Rehber Quallcom İşlemci Cihazlarda Turkcell VoLte-VoWifi-ViLte Etkinleştirme

acemimerakli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
mi5
Konular
2
mi5 cihazda mi-room 22 kasım beta güncellemesi yapınca vowifi iptal oldu, efs yedekten geri dönmek durumunda kaldım. güncelleme yapacak arkadaşların dikkatine sunarım.

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
835 de deneyen arkadaşlar, efs dosyalarını attıktan ve reboot ettikten sonra tekrar efs explorer ile cihaza bağlanıp attığınız dosyaların tarihleri işlem yaptığınız günün tarih ve saatine yakın bir tarihi gösteriyorsa rom reboot sırasında attığınız dosyaları değiştiriyor demektir nv/item_files/ims altını ekran görüntüsü atabilirmisiniz reboot dan sonra. Bunu teyit edebilirseniz çözüm yollarına bakacağım.

Hknmktv

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco X3 Nfc
Konular
3
mmengi hocam gün içinde teyit edeceğim.

Hknmktv

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco X3 Nfc
Konular
3
Hocam Buyrun
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet dosyalar değişiyor hocam 3-4 gün önce değiştirmiştim dosyaları fakat yine aynı durum söz konusu

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Hocam Buyrun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet dosyalar değişiyor hocam 3-4 gün önce değiştirmiştim dosyaları fakat yine aynı durum söz konusu
Durum sıkıntılı dosyaları değiştiriyor. Belki stable bir romda denesiniz çözüm olabilir.

Rom kurulurken modem.img dosyası içinde operatör tanımları mevcut ve bunları telefonun firmware partisyonuna ve daha sonra da \data\vendor\radio klasörüne kopyalanıyor. Neden bilmiyorum ama ilk boot da yazması gerekirken bu dosyaları sizde her boot da tekrar yazıyor. Mevcut kurulu roma aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz. Bu işe yaramaz ise başka bir çözüm daha verebilirim. Söylediğim klasörleri silmek cihazda problem yaratmaz zaten bunlar her rom yada firmware kurduğunuzda tekrar yükleniyor.

root erişimi olan bir file manager ile root da bulunan firmware\image klasörünün içinde ki modem_pr klasörünü siliyoruz. Daha sonra data\vendor\radio altındaki modem_config klasörünü de siliyoruz. Bu dosyaları silmekteki amaç efs ye yazabileceği bir operatör tanımı bırakmamak. Telefonu reboot edip efs explorer ile size uygun efs dosyalarını tekrar telefona atıp reboot ediyoruz.

Hknmktv

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco X3 Nfc
Konular
3
Yedek almalı mıyım peki öncesinde romu

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Yedek almalı mıyım peki öncesinde romu
Yedeğe gerek yok aslında bir sıkıntı olursa aynı romu direk üstüne kurabilirsiniz veri kaybı olmaz. Zaten her romun içindeki firmware xda gibi sitelerde paylaşılıyor onu flashlayabilirsiniz.

Burada kullandığınız roma ve cihaza göre firmware bulabilirsiniz.

sdkphlvn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
sadık
Cihazım
mi note 3
Konular
1
Merhaba ben mi note 3 kullanıyorum ve beta sürümünü yükledim kendiliğinden bunlar geldi şimdi ben vowifiyi nasıl etkin ederim

Ekli dosyalar

• Screenshot_2018-11-28-09-44-13-053_com.android.settings.png
    Screenshot_2018-11-28-09-44-13-053_com.android.settings.png
    194,2 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_2018-11-28-09-44-06-523_com.android.settings.png
    Screenshot_2018-11-28-09-44-06-523_com.android.settings.png
    194,5 KB · Görüntüleme: 51

acemimerakli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
mi5
Konular
2
Merhaba ben mi note 3 kullanıyorum ve beta sürümünü yükledim kendiliğinden bunlar geldi şimdi ben vowifiyi nasıl etkin ederim
şu an için vowifinin çalışıp çalışmadığını anlamanız için telefonu uçuş moduna alın, wifi'ye bağlanın, bir kaç dakika bekledikten sonra birini aramaya çalışın. "radyo kapalı" vb. uyarı verirse vowifi devrede değil demektir. romunuz vowifiye hazır olabilir ancak xiaomi bu özelliği doğrudan vermiyor diye biliyorum. bu konunun ilk sayfasında mmengi üstadımızın tarif ettiği işlemlerin yapmanız gerekebilir.

Üst Alt