Yardım Şarj aşırı hızlı bitiyor

• Konbuyu başlatan Üye silindi 278685
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 109
  • Görüntüleme 6K
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 12.5.4 Eu
Telefon Modeli
POCO X3 PRO VAYU
Bootloader Kilidi
Açık
Sorunun magisk modüllerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum . Hızlı şarj amaçlı bir modül yükledim önceden daha az gidiyordu şarjım şimdi ise bir saat içerisinde nerdeyse %25 e yakın bataryam gidiyor . Bu aospta asla olmuyor . Bana en hafif miui rom u önerir misiniz ? Miui go plus , Miuimix , eu , pulse bunlardan hangisini kullanmam gerekir . Kernel mi değiştirmem gerek yada ne yapmam gerek . Ayrıca forumda bu konudan ikinci kez açtığım için hepinizden özür dilerim .

Ü

Üye silindi 278685

Guest
Tek yararı parmak izim herşeyim daha hızlı ve seri bir şekilde tepki vermeye başladı. Ama batarya da durum hala aynı

Oyla:

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
93
Persisti flashladım sorunsuz açıldı şimdi bir test yapıcam . Bu uygulama indirmeden önceki hali ve miui 12.0.4 global persist dosyası kurulu .
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Google play storedan bir tane daha oyun indirdim ve sonuç
Sanki çok yememiş nekadarlik oyun indirdiniz

Oyla:
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Persist, sensorlerin ve widevine sayacinin bulundugu bir alandir, ek olarak mi hesabinda Cihazimi bul ozelliginin calismasini saglar.
Persist sadece bu durumlarin biri bozuldugunda flashlanmalidir. Aksi takdirde widevine sayaci kaybedilir, Birdaha cihaziniz guvenli sayilmaz (L3).
Soruna gelecek olursak, yeni nesil islemci ve modemler genelde samsungun elinden ciktigi icin indirme ve oyunda asiri sarj tuketmektedir, bunu duzeltmenin pek bir mumkunati yok, cihaza orjinal stock rom atip indirme yapip sarj karsilastirmasi gerceklestirin. Veriler daha belirgin olacaktir.
Ama bu önceden yoktu şuan nasıl ve niye var . Miui 12.5 te bu durum hala yok ben aslında o sürümde kalmayı çok isterim ancak onda da istediğim android 12 widgetları yok . Özellikler ve görselleştirmeler yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AdeLa hocam sizin tavsiyeniz nedir peki ? Hangi sürüm rom ve nasıl kurayım hangi koşullar ile test edeyim ? Ben bıktım bu cihaza rom kurmaktan vallaha . Miui arayüzünü keşke bir şekilde aosp a aktarabilsem de kurtulabilsem .

Oyla:

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Ama bu önceden yoktu şuan nasıl ve niye var . Miui 12.5 te bu durum hala yok ben aslında o sürümde kalmayı çok isterim ancak onda da istediğim android 12 widgetları yok . Özellikler ve görselleştirmeler yok
Konudan anladigim kadariyla cihazin thermallerini devre disi birakip hizli sarja zorlamissiniz, bu da cihazinizin daha fazla isinmasiyla beraber anakarta ve ozellikle bataryaya hatrisayilir miktar zarar vermistir.
Sarjin hizli bitmesini buna baglayabilir.
Eger farkli stock romlarda indirme daha az sarj tuketiyor ise, guncellemede modem libleri de degismis ve sorunlu bir yazilim cikmis olabilir.
Sorunun cozumu ; Bataryasi iyi giden yazilimin images bolumunden NON-Hlos dosyasini halihazirda kullandigniz roma flashlayin.
Aradaki surum farkliliklari sebebiyle; eski modemi atmak, "kamera, ai kamera, gece kamerasi, sebeke cekimi" gibi bazi ozellikleri etkileyebilir. Bunun sonucu orjinal modeme donmek veya sifir stock rom atmaniz gerekebilir.

Oyla:
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Konudan anladigim kadariyla cihazin thermallerini devre disi birakip hizli sarja zorlamissiniz, bu da cihazinizin daha fazla isinmasiyla beraber anakarta ve ozellikle bataryaya hatrisayilir miktar zarar vermistir.
Sarjin hizli bitmesini buna baglayabilir.
Eger farkli stock romlarda indirme daha az sarj tuketiyor ise, guncellemede modem libleri de degismis ve sorunlu bir yazilim cikmis olabilir.
Sorunun cozumu ; Bataryasi iyi giden yazilimin images bolumunden NON-Hlos dosyasini halihazirda kullandigniz roma flashlayin.
Aradaki surum farkliliklari sebebiyle; eski modemi atmak, "kamera, ai kamera, gece kamerasi, sebeke cekimi" gibi bazi ozellikleri etkileyebilir. Bunun sonucu orjinal modeme donmek veya sifir stock rom atmaniz gerekebilir.
Hocam ben bu dosyayı hangi komutlarla flashlarım peki ? Pulsedeyim umarım brick olmaz :D.

Oyla:

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Hocam ben bu dosyayı hangi komutlarla flashlarım peki ? Pulsedeyim umarım brick olmaz :D
Minimal adb yukleyin
Cmd ekranina gelin
Fastboot flash modem dosyaadi.img(modem dosyasini, Flash modem yazdiktan sonra cmd ekrsnina surukleyin), ve flashlayip reboot atin.

Oyla:
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Minimal adb yukleyin
Cmd ekranina gelin
Fastboot flash modem dosyaadi.img(modem dosyasini, Flash modem yazdiktan sonra cmd ekrsnina surukleyin), ve flashlayip reboot atin.
Yükledim ve sorunsuz şekilde açıldı . Ne yapıp test edebilirim ?

Oyla:
Üst Alt