Rom Redmi Note4X MIUI11.0.2.0 +( Android 9 ) Düzenlendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alpereneker

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
RedmiNote4x
Meslek
Webmaster,Graphic
Konular
26
-Buton ışıkları için önce FİX2.zip ve ardından Fix.zip'i twrp aracılığı ile Flashlayınız.
ilk fix2 twrp ile kuruldu ama hemen ardından fix.zip kurarken ikincisi hata verdi kurmadı
ayrıca magısk modül kurarken hat verdi halil gürbüz hocamın verdiği linkteki 19.4 ile değiştim düzeldi
Magisk modülünü kurmanıza gerek yok hocam rom içinde zaten mevcutdu o yüzden Magisk kurarken hata vermiş olabilir.
Buton ışıklarında kurulumunda sorun olmuş onun için twrp surumunuz güncel mi güncel ise temiz kurulum yapıp tekrar bir denermisiniz hocam

scream123

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
29
Şu ziraat mobilin çalışmaması çok kötü

Hakanya

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Redmi Pro
Konular
4
Yapı Kredi mobil de her girişte kullanici Bilgisi istiyor. Beni hatırla çalışmıyor uygulamada. En para ve QNB uygulamasında böyle bir sorun yok ama. Yine de bu rom için katlanılır. :)

ozkan1979

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
xiaomi
Konular
10
Magisk modülünü kurmanıza gerek yok hocam rom içinde zaten mevcutdu o yüzden Magisk kurarken hata vermiş olabilir.
Buton ışıklarında kurulumunda sorun olmuş onun için twrp surumunuz güncel mi güncel ise temiz kurulum yapıp tekrar bir denermisiniz hocam
Magisk olduğunu biliyordum denedim hata verdi modül yüklerken bende sürüm düştüm twrp güncel değil başka Bi twrp kullanıyorum

Furkanemir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mesut
Cihazım
Redmi note 4
Konular
8
Merhaba.Furkan Bey.
Ayrıntılı açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum.Dün gecemi sabah edişi ve kernel harici akla gelebilecek her kombinasyonu deneyerek verim alamadığım bu rom sebebiyle Cuma akşamına kadar telefonum felç oldu.Bana göre kernel konusu denemeye değmeyecek bir konu.Zira bu romu port eden geliştiricinin çözmesi gereken bir konudur.Bir yerden tıkanan delik kernel değişimlerinde diğer yerden patlıyor.
Bu romdaki tek sorun Ziraat mobil konusu da değil açıkçası.
Bir sonraki mesajımda romdaki şahsi tesbitlerimi paylaşmak isterim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bu custom rom işlerinde herşeyi düzgün yapsanızda mutlaka sorun çıkabiliyor.
Özellikle port romlardan eninde sonunda bir darbe geliyor veyada belli bir kullanım süresinden sonra çok hantallaşıyor. Hele son çıkan portlar kesinlikle çok sıkıntılı çünkü hiç test edilmeden yayınlanıyor. Telegramdaki grupları takip ediyorsanız görürsünüz çoluk çocuk port rom çıkarmada s....dik yarışına girmiş adeta. O yüzden bizim cihaz için en iyisi MIUI 9 tabanlı romlar. Mesela miroom veya özelleştirme isteyenler için miuipro.

Kernel konusundaki görüşlerinize malesef katılmıyorum. Bence Kernel bir cihazın stabil olması ve üreticinin eklemediği özellikleri aktif etmek için çok önemli. Mesela ses seviyesini arttırma, performansı arttırma vb.
Kernelin önemiyle ilgili şöyle örnek vereyim. İçimizde mutlaka Mako yani Nexus 4 efsanesini kullananlar olmuştur ( Google tarafından kasıtlı yapılan hafıza kısıtlaması ve SD card desteklememesini saymazsak). Cihaz donanımsal olarak USB Otg desteklememesine rağmen custom kernelle bu özellik getirilmişti ve multirom desteği yani aynı anda birden fazla rom kurabilme gibi efsane bir özellik custom Kernel sayesinde yapılabiliyordu.

Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Furkanemir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mesut
Cihazım
Redmi note 4
Konular
8
Videoda patch yapılmış kernelle multirom özelliği anlatılmış. Tek cihaza 10 a yakın rom yüklenmiş.
Ben 4 tane romu aynı anda yükleyip test etmiştim Nexus 4 e zamanında.
Hey gidi günler

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakanya

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Redmi Pro
Konular
4
Mobil veri de ve wifi çekiminde sorunlar var. Ya sayfayı ve ya uygulamayı yeniden yüklemem gerekiyor ya da mobil veri yada wifi ne ise artık kapatıp tekrar açmam gerekiyor. Bu yüzden rom değiştirmek zorunda kalicam sanırım.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Valla ben romdan çok memnunum.
Özellikle dark mod ve ekran yansıtma için istiyordum. Şimdi bakıyorum, dark mod hiç kullanmıyorum. Hatta ekran yansıtmayı bile haftada bir anca. Onuda kullanırken telefonla başka bir işlem yapmıyorum. Yani global MIUI 11 deki kullanımdan bir farkım yok. Ancak şu anda MIUI global 11 e geçmem. Çünkü rom bende gayet stabil çalışıyor. Bende nerdeyse hiç problem yok. Hatta bu pil kullanımı ve ekran sürelerinden sonra globale dönmek benim için aptallık olur. Diğer mesajlarda da ekran süresi ve kullanım süresi paylaşmıştım. Geliştirici bu Rom üzerinde çalışmaya devam etse bence en mükemmel rom bu olur. Kaldı ki desteği çekilmiş bir telefondan bahsediyoruz.
Şu son kullanım süresini de bırakayım.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ozkan1979

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
xiaomi
Konular
10
Rom u kullanıp Google kamera arayanlar için bu mesaja uygulama ve fix dosyasını bırakmak istiyorum raqli001 hocam önermişti. ozkan1979 hocam benden eklememi istemişti.,

şu mesajdaki Google Cam derlemesi

Video da nasıl yapıldığı anlatılıyor aslında ama kısaca özet geçeyim.

APK yı kurduktan sonra izinleri verin, google kamera açıldıktan sonra kamera programını kapatın

Bigisayardan yada Telefonun dosya yöneticisinden girip ana dizinde sırasıyla aşağıdaki resimdeki gibi klasörleri oluşturun.

Dahili depolama-->GCam-->Configs Büyük küçük harflere dikkat edin.

verdiğim fix dosyasını bu klasörün (Config) içine kopyalayın ve sonra dosya yöneticisinden çıkın.

Google kamerayı açıp kamera çekim sanal butonu ile resimleri gördüğünüz hemen sağdaki yerin arasında kalan siyah boşluğa iki kez tıklayın

bir pencere açılacak. fix dosyasını seçin ve restore diyin. 2 kez yapacaksınız. uygulama sorunsuz çalışması lazım.

APK adresi

hocam kamerayı kurdum teşekkür ediyorum mükemmel çalışıyor

miui 11 rom da bu bence çok güzel rom pil süresi kullanım olaark ben miui 10 globl rom kullanıyordum ondada çok memnundum güncelleme ypınca pil çok gitmeye bşldı ve bu rom geçtim şimdilik devam bakalım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt