Diğer Tatsız foya | Herkese ders olsun...

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Çok geçmiş olsun hocam, gerçekten çok üzüldüm.

Mesleğiniz nedeniyle bu konularda benden daha tecrübelisinizdir tahmin ediyorum ancak sonuç olarak ücreti IBAN numarasına göndermişsiniz. Açıklamaya ne yazdınız bilemiyorum ancak dekontunuzla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Bizim elimizde de IP adresleri ve mail adresi mevcut bizler de elimizden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırız. Şahsı özellikle forumdan uzaklaştırmıyorum ki yapmış olduğu şeyin kendisine ne gibi zararlar verebileceğini öğrendiğinde geri gelip hatasından dönme şansı, mağduriyetinizi giderme şansı olsun.
Herhangi bir suç duyurusunda bulunmak, öncelikle arkadaşın mesleği açısından sıkıntı doğurur, sonuçta olumsuz bir alış verişten (imei kaydı olmayan telefon) doğan dolandırıcılık durumuna düşüyor arkadaş...

Ben kaçak telefon aldım, imei kaydı için pasaport ararken bu kişi beni dolandırdı mı denilecek?

Polis olduğu için tavsiye etmem, yarın öbür gün karşısına ne çıkaracaklarını tahmin ediyorum ama buradan yazamam... Şahsın geri dönüş yapmasını beklemekten başka yol yok şu anda, umarım yaptığı yanlıştan döner...

efe574

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
omer
Cihazım
mi 5s plus
Konular
8
her yer dolandırıcı olmuş ülkede. kimseye güven kalmamış allah sonumuzu hayır etsin. geçmiş olsun

Matrix31

AndroitriX
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Memur
Konular
21
Şerefi varsa adamsa geri dönüp mazeretini bildirir yoksa başta söylediklerimde yoktur zaten. Geçmiş olsun. Bence forumdan ip yi alın polis arkadaşlardan da ip konum tespiti yapıp çökün hocam. Böyle insanların bitmesi umuduyla

Skywriter

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
9
Ne desek boş... Besmele ile hırsızlık yapanların, hülle ile zina yapanların, faiz ile para satıp harama hile katılmaz diyenlerin olduğu bir ülkede her şey gayet normal geliyor bana maalesef...
Çok geçmiş olsun hocam, gerçekten çok üzüldüm.

Mesleğiniz nedeniyle bu konularda benden daha tecrübelisinizdir tahmin ediyorum ancak sonuç olarak ücreti IBAN numarasına göndermişsiniz. Açıklamaya ne yazdınız bilemiyorum ancak dekontunuzla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Bizim elimizde de IP adresleri ve mail adresi mevcut bizler de elimizden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırız. Şahsı özellikle forumdan uzaklaştırmıyorum ki yapmış olduğu şeyin kendisine ne gibi zararlar verebileceğini öğrendiğinde geri gelip hatasından dönme şansı, mağduriyetinizi giderme şansı olsun.
Bu tarz olay için 3-4 kişiyle görüştüm şimdiye kadar facebooktan görüştüm hatta telefonu da yolladım direk kendilerine şükür sorun yaşamadım. Geçmiş olsun. Facebook isteyip oradan irtibat kurmak daha sağlam oluyor hesap sahte mi iletişim numarası veriyor mu felan
Herhangi bir suç duyurusunda bulunmak, öncelikle arkadaşın mesleği açısından sıkıntı doğurur, sonuçta olumsuz bir alış verişten (imei kaydı olmayan telefon) doğan dolandırıcılık durumuna düşüyor arkadaş...

Ben kaçak telefon aldım, imei kaydı için pasaport ararken bu kişi beni dolandırdı mı denilecek?

