Yardım Şarj aşırı hızlı bitiyor

• Konbuyu başlatan Üye silindi 278685
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 109
  • Görüntüleme 6K
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 12.5.4 Eu
Telefon Modeli
POCO X3 PRO VAYU
Bootloader Kilidi
Açık
Sorunun magisk modüllerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum . Hızlı şarj amaçlı bir modül yükledim önceden daha az gidiyordu şarjım şimdi ise bir saat içerisinde nerdeyse %25 e yakın bataryam gidiyor . Bu aospta asla olmuyor . Bana en hafif miui rom u önerir misiniz ? Miui go plus , Miuimix , eu , pulse bunlardan hangisini kullanmam gerekir . Kernel mi değiştirmem gerek yada ne yapmam gerek . Ayrıca forumda bu konudan ikinci kez açtığım için hepinizden özür dilerim .

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Bir önceki mesajımda dediğim gibi termal modülü bu. Telefonun sıcaklık korumasını kaldırıyorsun bu yüzden telefon belli sıcaklıkta akım düşürmesi gerekirken hep max akım neyse onu veriyor bu yüzden sıcaklık ve sürekli yüksek akım girişi bataryana zarar veriyor. Üstelik termal kontrolünün kaldırılması işlemcideki sıcaklık kontrolünü de kaldırır. Telefon çok ısınınca performanstan kısması gerekirken gaza sonuna kadar basıyor. Artık ekran yanması, ghost screen, ghost touch, batarya ölmesi hepsi çıkabilir kullanmanı önermem. Overclocklu işlemci zaten ısı normalden bir tık yüksek termali kaldırdığın zaman ekstra ısı olacak.

Oyla:
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Cihazınız orjinal şarj cihazı ve kablo ile ne kadar sürede şarj oluyor, fabrika verisinde ne diyor kıyaslama yapabilirsiniz. Örneğin Xiaomi der ki; Ben bu cihazı 0 - 100 şarj hızını 120 dakika yaptım yada 0 -50 şarj hızını 30 dk yaptım, bu verileri kıyaslayın.

Accubattery uygulamasını yükleyip bı istatistiklere bakın hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bide bu modülü kullanmanızı önermem

Dosyayı inceledim anladığım kadarıyla ısıdan feragat ederek bataryayı hızlı şarj ediyor bu modül ileri zamanda cihazınıza çok zarar verir kullanmanızı kesinlikle önermiyorum
Sorunun kesin kaynağını buldum sadece çözüme ihtiyacım var . Telefonum internet çipi mi nedir artık bilmem herhangi bir şey indirmeye başladığı zaman aşırı fazla şarj harcıyor . Mesela pubg oyununu indirdim ve oynamama rağmen sadece 700 MB bir dosya indirdim böyle oldu ve şarjım 20 dakika içerisinde %17 azaldı . Dün şarjım hiç bir şey indirmeyince tam 9.5 saat ekran süresi gördü . Ama bugün sanırım bu zor gibi .

Cihazınız orjinal şarj cihazı ve kablo ile ne kadar sürede şarj oluyor, fabrika verisinde ne diyor kıyaslama yapabilirsiniz. Örneğin Xiaomi der ki; Ben bu cihazı 0 - 100 şarj hızını 120 dakika yaptım yada 0 -50 şarj hızını 30 dk yaptım, bu verileri kıyaslayın.
Ve 1.5 saatte de şarjım doluyor normalde 65 dakikada doluyordu

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-03-18-16-21-50-386_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-03-18-16-21-50-386_com.miui.securitycenter.jpg
    267,2 KB · Görüntüleme: 20
Oyla:

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
93
Oyla:
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Şuanki rom nedir ?

Bu verilerde bı saçmalık var sanki
MIUI 13 eu dan pulseye geçtim üstüne kernelde değiştim her türlü aynı yapıyor .

Bildirimlerimde geç geliyor birde .

Yüksek internet kullanımında her zaman böyle yaptığını farkettim . Anydesk yüksek hızda internet isteyen bir şey ve indirme upload yapıyor sürekli . Sadece 50 dakikada 2154 mah batarya harcadığı görülüyor . Pubg de ise oynamama rağmen 44 dakika vakit geçirdim ama 4891 mah batarya tüketmiş .

Oyla:

burucu08

Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
93
MIUI 13 eu dan pulseye geçtim üstüne kernelde değiştim her türlü aynı yapıyor .

Bildirimlerimde geç geliyor birde .

Yüksek internet kullanımında her zaman böyle yaptığını farkettim . Anydesk yüksek hızda internet isteyen bir şey ve indirme upload yapıyor sürekli . Sadece 50 dakikada 2154 mah batarya harcadığı görülüyor . Pubg de ise oynamama rağmen 44 dakika vakit geçirdim ama 4891 mah batarya tüketmiş .
Telefonun bataryası kacki 5000 mah harcıyor o bilgiler yanlış bence fast boottan bı temiz kurulum yapın sonra hangi Roma gececekseniz geçersiniz kernel fln kurmayın

Oyla:
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Telefonun bataryası kacki 5000 mah harcıyor o bilgiler yanlış bence fast boottan bı temiz kurulum yapın sonra hangi Roma gececekseniz geçersiniz kernel fln kurmayın
Kernel kurmadan da aynı yapıyor ve bu romu da aynı eu rom gibi fastboottan kurdum . Aşağı yukarı miui 13 ile ilgili ne kadar rom var ise kurdum konu açmak ve rom yüklemekten gına geldi bu telefon düzelmemekten bıkmadı

Oyla:

burucu08

Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
93
Kernel kurmadan da aynı yapıyor ve bu romu da aynı eu rom gibi fastboottan kurdum . Aşağı yukarı miui 13 ile ilgili ne kadar rom var ise kurdum konu açmak ve rom yüklemekten gına geldi bu telefon düzelmemekten bıkmadı
Çok garip bir durum batarya bitik diyeceğim değil normal kullanımda olmuyor acaba persist dosyası attinizmi hiç attiysaniz onunla alakalı olabilir oda değilse anakart sıkıntılı

Oyla:
Ü

Üye silindi 278685

Guest
Çok garip bir durum batarya bitik diyeceğim değil normal kullanımda olmuyor acaba persist dosyası attinizmi hiç attiysaniz onunla alakalı olabilir oda değilse anakart sıkıntılı
persist dosyası derken anlamadım .

Eğer ben bilmeden kazayla bişey attıysam cihazı komple nasıl temizlerim . Magisk modülü diyorsanız da ağ ile ilgili performans artsın diye bir kaç tane magisk modülü kurmuştum çok ama çok önceden .

Oyla:

burucu08

Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
93
persist dosyası derken anlamadım .

Eğer ben bilmeden kazayla bişey attıysam cihazı komple nasıl temizlerim . Magisk modülü diyorsanız da ağ ile ilgili performans artsın diye bir kaç tane magisk modülü kurmuştum çok ama çok önceden .
İşte siz internette bulduğunuz tüm modülleri yuklemissiniz telefona 😁 önceden persist atmadiysan sakın atma daha kotu olur widewine gidiyor diye biliyorum

En temizi fastboot rom ama o persist dosyası yüklüyormu bilmem

Oyla:
Üst Alt