Rom Redmi Note4X MIUI11.0.2.0 +( Android 9 ) Düzenlendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eksiomi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burhan
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Parfümcü
Konular
5
Arkadaşlar;romdaki tek hatanın tuş ışıkları olduğunu kabul ederek ciddi beklenti içine girdim ve sürekli miui 11 i dayatan sistem güncellemelerine inat yükledim.Ek hatalar ise:
1-Romun flashlanması çok zor.Her türlü işlemi ve wipeleri nizami yapmama rağmen
3n son twrp sürümü ile 4-5 denemede flaşşanabildi.
2-İlk full temiz kurulumlu başarılı kurulumda el feneri ve miui kamera çalışmadı.Kamera açıldığında ana ekranda sağ üst köşede yeşil bir nokta çıkıyordu.El feneri düğmesi soluk ve işlevsiz şekildeydi.Telefon ise ateş gibi ısındı.Kararsızlık yaşayan sistem olduğunu farkettim.
3-Belki saatlerce yapılan hazırlık yedekleme dosya temini v.s sonunda stresten hata yapmışımdır diyerek tekrar full wipe ve format data dahi yaparak sd karttan tekrar kurdum.(3 başarısız flaşlama işleminden sonra) Kamera ve el feneri yerindeydi bu sefer.
4-Ekran font ve simge büyüklükleri ayarlansa dahi sürekli değişiyor.Pil simgesi ve dırum.çubuğundaki.saat bazen karınca bacağı gibi.Menüleri ayarlıyorum tam idealimdeki ölçüye romu karıştırırken,gözlerimden şüphe ettirdi bana:Boyutlar değişken...
5-Youtube v.s programlara google hesabı bağlanamadı.
6-Ekran ışıkları kesinlikle idare etmeyecek kadar kötü bir performans veriyor.Karanlıkta birden düşüp kapkaranlık,bazen ise gözkamaştırıcı.
7-Favori tarayıcım.Yandex browser miui 10 da en akıcı tarayıcımdı.Bu romda açmaya üşendirecek kadar bariz kasmalar yaşattı.
SONUÇ:Bence toplama ve ciddiyetsiz üretimin memleketi Çin malı xiaomi telefonlarda donanımlar değişken olduğu için farklı tecrübeler yaşıyoruz.Örneğin bir seride jdi marka lcd,aynı modelde başka seride lg panel filan gibi saçma işlerden dolayı kimseden bendeki memnuniyetsizliği bekleyemem.Ram, kamera ve sensörler bile farklı malzemelerden olabilir.Aldığım full yedeğin geri yüklenmemesi sonucu aynı romu da başarılı şekilde flaşladıktan sonra logo gözüküp telefon kapandı.
Miui 10 u yükledim sim kartı tanımadı,efs yedeğini flaşladım yine yok v.s v.s hezimete döndü maceram :) Twrpden miui 10.2.3.0 zip yükledim güç bela,üstüne lazyflash atıp kurtardım telefonu Bölge Çin olarak değişti ama arama yapıp internete girebildiğim.bir cihazımın olması güzel şeymiş.9.5.11.0 a dönmeyi düşünüyorum sırf miui 11 bildirimi.kapatılmıyor diye..
Sorunuma emek verip araştırma yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu saate kalmamın sebebi telefonumu kurtarmak ve ev dışında internetsiz bir yerde olmaktandı.Saygılarımla
DÜZELTME:Tuş ışıkları harici tüm hatalar ORANGEFOX 8.3 recovery ile rom+ethereal v20 kernel yüklediğimde çözülmüştür.Emeği geçen alpereneker beye teşekkürler.

