Aynı olay bir tanıdığımın da başına geldi ve suçu işleyen şahıs şu an 2 yıldır halen hapis yatmakta...
Herhangi bir suç duyurusunda bulunmak, öncelikle arkadaşın mesleği açısından sıkıntı doğurur, sonuçta olumsuz bir alış verişten (imei kaydı olmayan telefon) doğan dolandırıcılık durumuna düşüyor arkadaş...
Ben kaçak telefon aldım, imei kaydı için pasaport ararken bu kişi beni dolandırdı mı denilecek?
Polis olduğu için tavsiye etmem, yarın öbür gün karşısına ne çıkaracaklarını tahmin ediyorum ama buradan yazamam... Şahsın geri dönüş yapmasını beklemekten başka yol yok şu anda, umarım yaptığı yanlıştan döner...
Öncelikle geçmiş olsun dostum. Sadece hukuksal olarak belirtmek isterim ki ; (şahsa ulaşılmış olduğunu düşünerek) eğer ki şahıs ben parayi aldim ancak islemi gerceklestiremedim parayida geri veremedim dedigini varsayarsak olay ceza hukukunun konusu olmaktan çıkar sadece basit bir alacak dosyasına dönüşür. Parayi gonderirken normal sartlarda dekonta herhangibir şey yazılmamış olmasi Yargıtay nezdinde borç ödemesi olarak geçer ancak buradaki yazismalarla birlikte değerlendirildiğinde konunun alacak davasına dönüşmesi oldukça muhtemel. Telefonun kayıtsız olması mesleki açıdan sıkıntı çıkarmaz bu konuda rahat olun. Ama ceza hukuku anlaminda bu olay dolayısıyla dolandırıcılık suçundan ceza verilmesi çok çok küçük bir olasılık. Tekrar geçmiş olsun hocam.
Buna katılıyorum. Böyle bir ticaret ortamı varsa gerekli tedbirlerin oluşturulması gerekli bence. Oluşturulamıyorsa da bu tür mağduriyetleri engellemek için böyle satış-alış işlerine müsaade edilmemeli. Zaten bir Market bölümü var forumda, bir de buradan pazarlama yapılması, özellikle de hiçbir tedbir alınmadan olması çok kişiyi mağdur eder gelecekte.Bence foruma rederansi olmayanlar satis yapmamali.yada forumda get sistemi olmali
Telefonun kayıtsız olması sıkıntı çıkarmaz, illegal bir yöntem ile kayıt yaptırmaya çalışmak sıkıntı çıkartır... Yani, öğrenirlerse çıkartma ihtimalleri çok yüksek... Millet öküzün altını bıraktı, devenin altında buzağı arıyor...
Hangi ulkede yasiyorsunuz bilmiyorum ama turkiyede hak hukuk maalesef yok. Seriat devletine dogru gidiyoruz...Yazılan yorumlar da resmen hırsızı haklı çıkarmışsınız 1 günde, gerçekten çok trajikomik.
Hangi devir de yaşıyorsunuz Allah için, orta da apaçık işlenmiş bir suç var az mantıklı düşünüp konuşun lütfen.
Kişinin kendi nikahlı karısına bile haklı haksız tek bir hakaret edemediği bir ülke de yaşıyoruz artık, 80'li yıllar kafasıyla Düşünmeyin.