Diğer Tatsız foya | Herkese ders olsun...

ülgen

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
furkan
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
29
Hocam bilgisayarınız varsa IMEI işini uzaktan halledelim.

Bada

ツ ꧁☪꧂ツ
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
Poco x3
Meslek
Adliye personeli
Konular
7
Hocam çok geçmiş olsun.hukuksal işlemlerinizi şiddetle baslatmanizi.,tavsiye ediyorum.

Leyneli

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
NecO
Cihazım
Redmi note 5
Konular
0
Geçen sene buna benzer bi olay başıma geldi. 200 lira için. İlan sahibi ile iban uyuştuğu için gönderdim parayı. Para az diye şikayet etmem sandı sanırım. Mahkemeden kağıt gelince tutuşmuş beni aradı paranı göndereyim diye. Parayı aldım mahkemeye de gitmedim. Biraz da o düşünsün.

Devadam10

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Redmi Note 4X
Meslek
Güvenlik Görevlisi
Konular
20
Tavsiyede bulunan teselli eden ve yardımcı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
cantara hocam, arkadaşın da dediği gibi meslek olarak da riskli bir durum, idari soruşturma yürütülmesi ihtimali mevcut ve bu tip alışverişlerde dava açılması neticesinde olumlu dönüş olabiliyor mu diye araştırdım ancak avukat dostlarımdan edindiğim bilgiye göre teknomar34 denilen cigersiz ifadesinde " bana gönderdiğin parayı ben elden teslim ettim" derse çıkmaza düşüyor dava ve sonuç çıkmıyor. Mağdurun değil mağdur edenin ifadesini yeterli görüyor mahkeme.

Yaşayacağımız varmış. Desteğiniz için tekrar minnettarım, siz yönetici olarak nasıl uygun görürseniz. Yeter ki arkadaş rezil olsun, varsa biraz ar ve namusu, hicab duysun...
Tamam da nerede nereden nasıl elden teslim edecek?
Siz neredesiniz o nerede ve paranın elden teslim edildiğine dair de bir kayıt rapor tanık Vs hiç bir şey yok..
En azından parayı teslim etmek için aracıyla veya otobüs ile gelse bile yine kayıt bilet Vs yok..
Alın dekontunuzu direkt suç duyurusunda bulunun..
Paranın hangi hesaba yattığı nasıl nereden çekildiği de hepsi çıkar piyasaya.
Olmadı İp yi de alın yer tespiti yaptırıp gidin çöken tepesine.
Polisim Vs diyorsunuz, hadi bu adam sizi dolandırdı ve bu yaptığı son suçumu olacak?
Polis iseniz görevinizi yapın gidin çökün tepesine ki başkalarını da dolandırıp canını yakmasın...

Devadam10

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Redmi Note 4X
Meslek
Güvenlik Görevlisi
Konular
20

ribac23

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cabir
Cihazım
s6 edge
Konular
50
Hocam bütün msj lari okudum da herkes elinden geleni yapmak istemiş ve bir umut ki şu insan kılıklı şerefsizin yanlışından döneceği ihtimalini düşünen var... Bence o kalitesiz herif kullandığı profil resminden anlaşılacağı gibi dini kullanıp dolandırıcılık yapıyor ve böyle insanlar da ne din olur ne iman... Ne şeref olur ne haya... Ne ar olur ne namus... Bunlar 3 kuruşa anasını bacısını bile pazarlar... Allah bunların belasını versin soyu kurusun inş... Size de geçmiş olsun... Bazen çıkması gereken para bir şekilde çıkıyor... Hayır olsun sonu inş...

redblind

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Brk
Cihazım
Xiaomi mi8
Konular
2
Öncelikle geçmiş olsun dostum. Sadece hukuksal olarak belirtmek isterim ki ; (şahsa ulaşılmış olduğunu düşünerek) eğer ki şahıs ben parayi aldim ancak islemi gerceklestiremedim parayida geri veremedim dedigini varsayarsak olay ceza hukukunun konusu olmaktan çıkar sadece basit bir alacak dosyasına dönüşür. Parayi gonderirken normal sartlarda dekonta herhangibir şey yazılmamış olmasi Yargıtay nezdinde borç ödemesi olarak geçer ancak buradaki yazismalarla birlikte değerlendirildiğinde konunun alacak davasına dönüşmesi oldukça muhtemel. Telefonun kayıtsız olması mesleki açıdan sıkıntı çıkarmaz bu konuda rahat olun. Ama ceza hukuku anlaminda bu olay dolayısıyla dolandırıcılık suçundan ceza verilmesi çok çok küçük bir olasılık. Tekrar geçmiş olsun hocam.

Üst Alt