- Adım
- Veli
- Cihazım
- Redmi Note 4X
- Konular
- 10
Herhangi bir suç duyurusunda bulunmak, öncelikle arkadaşın mesleği açısından sıkıntı doğurur, sonuçta olumsuz bir alış verişten (imei kaydı olmayan telefon) doğan dolandırıcılık durumuna düşüyor arkadaş...Çok geçmiş olsun hocam, gerçekten çok üzüldüm.
Mesleğiniz nedeniyle bu konularda benden daha tecrübelisinizdir tahmin ediyorum ancak sonuç olarak ücreti IBAN numarasına göndermişsiniz. Açıklamaya ne yazdınız bilemiyorum ancak dekontunuzla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Bizim elimizde de IP adresleri ve mail adresi mevcut bizler de elimizden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırız. Şahsı özellikle forumdan uzaklaştırmıyorum ki yapmış olduğu şeyin kendisine ne gibi zararlar verebileceğini öğrendiğinde geri gelip hatasından dönme şansı, mağduriyetinizi giderme şansı olsun.
Ben kaçak telefon aldım, imei kaydı için pasaport ararken bu kişi beni dolandırdı mı denilecek?
Polis olduğu için tavsiye etmem, yarın öbür gün karşısına ne çıkaracaklarını tahmin ediyorum ama buradan yazamam... Şahsın geri dönüş yapmasını beklemekten başka yol yok şu anda, umarım yaptığı yanlıştan döner...