Güncelleme ve yenilik beklemeyen insanlar için ben sorunla karşılaşmadım ama sürekli güncelleme takip eden insanlar için gerçekten can sıkıcı bir çok eski model cihaz bile 12.5 güncellemesi aldı .
Evet, garip olan eski modellerin yeni modellerden önce 12.5 güncellemesi alması, normalde tam tersi olması gerek, yeni modellerin öncelikli güncelleme alması gerek, karşılaştığım sorunlardan bir kaçı ise şöyle;
1- Chrome kullanırken bazen tarayıcı donuyor, mevcut sekme donuk kalıyor, Chrome'u arka plandan kapatıp tekrar açtığımda düzeliyor, bu Chrome'un hem önceki sürümlerinde hemde yeni sürümlerinde oluyor. Güncellemem veya eski sürümü kullanmam fark etmiyor.
2- Tam ekran kullanırken aynı donma sorununu yaşıyorum, en alttan tutup yukarı kaydırdığımda (son kullanılan uygulamaları görme hareketi) yine aynı şekilde donuyor telefon, tam ekran kullanımı kapatınca düzeliyor.
3- Power tuşu ile parmak izi okutup ekran kilidini açıyorum, tekrar ekranı kilitliyorum aynı şekilde bu hareketi art arda 5-6 defa yaptığımda yine telefon donuyor, bu tesadüfen karşılaştığım bir sorun oldu videolu şekilde gösterebilirim.
Sorunun yazılımdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, 12.5 güncellemesi ile sorun çözülmezse telefonu elden çıkartıp note 10 pro veya mi serisi bir telefona geçiş yapacağım.
Önceki kullandığım telefon olan redmi note 3 pro telefonda ise bildirim çubuğu sorunu vardı, bildirim çubuğunu ekranın en üstünden değil de ortasından aşağı kaydırdığım zaman telefon donuyordu, hiç bir dokunma işlemi işlemiyordu, o sorunu da videoya kaydedip YouTube'a yüklemiştim. Yıllar önce yüklediğim için kaldırdım videoyu.