Polis olduğu için tavsiye etmem, yarın öbür gün karşısına ne çıkaracaklarını tahmin ediyorum ama buradan yazamam... Şahsın geri dönüş yapmasını beklemekten başka yol yok şu anda, umarım yaptığı yanlıştan döner...
her yer dolandırıcı olmuş ülkede. kimseye güven kalmamış allah sonumuzu hayır etsin. geçmiş olsun
Şerefi varsa adamsa geri dönüp mazeretini bildirir yoksa başta söylediklerimde yoktur zaten. Geçmiş olsun. Bence forumdan ip yi alın polis arkadaşlardan da ip konum tespiti yapıp çökün hocam. Böyle insanların bitmesi umuduyla

Tavsiyede bulunan teselli eden ve yardımcı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
cantara hocam, arkadaşın da dediği gibi meslek olarak da riskli bir durum, idari soruşturma yürütülmesi ihtimali mevcut ve bu tip alışverişlerde dava açılması neticesinde olumlu dönüş olabiliyor mu diye araştırdım ancak avukat dostlarımdan edindiğim bilgiye göre teknomar34 denilen cigersiz ifadesinde " bana gönderdiğin parayı ben elden teslim ettim" derse çıkmaza düşüyor dava ve sonuç çıkmıyor. Mağdurun değil mağdur edenin ifadesini yeterli görüyor mahkeme.

Yaşayacağımız varmış. Desteğiniz için tekrar minnettarım, siz yönetici olarak nasıl uygun görürseniz. Yeter ki arkadaş rezil olsun, varsa biraz ar ve namusu, hicab duysun...

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23

Yurtdışından bi akrabası telefon getirmiş ve akrabasının pasaportu müsait olmadığı için başka bi pasaportla kayıt etmek istemiş hocam.gayet doğal ve legal.yanlışım varsa düzeltin.mağdur arkadaşa geçmiş olsun ama bu işin peşini asla bırakmasın.kimbilir daha önce kimleri dolandırmıştır ve bence artık cezasını çekme vakti geldi

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Yurtdışından bi akrabası telefon getirmiş ve akrabasının pasaportu müsait olmadığı için başka bi pasaportla kayıt etmek istemiş hocam.gayet doğal ve legal.yanlışım varsa düzeltin.mağdur arkadaşa geçmiş olsun ama bu işin peşini asla bırakmasın.kimbilir daha önce kimleri dolandırmıştır ve bence artık cezasını çekme vakti geldi
İş hukuksal platformda öyle olmuyor maalesef...

furkanyiiner

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi8
Konular
19
Öncelikle çok geçmiş olsun. Sahibinden.comda benim başıma da gelmişti bir cihaz alırken maalesef. Pasaport kaydı da arıyorsanız hala o konuda da yardımcı olabilirim. Hesabım açık güvence de verebilirim

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
kesinlikle affetmeyin verin cezasını.

ua_mustafa_20

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
profesyonel işsiz
Konular
87
geçmiş olsun hocam
inşallah lehinize çözülür mesele

Skywriter

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
9

Dediğinizi ben de düşündüm ama telefonu normalde belli bir sürede kayıt ettirmek gerekiyor. Ben telefonu 2017 Eylül'de aldım ve bir sene hiç kayıt ettirmeden kullanabildim, o nasıl oluyor onu da anlamış değilim ama btk tarafından tespit edilmedi sonradan sisteme düştü muhtemelen kayıt dışı olarak. Böyle bir durumda zaten telefonu uzun süre bu şekilde kullanmış olmak var ve başkasının pasaportuna izinsiz kayıt ettirmek durumu da var. Çünkü o pasaport sahibi muhtemelen beni tanımıyor olacak. Savcılıkca soruşturma yürütülmeye başlandığı zaman pasaport sahibinin de bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulur ve orada kubbeyle ihtimal aleyhime bir beyanda bulunma ihtimali bir hayli yüksek. Bu durumda başkasının pasaportuna rızası olmadan telefon kaydı yapmak durumu söz konusu. Mevcut cmk da suç ve idari soruşturma yerim.

cantara hocama DM attım. Kendi usulümce emniyetin kom-net ve pol-net sistemlerinde araştırma yapıcam inşallah.

Üst Alt