Redmi 3 Güncelleme sorunu.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
İyi günler hocam. Öncelikle şunu belirtiyim bootloaderi kilitli olan bir telefona fastboot tan mi flash ile rom kutamazsınız kilit olduğundan mi flash romu kurmaz. Sadece edl moddan şu anda yükleme yapabilirsiniz. Cihazı fsstboot moda alıp bilgisayara bağlayın bilgisayardan komut penceresi (cmd) açıp "fastboot oem edl" komutunu yazıp enterleyin cihazın ekranı kararacaktır. Mi flash ı açın refresh tıklayın telefonu com port görecektir alttan flash all seçerek yükleme yapın. Yapamazsanız yarın akşam boş vaktimde yardımcı olurum.

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
İyi günler hocam. Öncelikle şunu belirtiyim bootloaderi kilitli olan bir telefona fastboot tan mi flash ile rom kutamazsınız kilit olduğundan mi flash romu kurmaz. Sadece edl moddan şu anda yükleme yapabilirsiniz. Cihazı fsstboot moda alıp bilgisayara bağlayın bilgisayardan komut penceresi (cmd) açıp "fastboot oem edl" komutunu yazıp enterleyin cihazın ekranı kararacaktır. Mi flash ı açın refresh tıklayın telefonu com port görecektir alttan flash all seçerek yükleme yapın. Yapamazsanız yarın akşam boş vaktimde yardımcı olurum.

Denedim, şöyle diyor;

C:\>fastboot oem edl
...
FAILED (remote: unknown command)
finished. total time: 0.004s

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Denedim, şöyle diyor;

C:\>fastboot oem edl
...
FAILED (remote: unknown command)
finished. total time: 0.004s
Cihazı recovery modda başlatıp bilgisayara bağlayın adb reboot edl komutunu vermeyş deneyin.

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
Cihazı recovery modda başlatıp bilgisayara bağlayın adb reboot edl komutunu vermeyş deneyin.

Recovery moda alınmıyor artık. Ses kısma + güç ile fastboot mod açılıyor onun dışındaki her türlü tuş kombinasyonunda Mİ ekranında kalıyor.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Recovery moda alınmıyor artık. Ses kısma + güç ile fastboot mod açılıyor onun dışındaki her türlü tuş kombinasyonunda Mİ ekranında kalıyor.
Cihaz kilitli olduğundan fastboot tan recovery de flashlayamayız. Ama yinede bir denwyelim hocam o images klasörünün içinde recovery.img ve boot.img olması lazım onları ayrı bir klasöre çıkarıp shift+sağ tuş ile komut penceresini burada aç diyin cihazı fastboot moda alıp fastboot boot recovery.img komutunu verin cihaz fastboot tan farklı bir şekilde boot edeckmi bakın bir.

faraza

''Yalan Dünya''
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Mi Note 10
Konular
22
Konuya hakim olan bir arkadaş ''Redmi 3'' için bootloader kilidi açma ve Rom kurma işlemini detaylı bir şekilde anlatırsa biz acemi kullanıcılar için büyük bir karmaşa son bulacak :)

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
Cihaz kilitli olduğundan fastboot tan recovery de flashlayamayız. Ama yinede bir denwyelim hocam o images klasörünün içinde recovery.img ve boot.img olması lazım onları ayrı bir klasöre çıkarıp shift+sağ tuş ile komut penceresini burada aç diyin cihazı fastboot moda alıp fastboot boot recovery.img komutunu verin cihaz fastboot tan farklı bir şekilde boot edeckmi bakın bir.

Öncelikle sağolun, uğraştığınız için. Şimdi de;

C:\Users\yalci\Desktop\Yeni klasör>fastboot boot recovery.img
downloading 'boot.img'...
OKAY [ 0.320s]
booting...
FAILED (remote: unlock device to use this command)
finished. total time: 0.324s

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
Şimdi ekranda Mi telefon u usb bağlamayı gösteren bir animasyon çıktı öyle kaldı.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Öncelikle sağolun, uğraştığınız için. Şimdi de;

C:\Users\yalci\Desktop\Yeni klasör>fastboot boot recovery.img
downloading 'boot.img'...
OKAY [ 0.320s]
booting...
FAILED (remote: unlock device to use this command)
finished. total time: 0.324s
Dediğim gibi cihaz kilitli olduğundan hata veriyor hocam. Şuan bu şekilde yapabileceğim bir şey yok elimin altında pc yok yarın akşam müsait olursanız bakarım uzaktan bağlantı ile hocam.

Üst Alt