Yardım Sim kart aktivasyon sorunu

osmanali

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Xiaomi Mİ4
Konular
55
[font='Open Sans', sans-serif]Merhaba arkadaşlar gün itibari ile avea olan hattımı vodafone taşıdım ve sonrasında ise mi hesabım senkronize etmeyi kesti senkronize etmeya çalıştığımda ise sim kart aktivasyonu başarısız "sunucudan telefon numarası alınamadı" diye bir uyarı almaktayım. Aynı zamanda mi mesajlaşma da aktif edilmiyor. Hesaptan çıkış yapıp yeniden giriş yapabiliyorum fakat bir türlü aktivasyon başarılı olmuyor. Konu hakkında yardımcı olabilecek birileri varsa çok memnun olurum.

[font='Open Sans', sans-serif]Not : Vodafone ile görüşüp yurt dışı olan tüm servisleri aktif ettirdim cihazı fastboot modunda yeniden kurdum sonuç aynı. Sim kartı defalarca çıkarıp yeniden taktım her açılışta sim kartınız değişmiş gibi görünüyor şimdi aktif etmek ister misiniz doğrulama SMS gönderilecek uyarısını aldım aktif et SMS gönder dedim sonuç hala aynı. 

[font='Open Sans', sans-serif]http://i.hizliresim.com/EYO9P9.png

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Merhaba, Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Sim kart değişikliği yaptım ama sim kart aktifleşmiyor.Telefon mi 6 üç gündür çözüm bulamadım.Telefona türk telekom sim kartı takınca çalışıyor ama türkcell hattımla şebeke gelmiyor.Telefon bu halde sms göndermeye çalışıyor ama yurtdışı sms paketim dahi olduğu halde sms gitmiyor. Hattımı ücretli servislere de açtırdım yine olmadı.Mesaj gönder tuşuna bastığımda sim kart aktifleşmedi.Hesap bakiyenizin yeterli olduğundan emin olun şeklinde hata veriyor.Türkceli aradığımda mesaj göndermenize mani bir durum yok diyor.Genpa telefonla destek vermiyoruz cihazı getirin bakalım diyor.Halbuki cihazda sorun yok.Koskoca xiaomi böyle saçma ve gereksiz bir uygulama yaparak niye kendinden soğutur müşterisini anlamadım.Paramızla rezil olduk resmen.

SIM Kart Etkinleştirilemedi hatası alıyorum?
Mi Cloud üzerinden sunulan uzaktan cihaz bulma, kilitleme, silme fonksiyonların, yapılan çağrıların ya da gelen/giden SMS'lerin yedeklenmesi vb. bazı işlevlerin çalışabilmesi için cihazınızda takılı olan SIM kart ile Çin'de yer alan Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır.

Siz ise Turkcell hattınıza şebekenin hiç gelmediği belirtmişsiniz. Yani sorununuzun sebebi SIM etkinleştirlememesi değil farklı bir şey. Etkinleştirme hatası ise bu farklı sorununuzun sonucu.

Oyla:

awukatmi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kerem Talha
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
0
Evet. Benim yaşadığım sorun mi6 nın türkcellin sarı renkli olan 128k sim kartlarıyla uyumlu olmamasından kaynaklanıyormuş. Mobil imza aboneliği için 128 k sim kart almıştım ama bu sevdadan vazgeçip tekrar 64k simkart aldım ve sorun çözüldü. Sonra 128k ve mi6 yı birlikte aratınca türkcellin 128k sim kartlarının özellikle sarı renkli olanların xiaominin bazı modelleriyle uyumlu olmadığına siyah renklilerin ise uyumlu olduğuna dair bir bilgiye de rastladım ama biraz geç oldu.

Oyla:

anymph

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Note 6 pro
Konular
0
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir ben de bu problemle uğraşmaktayım. Telefonum note 6 pro. Aldığımdan beridir sorunsuz kullanmaktayken bir sabah kalktığımda servis çubuklarının siyah olduğunu gördüm. Öncesinde Mi oturumunu açmamış, senkronize etmemiştim. Sürekli olarak sim kart uyarısını alıyordum. Ancak telefonu kullanıyordum. Yaklaşık bir aydır telefonu kullanamıyorum. Format, İngilizce-Türkçe, senkronize etme, cihazı bul açma vs, geliştirici seçenekleri vs hepsini yaptım. Xiaomi çin merkezine e-posta gönderdim, onlar da işin içinden çıkamadılar. Xiaomi sim kart servisinin bana mesajı: sim kart etkinleştirilemedi, hesap bakiyenizin yeterli olduğundan emin olun şeklinde. Hattım Türk Telekom ve sınırsız faturalı. TT ile görüştüm, Uluslararası mesajlaşma açık, xiaomi.sim kart servisinin loglarında ise mesajın gönderilmeye çalışıldığını görüyorum, TT'ye göre de mesaj gidiyor. Ancak faturamda uluslararası mesaj ücretlendirmesi görmüyorum. Bu arada giden mesaj +44lü bir servis sağlayıcısı.

Sorunu hala çözemedim. Telefonum hala operatöre bağlanmıyor. Tek yapmadığım rom yüklemek. Sizce başka ne yapabilirim? Bu arada test modunda açtığımda sim kartta fail tespit ediyor. Geliştirici modda açığımda -87 DB görünüyor. Hücresel ağ vs hepsi kapalı. Önerilerinize açığım. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Benimde az TL mi yemedi ne denediysem çözülmedi. Sürekli karşıma çıkıp duruyordu. Ne olduysa uzun süredir karşıma çıkmıyor

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Ayarlar-Ek ayarlar-Yetkilendirme-iptal kısmından kapayın hocam..

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayarlar-Uygulamaları yönet kısmından ekran görüntüsündeki gibi yapın...

Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Ayarlar-Ek ayarlar-Yetkilendirme-iptal kısmından kapayın hocam..

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayarlar-Uygulamaları yönet kısmından ekran görüntüsündeki gibi yapın...

Bu simi Aktivasyonı degil ama. Sadece sorunu halı altına süpürme

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Ana Başlık - Sıkça Sorulan Sorular

SIM Kart Etkinleştirilemedi hatası alıyorum?
Mi Cloud üzerinden sunulan uzaktan cihaz bulma, kilitleme, silme fonksiyonların, yapılan çağrıların ya da gelen/giden SMS'lerin yedeklenmesi vb. bazı işlevlerin çalışabilmesi için cihazınızda takılı olan SIM kart ile Çin'de yer alan Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır.
Bu simi Aktivasyonı degil ama. Sadece sorunu halı altına süpürme

Oyla:

anymph

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Note 6 pro
Konular
0
Mevzu sim kart uyarısı değil. Sim kartı aktif etmiyor. Dediğim gibi ne var ne yoksa denedim ancak sonuç yok. Telefon açılıyor ancak servis çubukları aktif değil. Mesaj göndermiyor ve almıyor. Hesap bakiyenizin yeterli olduğundan emin olun diyor. Bu arada hattım faturalı.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Mevzu sim kart uyarısı değil. Sim kartı aktif etmiyor. Dediğim gibi ne var ne yoksa denedim ancak sonuç yok. Telefon açılıyor ancak servis çubukları aktif değil. Mesaj göndermiyor ve almıyor. Hesap bakiyenizin yeterli olduğundan emin olun diyor. Bu arada hattım faturalı.

Cihazda yüklü imei var mı? *#06# den kontrol ettiniz mi?

Oyla:

anymph

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Note 6 pro
Konular
0
Cihazda yüklü imei var mı? *#06# den kontrol ettiniz mi?

IMEI yüklü, sıkıntı yok. Benim anlam veremediğim bir durum var. Araştırdığım kadarıyla benzer durumu yaşayanlar az değil. Ancak Xiaomi bu konuda sessiz. Böyle bir rezalet olamaz gerçekten. 3 aylık telefonu kullanamıyorum. Teknik servis ile görüştüğümde gönderin hemen rom yükleyelim diyorlar. Ancak teknik servise yapılan yorumlar aklımı karıştırıyor. O yüzden gönderemiyorum.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt