Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
miui 11 rom da bu bence çok güzel rom pil süresi kullanım olaark ben miui 10 globl rom kullanıyordum ondada çok memnundum güncelleme ypınca pil çok gitmeye bşldı ve bu rom geçtim şimdilik devam bakalım
Hocam pil konusunda konuşmam gerekirse, benim en önem verdiğim şeydir.
Akıllı telefonların en büyük sorunu pil.
Ben bu Rom da resmen MIUI 9 pil performansına döndüm.
Süper memnunum. Şu geliştiriciye bir türlü ulaşıp iletişim kuramadım. Kendisine ne kadar mükemmel bir Rom olduğunu söyleyeceğim. Ama ulaşamıyorum.
40+1 ben
Oyunun yaşı olmaz
Bende bazen yüklüyorum. Biraz oynayıp sonra sıkılıyorum siliyorum keşke benim Redmi Note 4 boyut 64GB olsaydı. O zaman silmeme gerek de kalmazdı
Valla ben romdan çok memnunum.
Özellikle dark mod ve ekran yansıtma için istiyordum. Şimdi bakıyorum, dark mod hiç kullanmıyorum. Hatta ekran yansıtmayı bile haftada bir anca. Onuda kullanırken telefonla başka bir işlem yapmıyorum. Yani global MIUI 11 deki kullanımdan bir farkım yok. Ancak şu anda MIUI global 11 e geçmem. Çünkü rom bende gayet stabil çalışıyor. Bende nerdeyse hiç problem yok. Hatta bu pil kullanımı ve ekran sürelerinden sonra globale dönmek benim için aptallık olur. Diğer mesajlarda da ekran süresi ve kullanım süresi paylaşmıştım. Geliştirici bu Rom üzerinde çalışmaya devam etse bence en mükemmel rom bu olur. Kaldı ki desteği çekilmiş bir telefondan bahsediyoruz.
Şu son kullanım süresini de bırakayım.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Hocam mi room son beta sürümü deneme imkanı oldu mu acaba, misal sizin övdüğünuz bu rom banka uygulamalarında sıkıntı çıkartıyor ben yapı Kredi ve world uygulama aktif kullanıyorum her girişte tc istiyor ayrıca bir kaç uygulamada denk geldim şöyle ki kabul et diye altta solda tik çıkıyor mesela o tiki işaretlemiyor örnek olarak paycell de TL yükleme adımında işlemi gerçekleştiremedim. uygulama handikapi bu şekilde sanırım Android 9 tabanından kaynaklı
Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam mi room son beta sürümü deneme imkanı oldu mu acaba, misal sizin övdüğünuz bu rom banka uygulamalarında sıkıntı çıkartıyor ben yapı Kredi ve world uygulama aktif kullanıyorum her girişte tc istiyor ayrıca bir kaç uygulamada denk geldim şöyle ki kabul et diye altta solda tik çıkıyor mesela o tiki işaretlemiyor örnek olarak paycell de TL yükleme adımında işlemi gerçekleştiremedim. uygulama handikapi bu şekilde sanırım Android 9 tabanından kaynaklı
Hocam Mi Room denemedim maalesef. Ben Rom'u övüyorum evet ama bu benim için geçerli bir övgü Herkes sorunsuz kullanacak diye bişey yok tabi ;
Belki bende ilerleyen günlerde bi sorun yaşar globale dönerim. Yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi custom rom larda illa bişey çıkıyor birilerinde. Benim için çok çok ama çok önemli olan pil bu rom da benim için mükemmel sonuç verdiği için şu anda global e dönmem. Geçtiğimiz cumartesi arkadaşıma Mi 9T Pro aldık, hatta konusunu da forumda açtım. Telefona MiUi 11 sürümünü Android 10 ile beraber vermiş Xiaomi.
