- Adım
- Mesut
- Cihazım
- Redmi note 4
- Konular
- 8
Merhaba Alper Bey kardeşim.Yüzüstü bırakır diyen arkadaşlar yok arkadaş olarak ben varım.Direk benden alıntı yapabilirdin.Rom yükleme sonucunda kullanım hissiyatı ve tecrübelerimi paylaştım,memnun olanlara ise nasıl ben memnun değilken memnunsunuz diye önyargıda bulunmadım.Aksine böylesi estetik ve son sürümlerde bir romun cihazımda olmasını ben de çok isterdim,hala da romda gözüm var.Ama bankacılık işlemini açamayan,wifi vw mobil ağlarda sorun yaşatan,harf ve simge büyüklükleri sabitlenemeyen bir rom android 20 miui 18 de olsa yüklü tutmam.şahsen.En kritik anlarda custom rom kullanıp mobil ağ yok şeklinde uyarı almak istemez kimse.Bu rom(benim telefonumda) güven vermedi.Merhaba Furkan Bey.
Öncelikle teşekkür ediyorum.Port romlarla ilgili mutabık olduğumuz için üzerinde durmayacağım.Şunu da söylemeden geçemeyeceğim ki Halil Gürbüz Bey gibi memnun olmayı gerçekten çok isterdim.Zira bu rom geeçekten çok şık ve estetik bir romdu."İşte budur" diyerek kullanırken terslikler tek tek kendini gösterdi.Pil tüketimi konusunda çok iyi olduğuna kesinlikle katılıyorum.Uğraşırken şarja bakıyordum ve gerçekten pil bitmek bilmiyordu.Şu an Xiaomi eu 10.2.2.0 stabil kullanıyorum vw pil gerçekten hızlı bitiyor gibi.Romun oturmasını bekleyip duruma göre başka bir roma geçebilirim.
Dark mode konusu için tema mağazasından saatlerce yaptığım arama ve denemeler sonucu bug içermeyen koyu tema buldum ve bu şekilde hallettim.Benim için pil göstergesi de çok önemlidir ve bu temada % şeklinde gösterge de mevcut.Temayı ekte paylaşacağım.Arama ve menülerde siyah üzeri gözükmeme gibi sorunlar olmayan (ve yüzdelik pil göstergesi içeren) tek tema olabilir.
Kernel konusundaki özelleştirme seçenekleri gerçekten lazımsa tabii ki kullanım ömrünü uzatmak için uygulanabilir.İşlemci overclock yaptığım olmuştu.Telefonum htc explorer idi ve birçok uygulamayı açmıyordu,hafıza yetersizdi.Sd kartı sanal ram bellek olarak tanımlamıştım.
Fakat şu anki durumda telefonum için stabil çalışan alternatifler var iken Kernel değiştirmek istemedim.Custom kerneller ile öyle ilginç hatalar aldım ki zamanında;mesela bir defasında saat donmuştu ana ekranda..Bir defasında pil göstergesi birden iniyordu.Bazen uygulama durdu hataları v.s.
Halilgurbuz beye de yazdım.Cihazımızda kullanılan donanımlar hep farklı markalar.Kernel ana çekirdek yazılım ve donanımla ilk iletişim kuran yapı olduğundan stabilite açısından standart donanım olmalı.Dünyanın en iyi yazılımcısı bile önüne geçemez farklı donanımla yazılım uyumsuzluğunun(Xiaomi zaten geçemiyor bunun önüne).
Herşey bir yana 1 haftaya yaklaştı baya daralttı tersliklerle ama bu rom.değişme işini özlemişim.Gençlik günlerimi anımsattı bana.
TWRP konusunda da şunu eklemek isterim ORANGEFOX 8.3 for mido recovery ile çok verimli şekilde yedek alma,rom atma,zip ve img işlemlerini yapabildim.Daha hızlı ve sorunsuz diyebilirim.
Romda aldığım.hatalar twrp kaynaklı olabilir mi diye aklıma geldi ne kadar saçma bile.olsa.
Rom tavsiyeniz olursa açığım, tek seçenek rica ediyorum.Size göre en stabil en hızlı ve pili en cimri kullanan estetik bir miui tabanlı rom...saygılarımla.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Halil hocam pil konusu benim için de çok önemlidir Bu romdan sonra 9.5.11.0 global romu da sırf pil için yükledim.Fakat o romda telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesi çol az duyuluyor.Gürültülü ortamda duyulmuyor miui 10 en son stabil globalde o sorun yoktu fakat çin bölge sorunu ve yeni güncelleme uyarısına kızdığım için inadına yüklemedim.Yoksa şarj ve stabilite konusunda güzeldi.Bu romda bir düzeltmeler yapılırsa düşünebilirim tekrardan.Eu 10.2 stabilde pil durumum ektedir.
Bu arada yüz üstü bırakır diyen arkadaşlar ben cihazı cayır cayır iş yerimde kullanıyorum video editliyorum fotoğraf düzenliyorum 700 TL lik cihazdan bence bu performans muazzam bütçemiz yok diye bu cihazdan mi9 performansı beklemek güzel bazı şeylerden umudu kesmeyi bilmeklazim tuş ışıklarını tek seferde kurdum twrp güncel sürümü deneyin zaten forumun alabileceği sayısı kadar görsel yükledim elimde olsa video da ekleyeceğim de fırsat olmuyor Ankara içi bakmak isteyen arkadaşlar olursa elimden geleni yapmaya çalışırım beğenen arkadaşlarimin elleri dert görmesin inşallah batarya konusunda homojen testi yapamam sürekli cihazı kullanıyorum çünkü hatam olduysa affola iyi forumlar güzel insanlar
.Emeğine yüreğine sağlık.Bu romu sen yazmadın en nihayetinde.Forum kültürü paylaşımdır sonuçta.saygılar[/QUOTE]Hocam aynı düşünceleri paylaşıyoruz
Şuan farklı bir romu test ediyorum.
Ancak full backupunu sürekli cihazda bulundurduğum ve 2 aydır kullandığım elektonics13 nick'li kişinin yani bu konudaki romu derleyen kişinin portu olan miroom 9.11.14 ü tavsiye ederim.
Rom kullandığım süreçte kesinlikle yarı yolda bırakmadı, 8 saat civarı ekran süresi aldım. Akıcı bir rom.
Herşey sıkıntısız çalıştı sadece ekran yansıtmayı hiç test etmedim.
Ziraat mobil için yukarılarda bahsettiğim yönergeleri takip etmeniz gerekiyor .
En stabil portlar mi max3 ten yapılanlar oluyor bizim cihaz için, bu romda max3 ten port.
Mesela Buton ışıklarının çalışmadığı portlar genelde buton olmayan cihazlardan portlananlar .
Twrp resmi sürümü gerçek anlamda sıkıntı çıkarabiliyor bu yüzden orangefox recovery kullanmak en iyisi.
Romun linki
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi