Çözüldü Redmi Note 13 Pro 5G modem dosyası yükleme

Alibaba38

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
K20 pro
Konular
0
Note 13 pro 5g mi14 eu rom kullanıyordum sorunsuz bir şekilde dün telefonu fastboot minimal adb ile hyper OS eu nun en son versiyonu na güncellediğimde wifi kapandığında mobil veriye alınca şebeke gidiyordu bende önceki kullandığım mi14 eu romu mifirm den tekrar indirip image dosyası içindeki modem.img dosyasını kopyalayıp telefona minimal adb ile flaşladım ve sorunsuz bir şekilde kullanmaya başladım.Umarım işinize yarar.

Orochi™

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
MESUT PEKTİR
Cihazım
RN13Pro5G16/512
Konular
19
Note 13 pro 5g mi14 eu rom kullanıyordum sorunsuz bir şekilde dün telefonu fastboot minimal adb ile hyper OS eu nun en son versiyonu na güncellediğimde wifi kapandığında mobil veriye alınca şebeke gidiyordu bende önceki kullandığım mi14 eu romu mifirm den tekrar indirip image dosyası içindeki modem.img dosyasını kopyalayıp telefona minimal adb ile flaşladım ve sorunsuz bir şekilde kullanmaya başladım.Umarım işinize yarar.
HyperOs eu atmadan önce cihaza fastboot ile stock hyperos rom yüklemediğiniz için sorun olmuştur .

proox

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
S3
Konular
1
cihazı fastboot modda pc ye bağlayın.
çin romundaki NON-HLOS.bin dosyasını minimal adb klasörüne atın ve şu komutu yazın.

fastboot flash modem NON-HLOS.bin
Poco F6 pro içinde aynımı acaba hyperos 2 ye guncelleyince nv data is corrupted de kalıyor 8 10 kere kendi kendine yeniden başlayıp sonunda en son hangi sürüm yüklü ise o şekilde açılıyor cihaz. Hyper os 2 guncellemesini yapıp cihazı fastboota alıp çin romundaki NON-HLOS.bin mi yüklenmeli yoksa global romdaki hyperos 1 deki NON-HLOS.bin mi ? Direnç kayıtlı botloader açık.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Poco F6 pro içinde aynımı acaba hyperos 2 ye guncelleyince nv data is corrupted de kalıyor 8 10 kere kendi kendine yeniden başlayıp sonunda en son hangi sürüm yüklü ise o şekilde açılıyor cihaz. Hyper os 2 guncellemesini yapıp cihazı fastboota alıp çin romundaki NON-HLOS.bin mi yüklenmeli yoksa global romdaki hyperos 1 deki NON-HLOS.bin mi ? Direnç kayıtlı botloader açık.
Sizin cihaz ile bu cihazda durum farklı. Ama kilit açıksa kaybedecek bir şeyiniz yok Deneyebilirsiniz. Sorumluluk sizde olmak üzere Cihaz bende olsa şunu denerdim.

Hyperos 2 ye güncelle.
cihaz nvdata hatası ile recovery mod da kalınca fastboot moda al
hyperos 1 fastboot romun içindeki modem dosyasını yükle ve işlemden sonra açmayı dene.
Son olarak sonucu buradan paylaş :)

proox

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
S3
Konular
1
Sizin cihaz ile bu cihazda durum farklı. Ama kilit açıksa kaybedecek bir şeyiniz yok Deneyebilirsiniz. Sorumluluk sizde olmak üzere Cihaz bende olsa şunu denerdim.

Hyperos 2 ye güncelle.
cihaz nvdata hatası ile recovery mod da kalınca fastboot moda al
hyperos 1 fastboot romun içindeki modem dosyasını yükle ve işlemden sonra açmayı dene.
Son olarak sonucu buradan paylaş :)
Söylediğiniz şekilde yaptım hocam sorunsuz açıldı hyperos 2 şebeke geldi tek sorunu modemden kaynaklı sanırım kamera baglanamadi hatası veriyor onuda şimdilik gcam ile çözdüm sonraki güncellemeler ile düzelir umarım. Hyperos 1.0.11 global içindeki modem dosyasını flashladim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-01-11-17-26-17-027_com.android.camera.jpg
    Screenshot_2025-01-11-17-26-17-027_com.android.camera.jpg
    269,2 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_2025-01-11-16-00-49-347_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2025-01-11-16-00-49-347_com.android.settings.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 9

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Söylediğiniz şekilde yaptım hocam sorunsuz açıldı hyperos 2 şebeke geldi tek sorunu modemden kaynaklı sanırım kamera baglanamadi hatası veriyor onuda şimdilik gcam ile çözdüm sonraki güncellemeler ile düzelir umarım. Hyperos 1.0.11 global içindeki modem dosyasını flashladim.
Geri dönüş için teşekkürler. Tahmin ettiğim gibi sorun modem kaynaklıymış. Güle güle kullanın

Fur96

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi 12
Meslek
Mezun
Konular
95
Modem dosyasından'mı kaynaklı sorun mu yoksa kamera uygulaması bug'a girdi

proox

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
S3
Konular
1
Modem dosyasından'mı kaynaklı sorun mu yoksa kamera uygulaması bug'a girdi
Xaominin farklı kamera sürümlerini indirip denedim hiçbiri çalışmıyor bazılarında bu sürüm cihazınızla uyumlu değil diyor bazılarında baglanamadi hatasi veriyor sebebi attığım hyperos 1 modeminden kaynaklı büyük ihtimalle gelecek güncellemeler ile düzelme durumu var.

Fur96

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi 12
Meslek
Mezun
Konular
95
Xaominin farklı kamera sürümlerini indirip denedim hiçbiri çalışmıyor bazılarında bu sürüm cihazınızla uyumlu değil diyor bazılarında baglanamadi hatasi veriyor sebebi attığım hyperos 1 modeminden kaynaklı büyük ihtimalle gelecek güncellemeler ile düzelme durumu var.
Olmadı verileri sil de belki düzelir

proox

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
S3
Konular
1
Geri dönüş için teşekkürler. Tahmin ettiğim gibi sorun modem kaynaklıymış. Güle güle kullanın
Ben teşekkür ederim hocam kendi kamersida çalışmış olmasaydı daha iyi olacaktı ama modem kaynaklı gibi görünüyor güncelleme bekleyeceğiz mecburen.

Üst Alt