- Adım
- Hasan Salih
- Cihazım
- Redmi 5 Plus
- Konular
- 22
Merhaba hocam PC üzerinde twrp atıp diğer iki dosyaları direkt telefona indirsem sıkıntı olur mu
Cevap;Merhaba arkadaşlar. Konuyu okudum. Videoyu izledim. Ama sorularıma tam cevap bulamadim. Kusura bakmayin kaçırdığım yer olduysa. Şimdi telefonuma imei atıldı. Twrp yüklü. Güncelleme geldi. Yükle dediğimde restart atıp twrp ekranına gelip kalıyor ordan sonra ne yapacağımı bilmiyorum.
Sorular.
1. Twrp ile bu güncelleme yüklenir mi? Orange fox vs geçmeden?
2. İmei gidermi? ( Gitmez diye okudum ama şöyle birşeyde gördüm. Güncelleme yapıp format atarsam imei gidermiş. Açıklar mısınız?)
3. Magisk in silinmesi söylenmiş ama bende uygulamalarda magisk yok. Ama banka uygulamasi telefonumun rootlu olduğunu söylüyor.
4. Bu twrp denen zatı muhteremi iptal edip telefonun orjinalinde ne varsa onu yüklesek ne olur?
5. Telefonum global sürüm mü?
6. Twrp ile bu güncellemeyi verilerim silinmeden yükleyebilir miyim?
7. Bu telefonda twrp modunda dokunmatik çalışmıyor. Twrp sürümündenmidir?
8. Sürüm güncellenince telefon neden rootlaniyor?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. ( Daha önce samsung telefona root atip yazılım yüklemişliğim var. Çok az bir bilgim var ama bu telefonun detayi dağ kadar)
Hocam bilinçli yazılımcılar IMEI işleminden sonra magiski kaldırırlar ki twrp kalksın ve kullanıcı otadan güncelleme geldiğinde sizin düştüğünüz duruma düşmesin bende kaç tane cihaza IMEI attırdım her seferinde IMEI atan arkadaş güncelleme sıkıntısı olmasin diye magiski ve twrp yi kaldırdı root güvenlik konusuna gelince root un kalkması sizin güvende olduğunuzu göstermez bootloader kilidi açık olduğu sürece her zaman tehdit altındasınız demektirMustafa Tetik, öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. cihaza root atıldıktan sonra bir kaç uygulamayı yanlışlıkla sildiğimden hata vermişti. ayarlar bölümünden format atmak istedim twrp attı. kilit yoktu. dokunmatik de çalışmadı. otg kablosu ile twrp den telefoncu format attı. herhalde ayarlar bölümünden restart atması imei ye zarar vermedi. imei atıldıktan sonra root iptal edilse daha iyi değil mi? Güvenlik açısından?
Telefonun indirdiği güncel sürüm illaki doğrusudur diye düşünüyorum. Konunun başındaki videoya göre bu romu yüklersem hard brick olma gibi bir sorunla karşılaşır mıyım? en kötü ne olabilir?
Ek bilgi sorusu. Magisk silinince twrp silinseydi. o ekranda nereye atardı?
Rica ederim bilgi paylaştıkça güzelMustafa Tetik, Tekrar teşekkürler bıkmadan cevap yazdığınız içinmagisk kaldırılınca ota direk geliyor mu ? Forumda araştıracağım.
Bootlader kilit meselesini de araştıracağım.
İmei atıldıktan sonra telefonun içinde gelen rom sürümünü ne olur ne olmaz diye bilgisayarıma kopyalayıp yedeğini aldım. Sanırım işe yarayacak. İyiki yedeğini almışım. Çünkü twrp atıp yüklemeden açılınca içinde gelen eski sürüm romu da silinmişti. Hardbrick meselesini 200 300 tl yi gözden çıkardığım zaman romu deneyeceğim
Benim twrp sürümü eski mi acaba. Birde redmi 9s yazması doğrumu neden 9s yazıyor
Bootloop meselesini araştırıp öğrendim. Bootloop olduğunda anladığıma göre yine twrp yükleyip romu telefona atıp kurtarabilirim.
EFS yedeğinide araştırdım. Sanırım imei vs bilgilerinin yedeğini alıyor. Belirli şartlarla onu da yükleyip imei ile uğraşmıyorum.
Dikkat etmem gereken eğer magisk ile twrp silersem telefon ayarlarından format atmıycam. peki format atmam gerekirse twrp mi yüklemem lazım. imei gitmemesi için. bir de twrp değişikliğinde her zaman yeniden rom yüklemek gereklimi yoksa ben şu anda orangefox twrp ye geçsem telefon şu anki romuyla açılır mı?
Hocam konuya açıklık getireyim;Mustafa Tetik, evet baya bilgi sahibi oldum çok teşekkür ederim. Genel itibariyle kafamda oturdu. Sanırım orange fox geçip rootlu şekilde kullanacağım. Çünkü güncelleme geldiğinde orange ile format atmadan yüklememe izin veriyor. Hatta bir videoda ota destegi de gördüm. (Ota kelimesini ilk gördüğümde sanırım oto yazacaktı diye düşünmüştüm) )
Rootlu kalması daha iyi sanki. İmeiyi tehlikeye atmamış olurum. Sadece bir soru aklıma takıldı. Demişsiniz ki orange fox yükleyince magisk silsek de orange fox durur. Bu orange foxun bir özelliği mi? Twrp de magisk silince twrp de silinir demişsiniz. Ama orangede durur demişsiniz.
Edit: şöyle birşey aklıma geldi. ben magiski silsem. Orjinal twrp gelse guncellemeleri rahatça alsa. Format gerektiğinde imei gitmemesi için twrp yükleyip format atsam olur mu?