Hangi Romu Kullanıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    702

izolluofficial02

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Salih
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
22
Merhaba hocam PC üzerinde twrp atıp diğer iki dosyaları direkt telefona indirsem sıkıntı olur mu

Ahmed27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Xioami
Konular
3
Merhaba arkadaşlar. Konuyu okudum. Videoyu izledim. Ama sorularıma tam cevap bulamadim. Kusura bakmayin kaçırdığım yer olduysa. Şimdi telefonuma imei atıldı. Twrp yüklü. Güncelleme geldi. Yükle dediğimde restart atıp twrp ekranına gelip kalıyor ordan sonra ne yapacağımı bilmiyorum.
Sorular.
1. Twrp ile bu güncelleme yüklenir mi? Orange fox vs geçmeden?
2. İmei gidermi? ( Gitmez diye okudum ama şöyle birşeyde gördüm. Güncelleme yapıp format atarsam imei gidermiş. Açıklar mısınız?)
3. Magisk in silinmesi söylenmiş ama bende uygulamalarda magisk yok. Ama banka uygulamasi telefonumun rootlu olduğunu söylüyor.
4. Bu twrp denen zatı muhteremi iptal edip telefonun orjinalinde ne varsa onu yüklesek ne olur?
5. Telefonum global sürüm mü?
6. Twrp ile bu güncellemeyi verilerim silinmeden yükleyebilir miyim?
7. Bu telefonda twrp modunda dokunmatik çalışmıyor. Twrp sürümündenmidir?
8. Sürüm güncellenince telefon neden rootlaniyor?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. ( Daha önce samsung telefona root atip yazılım yüklemişliğim var. Çok az bir bilgim var ama bu telefonun detayi dağ kadar :) )

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-02-07-19-26-23-109_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-02-07-19-26-23-109_com.android.updater.jpg
    216,6 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_2021-02-07-19-26-17-281_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-02-07-19-26-17-281_com.android.settings.jpg
    226,5 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2021-02-07-19-28-08-034_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-02-07-19-28-08-034_com.miui.securitycenter.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 16

Mustafa Tetik

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 9 pr
Konular
2
Merhaba arkadaşlar. Konuyu okudum. Videoyu izledim. Ama sorularıma tam cevap bulamadim. Kusura bakmayin kaçırdığım yer olduysa. Şimdi telefonuma imei atıldı. Twrp yüklü. Güncelleme geldi. Yükle dediğimde restart atıp twrp ekranına gelip kalıyor ordan sonra ne yapacağımı bilmiyorum.
Sorular.
1. Twrp ile bu güncelleme yüklenir mi? Orange fox vs geçmeden?
2. İmei gidermi? ( Gitmez diye okudum ama şöyle birşeyde gördüm. Güncelleme yapıp format atarsam imei gidermiş. Açıklar mısınız?)
3. Magisk in silinmesi söylenmiş ama bende uygulamalarda magisk yok. Ama banka uygulamasi telefonumun rootlu olduğunu söylüyor.
4. Bu twrp denen zatı muhteremi iptal edip telefonun orjinalinde ne varsa onu yüklesek ne olur?
5. Telefonum global sürüm mü?
6. Twrp ile bu güncellemeyi verilerim silinmeden yükleyebilir miyim?
7. Bu telefonda twrp modunda dokunmatik çalışmıyor. Twrp sürümündenmidir?
8. Sürüm güncellenince telefon neden rootlaniyor?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. ( Daha önce samsung telefona root atip yazılım yüklemişliğim var. Çok az bir bilgim var ama bu telefonun detayi dağ kadar :) )
Cevap;
1.benim bildiğim ota dosyasını otadan yükleyebilirsiniz ama emin değilim
2.imei kesinlikle gitmez yeter ki ayarlar bölümünden fabrika ayarlarına dönmeyin
3.Cihaziniza magisk kurulmuş ancak APK sı kaldırılmış cihazınız hâlâ root lu
4. Sizdeki twrp özel twrp stok yanı orjinal recovery yüklerseniz bir sıkıntı olmaz bunu yüklemek için forumdan araştırma yapın
5.cihaziniz global sürüm
6.Normalde eu romda güncellemeyi veri kaybetmeden twrp ile güncellenir ancak 3.2.1. 9s twrp si çok stabil olmadığı için genellikle orange Fox twrp ile bu işlem yapılıyor şahsım da o şekilde yapıyorum yani orange Fox twrp ile mümkün
7. Twrp sürümünden de olabilir ekran şifresini kaldırıp deneyin genelde o sebepten dolayı oluyor.
8. Sürüm guncellenince cihaz rootlanir diye birşey yok bu tamamen yanlış root işlemi IMEI atarken yapılır sizin cihazda aynı şekilde IMEI atarken rootlanmış daha sonra magisk kaldırılmak istenmiş ancak menüden normal uygulama kaldırır gibi kaldırmak istendiği için apk sını kaldırmışlar ancak root kalkmamış
Ek bilgi: normalde magisk kaldırdığınız zaman cihazdaki 3.2.1. 9s twrp si silinir ve ota dan gelen guncellemelerde bu şekilde sıkıntı yaşamazsınız cihaz kendisi günceller ama magisk tamamen kaldırmadığı için twrp silinmemiş

Ahmed27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Xioami
Konular
3
Mustafa Tetik, öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. cihaza root atıldıktan sonra bir kaç uygulamayı yanlışlıkla sildiğimden hata vermişti. ayarlar bölümünden format atmak istedim twrp attı. kilit yoktu. dokunmatik de çalışmadı. otg kablosu ile twrp den telefoncu format attı. herhalde ayarlar bölümünden restart atması imei ye zarar vermedi. imei atıldıktan sonra root iptal edilse daha iyi değil mi? Güvenlik açısından?
Telefonun indirdiği güncel sürüm illaki doğrusudur diye düşünüyorum. Konunun başındaki videoya göre bu romu yüklersem hard brick olma gibi bir sorunla karşılaşır mıyım? en kötü ne olabilir?
Ek bilgi sorusu. Magisk silinince twrp silinseydi. o ekranda nereye atardı?

Yakında bir yeni sürüm daha gelecekmiş bekleyip onumu yapsam? aslında telefonum da hiç bir sıkıntı yok. Ama hem sürekli güncelleme bildirimi geliyor. Hem de neden daha yeni bir sürüm kullanmayayım diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Mustafa Tetik

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 9 pr
Konular
2
Mustafa Tetik, öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. cihaza root atıldıktan sonra bir kaç uygulamayı yanlışlıkla sildiğimden hata vermişti. ayarlar bölümünden format atmak istedim twrp attı. kilit yoktu. dokunmatik de çalışmadı. otg kablosu ile twrp den telefoncu format attı. herhalde ayarlar bölümünden restart atması imei ye zarar vermedi. imei atıldıktan sonra root iptal edilse daha iyi değil mi? Güvenlik açısından?
Telefonun indirdiği güncel sürüm illaki doğrusudur diye düşünüyorum. Konunun başındaki videoya göre bu romu yüklersem hard brick olma gibi bir sorunla karşılaşır mıyım? en kötü ne olabilir?
Ek bilgi sorusu. Magisk silinince twrp silinseydi. o ekranda nereye atardı?
Hocam bilinçli yazılımcılar IMEI işleminden sonra magiski kaldırırlar ki twrp kalksın ve kullanıcı otadan güncelleme geldiğinde sizin düştüğünüz duruma düşmesin bende kaç tane cihaza IMEI attırdım her seferinde IMEI atan arkadaş güncelleme sıkıntısı olmasin diye magiski ve twrp yi kaldırdı root güvenlik konusuna gelince root un kalkması sizin güvende olduğunuzu göstermez bootloader kilidi açık olduğu sürece her zaman tehdit altındasınız demektir
Diğer mevzu telefonun indirdiği dosya illaki doğru dosyadır ancak ben kesin bilmediğim ve risk almak istemediğim için size yükleyin yada yüklemeyin diyemedim yüklersiniz en kotu hardbrick olur bu zaten başınıza gelebilecek en kotu durum bu durumda cihaz arka kapak açılıp müdahale ediliyor yetkili hesapla ve tabiki ücretli softbrick de olabilir en kolayı bootloop a düşmesi temiz kurulum ile kuratarirsiniz ancak verileriniz gider benim size tavsiyem bu konunun başında magisk in APK sı var onu indirip yüklemeye çalışın yuklenirse uygulama içine girip magiski tamamen kaldirip bu gibi şeylerle uğraşmak zorunda kalmayın hatta magiski tüm sürümlerinin olduğu bir site var oradan şok sı yukleninceye kadar hepsini indirip deneyin en risksiz olanı bu yada size gelen güncellemenin twrp dosyasını bulun orange twrp ile yükleyin risk almak isterseniz de orange twrp yükleyin Back-Up kısmından en azından efs yedegi alıp ota dan indirdiğiniz dosyayı yüklemeye çalışın seçenekleri söyledim tercih sizin
Ek bilgi sorusuna gelince, eğer magisk silinip twrp kalksaydı stok twrp olurdu ve cihaz kendini yeniden başlatırken güncellemeyi yuklerdi

Ahmed27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Xioami
Konular
3
Mustafa Tetik, Tekrar teşekkürler bıkmadan cevap yazdığınız için :) magisk kaldırılınca ota direk geliyor mu ? Forumda araştıracağım.
Bootlader kilit meselesini de araştıracağım.
İmei atıldıktan sonra telefonun içinde gelen rom sürümünü ne olur ne olmaz diye bilgisayarıma kopyalayıp yedeğini aldım. Sanırım işe yarayacak. İyiki yedeğini almışım. Çünkü twrp atıp yüklemeden açılınca içinde gelen eski sürüm romu da silinmişti. Hardbrick meselesini 200 300 tl yi gözden çıkardığım zaman romu deneyeceğim :)
Benim twrp sürümü eski mi acaba. Birde redmi 9s yazması doğrumu neden 9s yazıyor
Bootloop meselesini araştırıp öğrendim. Bootloop olduğunda anladığıma göre yine twrp yükleyip romu telefona atıp kurtarabilirim.
EFS yedeğinide araştırdım. Sanırım imei vs bilgilerinin yedeğini alıyor. Belirli şartlarla onu da yükleyip imei ile uğraşmıyorum.
Dikkat etmem gereken eğer magisk ile twrp silersem telefon ayarlarından format atmıycam. peki format atmam gerekirse twrp mi yüklemem lazım. imei gitmemesi için. bir de twrp değişikliğinde her zaman yeniden rom yüklemek gereklimi yoksa ben şu anda orangefox twrp ye geçsem telefon şu anki romuyla açılır mı?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-02-07 at 22.12.24.jpeg
    WhatsApp Image 2021-02-07 at 22.12.24.jpeg
    59,7 KB · Görüntüleme: 8
  • Ekran Görüntüsü (289).png
    Ekran Görüntüsü (289).png
    105,5 KB · Görüntüleme: 11

Mustafa Tetik

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 9 pr
Konular
2
Mustafa Tetik, Tekrar teşekkürler bıkmadan cevap yazdığınız için :) magisk kaldırılınca ota direk geliyor mu ? Forumda araştıracağım.
Bootlader kilit meselesini de araştıracağım.
İmei atıldıktan sonra telefonun içinde gelen rom sürümünü ne olur ne olmaz diye bilgisayarıma kopyalayıp yedeğini aldım. Sanırım işe yarayacak. İyiki yedeğini almışım. Çünkü twrp atıp yüklemeden açılınca içinde gelen eski sürüm romu da silinmişti. Hardbrick meselesini 200 300 tl yi gözden çıkardığım zaman romu deneyeceğim :)
Benim twrp sürümü eski mi acaba. Birde redmi 9s yazması doğrumu neden 9s yazıyor
Bootloop meselesini araştırıp öğrendim. Bootloop olduğunda anladığıma göre yine twrp yükleyip romu telefona atıp kurtarabilirim.
EFS yedeğinide araştırdım. Sanırım imei vs bilgilerinin yedeğini alıyor. Belirli şartlarla onu da yükleyip imei ile uğraşmıyorum.
Dikkat etmem gereken eğer magisk ile twrp silersem telefon ayarlarından format atmıycam. peki format atmam gerekirse twrp mi yüklemem lazım. imei gitmemesi için. bir de twrp değişikliğinde her zaman yeniden rom yüklemek gereklimi yoksa ben şu anda orangefox twrp ye geçsem telefon şu anki romuyla açılır mı?
Rica ederim bilgi paylaştıkça güzel
Magisk kaldırınca otadan gelen güncellemeyi indirin cihazı yeniden başlattığınızda stok recovery ye geçer ve güncelleme yüklenir güncellemenin yuklenmeme sorunu da bu zaten cihazın stok recovery ye ulaşamaması magiski kaldırdığınızda sorun çözülür.
Telefon içindeki rom sürümü önemli değil onu forumda bulursunuz zaten.
Sizin twrp sürümü note 9 s twrp sinden kopyalanmış bir sürüm onun için bazen dokunmatik hatası, rom atarken falan hata verebiliyor bundan dolayı sizdeki twrp ile diğer twrp ler kuruluyor yani sizdeki twrp 9 pro için yapılmış orjinal bir twrp değil orange Fox twrp yi öneririm.
Doğrudur bootloop a düşerse tekrar rom kurarak cihazı kurtarabilirsiniz.
Evet efs yedeginde IMEI nosu gibi cihaza ait önemli bilgilerin aldığı yerdir.
Evet cihazı fabrika ayarlarına dondurmeyin IMEI kesin silinir diyemem ancak riske atmaya gerek yok.benim size tavsiyem konu başındaki orange Fox twrp yi şuan ki kurulu olan twrp üzerinden yükleyin ondan sonra magiski kaldirsaniz da orange twrp silinmez ve bu twrp ile format data yaparsınız.
Her twrp değiştiğinde rom dosyaları hatta hiçbir dosya silinmez ve tekrar rom yüklenmez
Mevcut rom ile açılır cihazınız

