Yardım Sim kart aktivasyon sorunu

osmanali

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Xiaomi Mİ4
Konular
55
[font='Open Sans', sans-serif]Merhaba arkadaşlar gün itibari ile avea olan hattımı vodafone taşıdım ve sonrasında ise mi hesabım senkronize etmeyi kesti senkronize etmeya çalıştığımda ise sim kart aktivasyonu başarısız "sunucudan telefon numarası alınamadı" diye bir uyarı almaktayım. Aynı zamanda mi mesajlaşma da aktif edilmiyor. Hesaptan çıkış yapıp yeniden giriş yapabiliyorum fakat bir türlü aktivasyon başarılı olmuyor. Konu hakkında yardımcı olabilecek birileri varsa çok memnun olurum.

[font='Open Sans', sans-serif]Not : Vodafone ile görüşüp yurt dışı olan tüm servisleri aktif ettirdim cihazı fastboot modunda yeniden kurdum sonuç aynı. Sim kartı defalarca çıkarıp yeniden taktım her açılışta sim kartınız değişmiş gibi görünüyor şimdi aktif etmek ister misiniz doğrulama SMS gönderilecek uyarısını aldım aktif et SMS gönder dedim sonuç hala aynı. 

[font='Open Sans', sans-serif]http://i.hizliresim.com/EYO9P9.png

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Vodafondayken sorunsuz etkinleşmişti. Türk Telekomda bu sorunu yapıyordu bendede.
Turkcell de sorun yokmuş.
Kalite kendini göstermiş
aynen bendede telekomda oldu sorun.
telefonu ilk aldığımda vodafone hattım vardı etkinleşti
sonra telekoma geçtim sorun oldu
şimdi turkcell deyim yine etkinleşti.

Oyla:

weyselaysel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
veysel
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
4
Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Turkcele geçince ses kısılma sorununuz bittimi? halilgurbuz
hiçbir sorun yok tuekcell de.
hatta Turkcell aboneleri ile konuşurken ses faha net HD gibi sanırım volte işareti olmasa bile volte kullanıyorum.
lifecell paketine geçtim.
bip üzerinden arama yaptığımda bile hiç gecikme olmadan konuşuyorum Turkcell hakketten başka.
op değiştirirsem bundan sonra Vodafone hiç tercih etmem ses açısından cok kötü.

Oyla:

weyselaysel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
veysel
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
4
hiçbir sorun yok tuekcell de.
hatta Turkcell aboneleri ile konuşurken ses faha net HD gibi sanırım volte işareti olmasa bile volte kullanıyorum.
lifecell paketine geçtim.
bip üzerinden arama yaptığımda bile hiç gecikme olmadan konuşuyorum Turkcell hakketten başka.
op değiştirirsem bundan sonra Vodafone hiç tercih etmem ses açısından cok kötü.

Ben telefon problemli diye garantiye gönderdim. Turkcell e mi geçseydim :(

Oyla:

Mehmetalibekmez

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
Redmi 5
Konular
0
Ben dün Redmi5 aldim. Cihaz wifiye bağlanıyor ama operatör internetini kullanamıyorum sim kart aktivasyonu ile mi alakalı bu durum? Aktivasyon da olmuyor da..

Oyla:

cinaski

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
akın
Cihazım
yücelen
Konular
0
arkadaşrlar merhaba , bende mi 6 ile bu sorunu yaşıyorum, burda tüm önerileri uyguladım ama sonuç alamadım, bugün sabah sim kartım bozulduğu için yeni sim kart alıp telefona taktım fakat etkinleştiremedim, yalnız acil çağrılar için yazıyor yani telefon kapalı, sim kartımı başka telefona taktım çalışıyor, başka bir vodafone hattını mi6 a taktım yine çalışıyor, sim etkineştirme sorunu yok, turkcell hattımı mi6 kabul etmiyor, fabrika ayarlarına dönmeden var mı bir çözümü, mi hesabını da kaldrıdım yine sim kart hat vermiyor çok ilginç

Oyla:

hs.sengl

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hasan
Cihazım
Note 5
Konular
0
Uzun süre konuyu takip etmedim ne çok arkadaşa yardımcı olmuşuz :) Hepinize ben teşekkür ederim
Dediğini yaptım gene sim kart etkinleştirilemedi diyor ama ara yapabılıyorum İnternetneti kullanamıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Modem Dosyası Bozulmuş Olabilir.
Stock Rom İçindeki "NON-HLOS.bin" Dosyasını C Sürücüsüne Atın.
Telefonu Fastboot Moda Alın.
Adb Programı ile Aşağıdaki Komutu Çalıştırın

fastboot flash modem c:\NON-HLOS.bin
fastboot reboot

Telefon Açılınca Tekrar Kontrol Ediniz ;)
Sim kart etkinleştirilemedi sorunu bende de var nolur yardım et nasıl düzeltebilirim herşeyi denedim Allah rızası için nolur yardım et
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Modem Dosyası Bozulmuş Olabilir.
Stock Rom İçindeki "NON-HLOS.bin" Dosyasını C Sürücüsüne Atın.
Telefonu Fastboot Moda Alın.
Adb Programı ile Aşağıdaki Komutu Çalıştırın

fastboot flash modem c:\NON-HLOS.bin
fastboot reboot

Telefon Açılınca Tekrar Kontrol Ediniz ;)
Sim kart etkinleştirilemedi sorunu bende de var nolur yardım et nasıl düzeltebilirim herşeyi denedim Allah rızası için nolur yardım et

Son düzenleme:
Oyla:

PapilloN

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Gürkan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
1
arkadaşlar merhaba,
konuyu hortlatıyorum sanırım ama farklı başlık bulamadım.
2 hafta önce redmi note 7 aldım, bugüne kadar sorunsuz kullanıyordum, lakin bugün mi hesabımı aktif ettim ve ''SİM KART AKTİVASYON'' hatası almaya başladım, SMS gönderilmedi diyor. İnternetteki bütün bilgileri okudum fakat çözüm bulamadım. Mi hesabıma bakınca telefonu görüyor fakat ''Sim kart yok ve ya etkinleştirmedi'' diyor. Bu şey başıma gelince faturamı kontrol ettim ve 3 adet sms göndermeye çalışmış ve mesaj başına 90 kuruşa yakın ücret almış.

Şimdi sorum; Mi hesabımı kapatsam sorun devam eder mi? ve sim aktifleştirmesem çok büyük problem olur mu, Sim aktifleştirsem ne olur? :)
Baktım böyle ücret kesmiş, yine bir forumda okuduğum makalede izinlerin hepsini, SMS gönderme iznini ve Cihazımı bul özelliğini kapattım. Bilmiyorum faydalı olur mu.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
arkadaşlar merhaba,
konuyu hortlatıyorum sanırım ama farklı başlık bulamadım.
2 hafta önce redmi note 7 aldım, bugüne kadar sorunsuz kullanıyordum, lakin bugün mi hesabımı aktif ettim ve ''SİM KART AKTİVASYON'' hatası almaya başladım, SMS gönderilmedi diyor. İnternetteki bütün bilgileri okudum fakat çözüm bulamadım. Mi hesabıma bakınca telefonu görüyor fakat ''Sim kart yok ve ya etkinleştirmedi'' diyor. Bu şey başıma gelince faturamı kontrol ettim ve 3 adet sms göndermeye çalışmış ve mesaj başına 90 kuruşa yakın ücret almış.

Şimdi sorum; Mi hesabımı kapatsam sorun devam eder mi? ve sim aktifleştirmesem çok büyük problem olur mu, Sim aktifleştirsem ne olur? :)
Baktım böyle ücret kesmiş, yine bir forumda okuduğum makalede izinlerin hepsini, SMS gönderme iznini ve Cihazımı bul özelliğini kapattım. Bilmiyorum faydalı olur mu.

Ana Başlık - Sıkça Sorulan Sorular

SIM Kart Etkinleştirilemedi hatası alıyorum?
Mi Cloud üzerinden sunulan uzaktan cihaz bulma, kilitleme, silme fonksiyonların, yapılan çağrıların ya da gelen/giden SMS'lerin yedeklenmesi vb. bazı işlevlerin çalışabilmesi için cihazınızda takılı olan SIM kart ile Çin'de yer alan Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır.

Oyla:

awukatmi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kerem Talha
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
0
arkadaşrlar merhaba , bende mi 6 ile bu sorunu yaşıyorum, burda tüm önerileri uyguladım ama sonuç alamadım, bugün sabah sim kartım bozulduğu için yeni sim kart alıp telefona taktım fakat etkinleştiremedim, yalnız acil çağrılar için yazıyor yani telefon kapalı, sim kartımı başka telefona taktım çalışıyor, başka bir vodafone hattını mi6 a taktım yine çalışıyor, sim etkineştirme sorunu yok, turkcell hattımı mi6 kabul etmiyor, fabrika ayarlarına dönmeden var mı bir çözümü, mi hesabını da kaldrıdım yine sim kart hat vermiyor çok ilginç
Merhaba, Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Sim kart değişikliği yaptım ama sim kart aktifleşmiyor.Telefon mi 6 üç gündür çözüm bulamadım.Telefona türk telekom sim kartı takınca çalışıyor ama türkcell hattımla şebeke gelmiyor.Telefon bu halde sms göndermeye çalışıyor ama yurtdışı sms paketim dahi olduğu halde sms gitmiyor. Hattımı ücretli servislere de açtırdım yine olmadı.Mesaj gönder tuşuna bastığımda sim kart aktifleşmedi.Hesap bakiyenizin yeterli olduğundan emin olun şeklinde hata veriyor.Türkceli aradığımda mesaj göndermenize mani bir durum yok diyor.Genpa telefonla destek vermiyoruz cihazı getirin bakalım diyor.Halbuki cihazda sorun yok.Koskoca xiaomi böyle saçma ve gereksiz bir uygulama yaparak niye kendinden soğutur müşterisini anlamadım.Paramızla rezil olduk resmen.

Oyla:
Üst Alt