Son düzenleme:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Arkadaşlar;romdaki tek hatanın tuş ışıkları olduğunu kabul ederek ciddi beklenti içine girdim ve sürekli miui 11 i dayatan sistem güncellemelerine inat yükledim.Ek hatalar ise:
1-Romun flashlanması çok zor.Her türlü işlemi ve wipeleri nizami yapmama rağmen
3n son twrp sürümü ile 4-5 denemede flaşşanabildi.
2-İlk full temiz kurulumlu başarılı kurulumda el feneri ve miui kamera çalışmadı.Kamera açıldığında ana ekranda sağ üst köşede yeşil bir nokta çıkıyordu.El feneri düğmesi soluk ve işlevsiz şekildeydi.Telefon ise ateş gibi ısındı.Kararsızlık yaşayan sistem olduğunu farkettim.
3-Belki saatlerce yapılan hazırlık yedekleme dosya temini v.s sonunda stresten hata yapmışımdır diyerek tekrar full wipe ve format data dahi yaparak sd karttan tekrar kurdum.(3 başarısız flaşlama işleminden sonra) Kamera ve el feneri yerindeydi bu sefer.
4-Ekran font ve simge büyüklükleri ayarlansa dahi sürekli değişiyor.Pil simgesi ve dırum.çubuğundaki.saat bazen karınca bacağı gibi.Menüleri ayarlıyorum tam idealimdeki ölçüye romu karıştırırken,gözlerimden şüphe ettirdi bana:Boyutlar değişken...
5-Youtube v.s programlara google hesabı bağlanamadı.
6-Ekran ışıkları kesinlikle idare etmeyecek kadar kötü bir performans veriyor.Karanlıkta birden düşüp kapkaranlık,bazen ise gözkamaştırıcı.
7-Favori tarayıcım.Yandex browser miui 10 da en akıcı tarayıcımdı.Bu romda açmaya üşendirecek kadar bariz kasmalar yaşattı.
SONUÇ:Bence toplama ve ciddiyetsiz üretimin memleketi Çin malı xiaomi telefonlarda donanımlar değişken olduğu için farklı tecrübeler yaşıyoruz.Örneğin bir seride jdi marka lcd,aynı modelde başka seride lg panel filan gibi saçma işlerden dolayı kimseden bendeki memnuniyetsizliği bekleyemem.Ram, kamera ve sensörler bile farklı malzemelerden olabilir.Aldığım full yedeğin geri yüklenmemesi sonucu aynı romu da başarılı şekilde flaşladıktan sonra logo gözüküp telefon kapandı.
Miui 10 u yükledim sim kartı tanımadı,efs yedeğini flaşladım yine yok v.s v.s hezimete döndü maceram :) Twrpden miui 10.2.3.0 zip yükledim güç bela,üstüne lazyflash atıp kurtardım telefonu Bölge Çin olarak değişti ama arama yapıp internete girebildiğim.bir cihazımın olması güzel şeymiş.9.5.11.0 a dönmeyi düşünüyorum sırf miui 11 bildirimi.kapatılmıyor diye..
Sorunuma emek verip araştırma yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu saate kalmamın sebebi telefonumu kurtarmak ve ev dışında internetsiz bir yerde olmaktandı.Saygılarımla
İlginçmiş hatalar.

eksiomi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burhan
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Parfümcü
Konular
5
İlginçmiş hatalar.
4pda sitesinde electronic 13 ün ilk portladığı günden sonra yüzlerce sayfa yorum var bu romla ilgili.Rusça olam siteyi çevirirseniz şu anlaşılıyor özet olarak Halil hocam.Sizin ve benim gibi garantici kullanıcıları tatmin edemez bence bu rom.Her an acil bir durumda yüzüstü bırakma kapasitesi var bu port un.Ama.hakkını vermek lazım lokum gibi estetik bir görsel ve mükemmel özelleştirmeler içeriyor(Sessiz moda geri sayım koyup süreli yapmış adamlar,toplantıda namazda v.s harika özellik)
DÜZELTME:oRANGEFOX8.3 recovery ile rom+ethereal v20 kernel ile tuş ışığı hariç tüm sorunlar çözüldü mükemmele yakın bir kullanım sunuyor

Son düzenleme:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Hocam valla hiç hata yaşamadım yazdıklarınız gibi.
Cihazdan cihaza fark edermi acaba o kafama takıldı.
Çok kolay yükledim, kullanımda sıkıntı yaratmadı. İlginç yani.

ozkan1979

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
xiaomi
Konular
10
Arkadaşlar romu kurdum çok beğendim fakat benim kullanmam için olmaz sa olamaz ip adresi hatası verdi iş yerimde wifi maç adresime tanımlı bir türlü bağlanmadı sertifika hatası verdi sürekli
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
screenshot_2019-12-14-00-38-43-564_com-android-settings-jpg.80913

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu hatayı çözmenin bir yolu varmı acaba

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Miui 10 dönmeyi düşünüyorum sertifika hatasından dolayı bu konuda rom düşürmek hakkında yardımcı olurmusunuz teşekkürler

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Hocam normalde mac adresi sizin ordaki sistemde eğer ki firewall dan yada DHCP server dan alıyorsa sertifikayı, sistem yöneticisine söylerseniz halleder diye düşünüyorum.
Sürüm düşürmek kolay.
Mi Flash programını kuracaksınız.
Telefona uygun olan .mtz olan Rom dosyasını indireceksiniz. Telefonu fastboot mod a alıp bilgisayara bağlayıp yüklemeyi yapacaksınız. Forumda fastboot rom yükleme diye arayın.

ozkan1979

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
xiaomi
Konular
10
valla bende çok memnundum hatta çözünürlük bile çok değişti şu sertifika işi beni bitirdi wifi bağlanmıyor nette bir çok kişi bu sorunu yaşamış sertifika yükleyerek sorunu çözmüşler ben rom değiştircem galiba bildiğiniz sertifica varsa link atarsanız ben yüklemeyi denerim

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Bu program gerçekten stabil değilmiş.
Evet pilin ömrü mutlaka 3 senede düşmüştür ama bir bakıyorum 3200mAh bir bakıyorum 3500mAh
Demekki şarj etme alışkanlığına göre sabit şeyler söylüyor.

ozkan1979

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
xiaomi
Konular
10
Anladığım kadarıyla benim Mac adresinde değişmiş normalde Mac adresi değişmiyor şirkete tekrar tanımlatacağım oyunlarda miui 11 global de oyunu arka plana atmıyordu bunda arka plana atıyor

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Aslında mac adresi değişmez ama.
Local ayarlarda belki uyumsuzluk vardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt