı adlı şahısla DM aracılığıyla irtibat kurup hesap bilgisi aldım ve hesabına 320 TL havale yaptım. Paranın hesabına düştüğünü okeyledikten sonra mesajları görmesine rağmen hiçbir şey yazmadı, dönüş yapmadı. En büyük hatam bu sitenin şeffaflığına ve buradaki insanların naifliğine güvenip ( zira önceden birçok alışveriş yaptım burası aracılığıyla ve asla sorun yaşamadım ) bu teknomar34 kullanıcı adlı şahıstan irtibat numarası almadım. Bir polis memuru olarak da yapmayacağım bi hataydı ama insanız, insanlığa güven duyma gayreti içindeyiz nafile bir biçimde...
35 yıllık hayatımda ilk defa biri beni dolandırdı. Dün kendisine, şayet ihtiyacı varsa helal olsun, ama yeter ki dönüş yapsın diye mesaj attım buna rağmen dönüş sağlamadı. Açıkçası 320 TL ile birşey kaybetmem ben. Ahiret inancı olan hakkı hukuku az çok ailemden aldığım ahlak ve terbiye ile de bilen bir kulum ve muhakkak Rabbim bunu çıkaracaktır ama işte çakalın birinin kendini güya zeki sanıp seni kandırıyor olması, işte bunu kabullenemiyorum. DM den " ihtiyacım vardı" dese helal edicektim Rabbim şahit... Ama bu iyi niyetini suistimal etti maalesef.
Yazışma ekran görüntülerini de ekliyorum.
Bunu buraya yazmamın sebebi insanlara ders olması ve bu insanın hala rahat rahat foruma girip rahat rahat dolaşabiliyor olması. Bu sebeple de değerli yönetici arkadaşım cantara ya şahıs hakkında gerekeni yapması için çağrıda bulunuyorum ki binbir emekle kurduğu bu sitede bu tür dolandırıcı varlıklar başka üyeleri mağdur etmesin.

Herkese ders olsun, bana iyi ders oldu

Vesselam...
Geçmiş olsun kardeşim..İnşallah bu yaratık insafa gelir veya utanırda parayı iade eder...

HakanCOSKUN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
HaKaN
Cihazım
RedmiNote10Pro
Meslek
Ar-Ge Uzmanı
Konular
31
Hangi ulkede yasiyorsunuz bilmiyorum ama turkiyede hak hukuk maalesef yok. Seriat devletine dogru gidiyoruz...

Bence Şerii hükemleri ve Şeriat i hem lugat manasını hemde içeriğini iyice öğrenmeden böyle saçma yorumlarda bulunma.

Captainalp

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alp
Cihazım
Mi note 3
Konular
7
Bence Şerii hükemleri ve Şeriat i hem lugat manasını hemde içeriğini iyice öğrenmeden böyle saçma yorumlarda bulunma.
Icerigi biliyorum merak etmeyin su anda seriat ile yonetiliyoruz demedim ona dogru gidiyoruz dedim.

MahmutDeveSürenOğlu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
1
Osmanlıda bu durum dinen Şer-i hukuka mı girerdi yoksa Örfi hukuka mı girerdi acaba merak ettim bu kadar tartışılıyor madem :^)

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Osmanlıda bu durum dinen Şer-i hukuka mı girerdi yoksa Örfi hukuka mı girerdi acaba merak ettim bu kadar tartışılıyor madem :^)
O zamanlar böyle bir karaktersizlik sergileyecek adam yoktu, olsa da memleketi terk ederdi muhtemelen...

MahmutDeveSürenOğlu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
1
O zamanlar böyle bir karaktersizlik sergileyecek adam yoktu, olsa da memleketi terk ederdi muhtemelen...
Yalnız bu yanlış bilinen bir doğru maalesef:

Hırsız her devirde hırsızdır.

Üst Alt