Rehber Quallcom İşlemci Cihazlarda Turkcell VoLte-VoWifi-ViLte Etkinleştirme

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Note 4 de de wowifi aktif edilebilir mi ? Şuan daha önceki dosyalarla volteyi kullanabiliyorum..
Note 5 ve note 4 ikiside global snap,olan cihaz..
İkisinde de eu rom var 4g üzerinden görüntülü arama yapınca bağlantı oluyor yalnız note 4 ün kamerasını,ben göremiyorum..
Fakat note 4 ,note 5 in görüntüsünü görebiliyor..

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Bu arada eu rom harici mıuı pro ve ms am gibi romlarda gps hatası,aldım çok kez..
mmengi üstadın yazdığı gibi bazı,şeyleri sanırım cihaz kapa aç yapınca değiştiriyor ve uyumsuzluk oluyor..
Gps yi cokca kullandığım yandex navide bir çok kez hata aldım..
Tavsiyem eu rom üzerinden gidin ,diğer romlarda özellikle gps hatası olabiliyor..

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Mesela mıuı pro yükleyip yandex in haritalarını (il olarak istanbul ) indirme hatası yapıyor ve indirmiyor..
Fakat eu romda direk indiriyor.

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Hala efs dosyaları değiştiriyor mu hocam
Mengi hocam yaptığınız işlemlerde resimdeki icon aktif oluyor mu ,aç,kapa yapılabiliyor mu ?
Menüde wowifi ile alakalı bir menü çıkıyor mu ?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Hocam Merhaba. Tarif edildiği şekilde gerekli dosyaları yükledim. VoLTE ve ViLTE oldu ama VoWİFİ' yi aktif edemedim. Yukarıda verilen iki adet Turkcell dosyalarının içeriğini kendi cihazımın efs klasörleri içine yerleştirdim reboot yaptım ve VoLTE ve ViLTE aktif oldu. Dikkatimi çeken bir husus var verilen, Turkcell klasörleri ile ilgili. Yukarıda verilen klasörde bulunan bazı klasör isimleri benim cihazın içeriğinde mevcut değil. O yüzden onları ekleyecek yer bulamadım. Ondan da kaynaklanıyor olabilir. Örneğin sizin vermiş olduğunuz zip dosyasının içeriğinde "efsprofiles" adlı dosya sizin verdiğiniz Turkcellefs dosyasında var ama benim cihazın içeriğinde yok. Haliyle onu ekleyemedim. Aynı şekilde bir kaç tane de alt klasör de yok. WoWifi aktivasyonu için ne yapabiliriz.

mmengi
eski ve yeni işlemcili telefonlara farklı efs dosyaları verdim sizin cihazınızın modeli nedir hocam ve tam olarak hangi dosyayı kullandınız?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada eu rom harici mıuı pro ve ms am gibi romlarda gps hatası,aldım çok kez..
mmengi üstadın yazdığı gibi bazı,şeyleri sanırım cihaz kapa aç yapınca değiştiriyor ve uyumsuzluk oluyor..
Gps yi cokca kullandığım yandex navide bir çok kez hata aldım..
Tavsiyem eu rom üzerinden gidin ,diğer romlarda özellikle gps hatası olabiliyor..

hocam gps dosyaları yok aslında benim verdiğim dosyalar içinde o kısımlarla işimiz olmuyor. firmware ve efs den ne geliyorsa o belki romlarda bir problem olabilir gps hususunda.

Mengi hocam yaptığınız işlemlerde resimdeki icon aktif oluyor mu ,aç,kapa yapılabiliyor mu ?
Menüde wowifi ile alakalı bir menü çıkıyor mu ?

evet bu kısım aktif oluyor ama bunun için magisk modülü olan voenabler i yüklemeniz lazım. Yada cihaz rootlu olmak şartıyla terminal emulatörü ile yada adb ile pc den bağlayıp aşağıdaki komutları girmelisiniz. o zaman hem bu menüde hemde ağ ayarları kısmında vowifi seçenekleri açılır.

adb shell (pc den bağlanıyorsanız, emülatör için gerek yok)
su
setprop persist.dbg.wfc_avail_ovr 1

Son düzenleme:

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
eski ve yeni işlemcili telefonlara farklı efs dosyaları verdim sizin cihazınızın modeli nedir hocam ve tam olarak hangi dosyayı kullandınız?

hocam gps dosyaları yok aslında benim verdiğim dosyalar içinde o kısımlarla işimiz olmuyor. firmware ve efs den ne geliyorsa o belki romlarda bir problem olabilir gps hususunda.

evet bu kısım aktif oluyor ama bunun için magisk modülü olan voenabler i yüklemeniz lazım. Yada cihaz rootlu olmak şartıyla terminal emulatörü ile yada adb ile pc den bağlayıp aşağıdaki komutları girmelisiniz. o zaman hem bu menüde hemde ağ ayarları kısmında vowifi seçenekleri açılır.

adb shell (pc den bağlanıyorsanız, emülatör için gerek yok)
su
setprop persist.dbg.wfc_avaiil_ovr 1
hocam mi mix için voenebler ile ilgili sekmeyi açtım hatta ayarlara da kablosuz görüşme tercihi geldi fakat kullanamadım uçuş modunda arama yapmak istediğimde wifi ye bağlanın yada mobil ağı açın gibi bir uyarı veriyor başka modemlerde de denedim olmadı hatta wifi call needs dosyasını da ilgili yere attım hiç bir şekilde bu bağlantıyı sağlayamadım bir sebebi varmı ? Kabin memuru olduğum için sürekli yurt dısında oluyoruz ve gerçekten benim için önemli bir ihtiyaç.

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
hocam mi mix için voenebler ile ilgili sekmeyi açtım hatta ayarlara da kablosuz görüşme tercihi geldi fakat kullanamadım uçuş modunda arama yapmak istediğimde wifi ye bağlanın yada mobil ağı açın gibi bir uyarı veriyor başka modemlerde de denedim olmadı hatta wifi call needs dosyasını da ilgili yere attım hiç bir şekilde bu bağlantıyı sağlayamadım bir sebebi varmı ? Kabin memuru olduğum için sürekli yurt dısında oluyoruz ve gerçekten benim için önemli bir ihtiyaç.
Öncelikle miui10 güncel bir rom kullanmanız gerekli.Efs Dosyalarını kopyalarken aynı isimde olan dosyaları telefonda silip kopyalayın. Olmayan klasörleri yaratın. Dosyaların tamamını kopyalayacaksınız yani. ims apn si eklemeniz gerekli. Zaten vowifi menüsünü açmışsınız. Uçak moduna geçtikten sonra 1 dakika bekleyip denemeniz gerekli. Eğer bunlara rağmen olmuyorsa rom vowifi yi desteklemiyor demekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

ottomanwolf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
8
Telefonum xiaomi mi5s plus 6/128.
Ekte verilen 2 adet Türkcell efs'leri yükledim.

mmengi

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2

ottomanwolf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
8
İlk mesajda olan T80 olan efs yi kullanmanız gerekli. Yeni verdiğim efs ler yeni işlemciler için geçerli.
O şekilde t80 ile tekrar deneme yapayım. Bir de şunu sormak istiyorum. Bir üst mesajda yeni "olmayan klasörleri yaratın" demişsiniz. Onu da denedim ama bir türlü yeni klasör oluşturamadım. Tam olarak nasıl oluşturacağımı der misiniz?

Üst Alt