Kamerayı açıp foto çekiyorsunuz, direk resme bakayım dediğinizde hızlıca galeri uygulamasına geçip, galeri uygulamasını kapatıyor telefon, Mi Share uygulaması da çalışmıyor. Buda Xiaomi nin hatası ve arkadaş custom rom yada root gibi işlemlere mesafeli olduğu için şu anda mecbur Xiaomi nin güncellemesini beklemek zorunda
Xiaomi de çok fazla model ve sürüm olduğu için geliştiricilerin işi zor. Uygulamanın bug kısmını geliştiricinin çözmesi lazım. Bence uygulamanın Google play içinden direk mail atın. Cihazın bilgilerini de verin hangi rom kullanıyorsunuz marka model ne Android sürümü ne MiUi sürümü ne onların bilgilerini gönderin mail ile bence.
Hocam Mi Room denemedim maalesef. Ben Rom'u övüyorum evet ama bu benim için geçerli bir övgü Herkes sorunsuz kullanacak diye bişey yok tabi ;
Belki bende ilerleyen günlerde bi sorun yaşar globale dönerim. Yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi custom rom larda illa bişey çıkıyor birilerinde. Benim için çok çok ama çok önemli olan pil bu rom da benim için mükemmel sonuç verdiği için şu anda global e dönmem. Geçtiğimiz cumartesi arkadaşıma Mi 9T Pro aldık, hatta konusunu da forumda açtım. Telefona MiUi 11 sürümünü Android 10 ile beraber vermiş Xiaomi.
Kamerayı açıp foto çekiyorsunuz, direk resme bakayım dediğinizde hızlıca galeri uygulamasına geçip, galeri uygulamasını kapatıyor telefon, Mi Share uygulaması da çalışmıyor. Buda Xiaomi nin hatası ve arkadaş custom rom yada root gibi işlemlere mesafeli olduğu için şu anda mecbur Xiaomi nin güncellemesini beklemek zorunda
Xiaomi de çok fazla model ve sürüm olduğu için geliştiricilerin işi zor. Uygulamanın bug kısmını geliştiricinin çözmesi lazım. Bence uygulamanın Google play içinden direk mail atın. Cihazın bilgilerini de verin hangi rom kullanıyorsunuz marka model ne Android sürümü ne MiUi sürümü ne onların bilgilerini gönderin mail ile bence.
Teşekkürler Halil bey eğer işinizi görüyorss ne âlâ,benim ihtiyaçlarımi karşılamadi yazdığım sebeplere binaen şimdi yaşadığım problem ise klavyede;q,1,a ve harf büyütûp küçülten ok simgesi çalışmıyor. bu şekilde bir problemle karşılaştiniz mi? Gerek rom değişmek gerekse farklı klavye kullanmak olsun fayda etmedi yardım bekliyorum
Teşekkürler Halil bey eğer işinizi görüyorss ne âlâ,benim ihtiyaçlarımi karşılamadi yazdığım sebeplere binaen şimdi yaşadığım problem ise klavyede;q,1,a ve harf büyütûp küçülten ok simgesi çalışmıyor. bu şekilde bir problemle karşılaştiniz mi? Gerek rom değişmek gerekse farklı klavye kullanmak olsun fayda etmedi yardım bekliyorum
- Ziraat bankası uygulamasının tüm verilerini sildikten sonra uygulamayı kaldırın.
- Magisk manegerin ayarlarını açıp Magisk Manageri gizkeyi tıklayın .Biraz bekleyin Magisk manager kendini yeniden kurum başlatacak ( Farklı bir paket adıyla kurulum yapıyor böylelikle banka uygulamaları paket adını kontrol edince magiski göremiyor
- Verdiğim linkten Ethereal Kerneli indirin ve Twrpden Flashlayın, cihazınızı yeniden başlatıp Ziraat Bank uygulamasını yükleyin ama açmayın. Magiski açıp Magisk gide tıklayıp ziraat bankasına tik koyun. Daha sonra uygulamayı sorunsuz kullanabilirsiniz ( Franco vb diğer custom kernellerde olur ama denemedim. Çoğu port rom lineage kernel ile geliyor Bu kernelde cihazınızda Magisk yüklü olmasa bile Ziraat Bankası kesinlikle çalışmıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kusura bakmayın link eklemeyi unuttum. Daha doğrusu elimdeki linkte son sürümü var kernelin bunu test etmedim. 20 ve 21. versiyonunda çalışırken 22. versiyonunda çalışmamıştır.
Telegram gruplarından bulabilirsiniz. Eğer bulamazsanız akşama drive upload edebilirim
Romu kurdum ancak patch 1 i twrpden flashlarken 7 kodlu hatayı alıyorum. Sebebini bulamadım
hocam 2 sorum olacak
bu kernel nedir telefonda bir sıkıntı yaratır mı ?
magisk yüzünden ziraat uygulamasının çalışmadığı başka bir roma bu kerneli kurabilirmiyim ?
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bu custom rom işlerinde herşeyi düzgün yapsanızda mutlaka sorun çıkabiliyor.
Özellikle port romlardan eninde sonunda bir darbe geliyor veyada belli bir kullanım süresinden sonra çok hantallaşıyor. Hele son çıkan portlar kesinlikle çok sıkıntılı çünkü hiç test edilmeden yayınlanıyor. Telegramdaki grupları takip ediyorsanız görürsünüz çoluk çocuk port rom çıkarmada s....dik yarışına girmiş adeta. O yüzden bizim cihaz için en iyisi MIUI 9 tabanlı romlar. Mesela miroom veya özelleştirme isteyenler için miuipro.
Kernel konusundaki görüşlerinize malesef katılmıyorum. Bence Kernel bir cihazın stabil olması ve üreticinin eklemediği özellikleri aktif etmek için çok önemli. Mesela ses seviyesini arttırma, performansı arttırma vb.
Kernelin önemiyle ilgili şöyle örnek vereyim. İçimizde mutlaka Mako yani Nexus 4 efsanesini kullananlar olmuştur ( Google tarafından kasıtlı yapılan hafıza kısıtlaması ve SD card desteklememesini saymazsak). Cihaz donanımsal olarak USB Otg desteklememesine rağmen custom kernelle bu özellik getirilmişti ve multirom desteği yani aynı anda birden fazla rom kurabilme gibi efsane bir özellik custom Kernel sayesinde yapılabiliyordu.
Merhaba Furkan Bey.
Öncelikle teşekkür ediyorum.Port romlarla ilgili mutabık olduğumuz için üzerinde durmayacağım.Şunu da söylemeden geçemeyeceğim ki Halil Gürbüz Bey gibi memnun olmayı gerçekten çok isterdim.Zira bu rom geeçekten çok şık ve estetik bir romdu."İşte budur" diyerek kullanırken terslikler tek tek kendini gösterdi.Pil tüketimi konusunda çok iyi olduğuna kesinlikle katılıyorum.Uğraşırken şarja bakıyordum ve gerçekten pil bitmek bilmiyordu.Şu an Xiaomi eu 10.2.2.0 stabil kullanıyorum vw pil gerçekten hızlı bitiyor gibi.Romun oturmasını bekleyip duruma göre başka bir roma geçebilirim.
Dark mode konusu için tema mağazasından saatlerce yaptığım arama ve denemeler sonucu bug içermeyen koyu tema buldum ve bu şekilde hallettim.Benim için pil göstergesi de çok önemlidir ve bu temada % şeklinde gösterge de mevcut.Temayı ekte paylaşacağım.Arama ve menülerde siyah üzeri gözükmeme gibi sorunlar olmayan (ve yüzdelik pil göstergesi içeren) tek tema olabilir.
Kernel konusundaki özelleştirme seçenekleri gerçekten lazımsa tabii ki kullanım ömrünü uzatmak için uygulanabilir.İşlemci overclock yaptığım olmuştu.Telefonum htc explorer idi ve birçok uygulamayı açmıyordu,hafıza yetersizdi.Sd kartı sanal ram bellek olarak tanımlamıştım.
Fakat şu anki durumda telefonum için stabil çalışan alternatifler var iken Kernel değiştirmek istemedim.Custom kerneller ile öyle ilginç hatalar aldım ki zamanında;mesela bir defasında saat donmuştu ana ekranda..Bir defasında pil göstergesi birden iniyordu.Bazen uygulama durdu hataları v.s.
Halilgurbuz beye de yazdım.Cihazımızda kullanılan donanımlar hep farklı markalar.Kernel ana çekirdek yazılım ve donanımla ilk iletişim kuran yapı olduğundan stabilite açısından standart donanım olmalı.Dünyanın en iyi yazılımcısı bile önüne geçemez farklı donanımla yazılım uyumsuzluğunun(Xiaomi zaten geçemiyor bunun önüne).
Herşey bir yana 1 haftaya yaklaştı baya daralttı tersliklerle ama bu rom.değişme işini özlemişim.Gençlik günlerimi anımsattı bana.
TWRP konusunda da şunu eklemek isterim ORANGEFOX 8.3 for mido recovery ile çok verimli şekilde yedek alma,rom atma,zip ve img işlemlerini yapabildim.Daha hızlı ve sorunsuz diyebilirim.
Romda aldığım.hatalar twrp kaynaklı olabilir mi diye aklıma geldi ne kadar saçma bile.olsa.
Rom tavsiyeniz olursa açığım, tek seçenek rica ediyorum.Size göre en stabil en hızlı ve pili en cimri kullanan estetik bir miui tabanlı rom...saygılarımla.
Hocam pil konusunda konuşmam gerekirse, benim en önem verdiğim şeydir.
Akıllı telefonların en büyük sorunu pil.
Ben bu Rom da resmen MIUI 9 pil performansına döndüm.
Süper memnunum. Şu geliştiriciye bir türlü ulaşıp iletişim kuramadım. Kendisine ne kadar mükemmel bir Rom olduğunu söyleyeceğim. Ama ulaşamıyorum.
Halil hocam pil konusu benim için de çok önemlidir Bu romdan sonra 9.5.11.0 global romu da sırf pil için yükledim.Fakat o romda telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesi çol az duyuluyor.Gürültülü ortamda duyulmuyor miui 10 en son stabil globalde o sorun yoktu fakat çin bölge sorunu ve yeni güncelleme uyarısına kızdığım için inadına yüklemedim.Yoksa şarj ve stabilite konusunda güzeldi.Bu romda bir düzeltmeler yapılırsa düşünebilirim tekrardan.Eu 10.2 stabilde pil durumum ektedir.
Bu arada yüz üstü bırakır diyen arkadaşlar ben cihazı cayır cayır iş yerimde kullanıyorum video editliyorum fotoğraf düzenliyorum 700 TL lik cihazdan bence bu performans muazzam bütçemiz yok diye bu cihazdan mi9 performansı beklemek güzel bazı şeylerden umudu kesmeyi bilmeklazim tuş ışıklarını tek seferde kurdum twrp güncel sürümü deneyin zaten forumun alabileceği sayısı kadar görsel yükledim elimde olsa video da ekleyeceğim de fırsat olmuyor Ankara içi bakmak isteyen arkadaşlar olursa elimden geleni yapmaya çalışırım beğenen arkadaşlarimin elleri dert görmesin inşallah batarya konusunda homojen testi yapamam sürekli cihazı kullanıyorum çünkü hatam olduysa affola iyi forumlar güzel insanlar
[/QUOTE]
Merhaba Alper Bey kardeşim.Yüzüstü bırakır diyen arkadaşlar yok arkadaş olarak ben varım.Direk benden alıntı yapabilirdin.Rom yükleme sonucunda kullanım hissiyatı ve tecrübelerimi paylaştım,memnun olanlara ise nasıl ben memnun değilken memnunsunuz diye önyargıda bulunmadım.Aksine böylesi estetik ve son sürümlerde bir romun cihazımda olmasını ben de çok isterdim,hala da romda gözüm var.Ama bankacılık işlemini açamayan,wifi vw mobil ağlarda sorun yaşatan,harf ve simge büyüklükleri sabitlenemeyen bir rom android 20 miui 18 de olsa yüklü tutmam.şahsen.En kritik anlarda custom rom kullanıp mobil ağ yok şeklinde uyarı almak istemez kimse.Bu rom(benim telefonumda) güven vermedi.
.Emeğine yüreğine sağlık.Bu romu sen yazmadın en nihayetinde.Forum kültürü paylaşımdır sonuçta.saygılar