Batarya performansı hakkında yeni bir şey öğrendim, paylaşmak adına yazıyorum, belki sizde aynı şey olmayabilir...
İnceleme - Redmi Note 4X (Mido) Wifi-3G-4G ile Batarya Performansı
Yukarıdaki mesajda belirtmiş olduğum değerlere ulaştıktan sonra "Google" uygulamasına güncelleme geldi, bende ilk etapta kullanmıyorum nasıl olsa diyerek güncellemedim, ancak, Play Store'de güncellenmemiş haliyle de durmasın diyerek bir zaman sonra güncelleme yaptım, ne hikmetse bir iki gün sonra "kullanmıyorum neden güncelledim ki" diye düşünerek şeytan dürttü ve kaldırdım...
Bazen şeytanın dürtmesi faydalı oluyormuş...
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Google uygulamasının Tüm güncellemelerini kaldırınca telefon durduğu yerde şarj yemeye başladı, ilk aklıma gelen son yaptığım işlemin Google güncellemeleri kaldırmak olduğunu düşününce, jetonun düşmesi zor olmadı...
Pil kullanımı alanındaki "Android Sistemi"ne baktığımda %50'lerde gezdiğini gördüm, daha önce 8.11.22 Beta güncellemesi ile yine aynı şey olmuş ve yüzde olarak Android Sistemi %50'leri görmüş ve şarj sürem 12 saatlerden 8 saatlere kadar düşmüştü... Bu durumu bildiğim için arada bir bu bölümü kontrol ederim, normalde %20 ile %30 arasında olması gerekiyor ki, telefon durduğu yerde bataryayı sömürmesin...
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Özetle;
Bataryası durduk yerde tükenen arkadaşlar bu yöntemi deneyebilirler. Buradan da bilgilendirme yapabilirler...
weyselaysel