fatih8080

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Gm5plus
Konular
0
Redmi Note 9 için de uygun mu bu rom

Ahmed27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Xioami
Konular
3
Mustafa Tetik, evet baya bilgi sahibi oldum çok teşekkür ederim. Genel itibariyle kafamda oturdu. Sanırım orange fox geçip rootlu şekilde kullanacağım. Çünkü güncelleme geldiğinde orange ile format atmadan yüklememe izin veriyor. Hatta bir videoda ota destegi de gördüm. (Ota kelimesini ilk gördüğümde sanırım oto yazacaktı diye düşünmüştüm :)) )
Rootlu kalması daha iyi sanki. İmeiyi tehlikeye atmamış olurum. Sadece bir soru aklıma takıldı. Demişsiniz ki orange fox yükleyince magisk silsek de orange fox durur. Bu orange foxun bir özelliği mi? Twrp de magisk silince twrp de silinir demişsiniz. Ama orangede durur demişsiniz.

Edit: şöyle birşey aklıma geldi. ben magiski silsem. Orjinal twrp gelse guncellemeleri rahatça alsa. Format gerektiğinde imei gitmemesi için twrp yükleyip format atsam olur mu?

Son düzenleme:

Mustafa Tetik

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 9 pr
Konular
2
fatih8080, hayır bu pro için
Mustafa Tetik, evet baya bilgi sahibi oldum çok teşekkür ederim. Genel itibariyle kafamda oturdu. Sanırım orange fox geçip rootlu şekilde kullanacağım. Çünkü güncelleme geldiğinde orange ile format atmadan yüklememe izin veriyor. Hatta bir videoda ota destegi de gördüm. (Ota kelimesini ilk gördüğümde sanırım oto yazacaktı diye düşünmüştüm :)) )
Rootlu kalması daha iyi sanki. İmeiyi tehlikeye atmamış olurum. Sadece bir soru aklıma takıldı. Demişsiniz ki orange fox yükleyince magisk silsek de orange fox durur. Bu orange foxun bir özelliği mi? Twrp de magisk silince twrp de silinir demişsiniz. Ama orangede durur demişsiniz.

Edit: şöyle birşey aklıma geldi. ben magiski silsem. Orjinal twrp gelse guncellemeleri rahatça alsa. Format gerektiğinde imei gitmemesi için twrp yükleyip format atsam olur mu?
Hocam konuya açıklık getireyim;
Magisk kaldırılınca twrp gider dedim bu durum sadece sizde ki mevcut olan 3.2.1. 9s twrp sine mahsus bir durum diğer twrp ler (pitchbalack twrp, orange Fox twrp gibi) gitmez
Diğer husus güncelleme yapmak için root a ihtiyacınız yok
Root ne işe yarar: cihazın orjinal dosyalarını değiştirmeye izin verir zaten root demek kök erişimi demektir
Örnek; diyelim ki siz cihazınızın ses performansını beğenmediniz normalde root olmadan hiçbir şekilde ses dosyasının ayarları ile oynayamazsınız ancak root olduğu zaman sesi yükseltmek için gereken zip dosyası vardır bu dosyayı twrp üzerinden yada magisk uygulaması içinden yüklediğiniz zaman cihazın sesi yükselmiş olur umarım anlayabilmişimdir.
Edit olarak söylediğiniz durumu yapsanızda olur bir sorun ile karşılaşmazsınız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ahmed27, birde güncellemeleri yüklemek için hiçbir zaman format atmanıza gerek yok format atarsanız tüm verileriniz silinir.
Zaten twrp üzerinden veri silinmeden de güncellemeleri yaoabiliyorsunuz.
Güncelleme yüklemek için format atmanıza gerektiği konusunu nereden çıkardınız anlamadım ama siz bunu kesinlikle yapmayın verileriniz gider. Format işlemini şifre unuttuğunuz zaman yada tüm verileri sıfırlamak istediğiniz zaman yaparsınız onun haricinde yapmayın

Üst Alt