Redmi Note 8'i alalı 2-3 gün oluyor.
Elimdeki Mi Mi 2'yi bir yakınıma verdim.
Kişiler ve rehber uygulaması gerçekten de başta ben olmak üzere alışkın olmayanlar için sinir bozucu.
BL kilidinin açılmasına bir kaç gün var.
Alır almaz Eu Beta'ya geçiş yapacağım.
Telefonla birlikte gelen arka kapak pek hoşuma gitmedi, belki de Mi Mix 2'nin kaliteli ve gerçek bir koruyucu görüntüsüyle bana verdiği güvenden buna pek alışamadım.
Telefonun kulaklık için Typc-C 'ye ihtiyaç duymadan 3.5 kulaklık yerinin olmasına sevindim.
Genel anlamda çalışma ve performans açısından tatmin edici.
Bazı bakımlardan yazılım olarak daha çok hoşuma gitti, yeni yeni telefonlardan kaynaklanan bir durum olsa gerek.
Hareketli ve normal çekim durumu tatmin edici.
GEÇİŞ İŞLEMLERİ- Farklı bir alternatif olabilir diye düşündüğümden yazıyorum. (Bu alternatif aile içerisinde değişimler olduğunda önerilir)
Öncelikle elimdeki Mi Mix 2'ye format veya fabrika ayarlarına dönmeden işlem yaptım.
1- Cihazı bul özelliğini kapattım,
2- Mi Cloud hesabından çıkış yaptım ve tabi bilgileri silme yerine koru seçeneğini tercih ettim.
3- Google hesabından çıkış yaptım tabi diğer tüm outloklarda buna dahil
4- Web ortamında cihazın yeni sahibine Mi Cloud hesabı açtım.
4- Cihazı kapatıp açtım ve verdiğim yakınımın Mi Cloud hesabıyla giriş yapıp, ona ait google hesabının tanıtımını yaptım. Bu durumda kendi rehberi geldi.
5- Sim Kart etkinleştirilemedi, sanırım cihaz sahibinin yurtdışı sms izni olmadığından kaynaklandı, bu durumda cihazımı bul özelliğini kapattım.
Note 8 İle ilgili Yaptığım İşlemler:
1- Daha önce ana ekran yedeğini Mi Cloud hesabına aldığım için çok fazla bir sorunum olmadı
2- Migrate ile uygulamaların yedeğini de aldığım için uygulamalarla ilgili de sıkıntım olmadı. Tek sorun yeni cihaz BL kilidi kapalı olduğu için uygulama verilerinin transferi olmadı.
3- Sim kartı etkinleştirmede sorun yaşandı, dili ingilizce'ye çevirip kapatıp açtım ve düzeldi.