Rehber Quallcom İşlemci Cihazlarda Turkcell VoLte-VoWifi-ViLte Etkinleştirme

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Mi5 için Vowifi çalışan bildiğiniz romlar var mıdır?
Aex nougat son sürümde ben çalıştırabildim onun dışında onlarca rom denedim çalıştıramadım. Rom linki ve test videosu:

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Üstat EFS atamadım. Telefon mi a1. 8.1 güncelleme yeni geldiğinden magisk ve root da sorun yaşadım.
Hocam volte ve vilte çalışabilir ama efs yüklemeden vowifi gelmeyecektir. Mutlaka efs yedeğiniz olsun işlem yapmadan önce.

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Hocam volte ve vilte çalışabilir ama efs yüklemeden vowifi gelmeyecektir. Mutlaka efs yedeğiniz olsun işlem yapmadan önce.
MiA1 firmware ini inceledim işlemcisi eski olduğundan verdiğim efs dosyaları sizde işe yarayacaktır. Romda vowifi desteği olduğunu düşünüyorum. Bu konuda verdiğim iki efs dosyası var biri ilk mesajdaki ve diğeri geçenlerde verdiğim GM8 efs dosyaları. Twrp den efs yedeğiniz mutlaka olsun. Once ilk mesajdaki efs dosyalarını atın efs explorer ile sonuç alamazsanız twrp den orjinal efs yedeğinize dönüp efs explorer ile GM8 efs dosyalarını atın efs explorer ile. Dosyaları atarken önce atacağınız dosyaların aynılarını telefondan silip sonra kopyalayın.

mehmetalperb

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
alper
Cihazım
mi5s
Konular
0
arkadaşlar merhaba. Mi6 cihazımda bazı romlarda lte üzerindeyken arama ve mesaj alamıyorum. problemin volteden kaynaklandığını düşünüyorum. efs uygulamasını yapmak istiyorum yedeğimi falanda aldım herşey tamam fakar telefon birtürli diag moduna geçmiyor. telefon içinde bile terminal emulatörden denediğim halde tepki yok. bootloader açık rootlu ve şuan pixel experience pie romdayım.

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
arkadaşlar merhaba. Mi6 cihazımda bazı romlarda lte üzerindeyken arama ve mesaj alamıyorum. problemin volteden kaynaklandığını düşünüyorum. efs uygulamasını yapmak istiyorum yedeğimi falanda aldım herşey tamam fakar telefon birtürli diag moduna geçmiyor. telefon içinde bile terminal emulatörden denediğim halde tepki yok. bootloader açık rootlu ve şuan pixel experience pie romdayım.
Sıkıntınızın kaynağı pie olabilir. Mi6 daki gen_3gpp de volte zaten tanımlı geliyor ilave bir şey yapmanıza gerek yok. Ayrıca paylaştığımız efs dosyaları sizin işlemcinize uygun değil. Oreo yada nougat bir romla volte yi denemenizde fayda var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam hafta sonu mi5 cihazda sizin dosyaları yükleyip aex nougat resmi romu kurdum. volte çalışıyor. vowifi, wifi'den bağlı ve hücre verisi açıkken çalışıyor, (durun çubuğunda volte gibi bir yazı çıkmıyor. Aramaya Turkcell'den yapar gibi başlıyor, karşı taraf açınca kablosuz bağlantıya geçiyor.) Ancak uçak modunu açıp wifi'den bağlanınca (bir süre beklememe rağmen) arama yapmıyor, "uçak modunu kapat" diyor. konuyla ilgili gösterdiğiniz emek ve çabaya tekrar teşekkür ediyorum. Görüntülü arama yapmıyor.
kolay gelsin.
Forumdan tanıdığınız bize bu yolu açan züperm hocam mi5 de aex 4.5 de denedi yanlış hatırlamıyorsam uçak modunda çalışıyor onda. Vilte malesef bu romda çalışmıyor. Mi5 vowifi destekli rom konusunda çok sıkıntılı. Konu üzerinde zaman buldukça çalışıyoruz. Vakit bulabilirsem op3 ve op5 modem dosyalarından hem eski hem yeni model işlemciler için efs dosyalarını çıkarıp paylaşacağım. Sizin op cihazlarında pdc üstünden yaptığınızı efs ile yapıp tüm yerli operatörlerde çalışmasını umuyorum. Sanırım UK telefonica tüm yerli operatörlerde çalışıyordu onun üstünde çalışacağım.

Son düzenleme:

mehmetalperb

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
alper
Cihazım
mi5s
Konular
0
Sıkıntınızın kaynağı pie olabilir. Mi6 daki gen_3gpp de volte zaten tanımlı geliyor ilave bir şey yapmanıza gerek yok. Ayrıca paylaştığımız efs dosyaları sizin işlemcinize uygun değil. Oreo yada nougat bir romla volte yi denemenizde fayda var.

Hocam aynı problemi Oreo romlarda da yaşadım. Ayarlar mobil data da volteyi kapat dediğimde sıkıntı çözülüyordu. Cihazda SD 835 var burda diag moduna girmem için engel nedir ? Asıl sıkıntım arama ve mesaj alamamak. Arandığımda LTE de iken telefonda tepki 0.

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Redmi Note 5A MIUI 10 Global 8.8.23 Beta sürümde
sim kartı GM5 Plus telefona takıp Turkcelle yolladığım sms e onay geldikten sonra sim kartı çıkarıp Xiaomi telefonuma taktım
Arama ekranında *#*#86583#*#* işlemini yaparak volteyi etkinlestirdim.
Teşekkürler
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
hocam nacizane tavsiyem güncel bir miui rom kurup denemenizdir. EFS dosyalarınızda bir sorun var gibi duruyor miui kurduğunuzda güncel firmware deki modem dosyaları efs yazılacaktır. Custom romlarlar genelde firmware i hariçten kursanız da efs yi güncellemeyebiliyor.

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Mi 5 cihazımda olmadı. Arama yaparken H+ ya düşüyor hala
Masik U 2.4 Rom
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Burdan kaydet diyorum ama nereye kaydediyor bilmiyorum. Listede görünmüyor

Son düzenleme:

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Mi 5 cihazımda olmadı. Arama yaparken H+ ya düşüyor hala
Masik U 2.4 Rom

Burdan kaydet diyorum ama nereye kaydediyor bilmiyorum. Listede görünmüyor

Hangi işlemleri yaptınız? Efs dosyalarını telefona kopyaladınız mı? Mi5 de apn ekleyerek volte yi açamazsınız efs dosyalarını da kopyalamanız gerekli. Miui de ims apn si eklediğinizde görünmez ama aktif olur apn.

Eklemeyi unuttum,
Miuipro, miuiam yada miui port gibi miui tabanlı romlarda bazı sıkıntılar mevcut siz efs dosyalarını da atsanız telefon her boot edilişinde efs yi yeniden yazar ve sizin attığınız dosyalar silinir veya değiştirilir o yüzden sorun yaşayabilirsiniz. Masik kullanmadığım için onda durum nedir bilmiyorum ama söylediklerimi göz önünde bulundurun. Orjinal miui romlarda bu duruma rastlamadım. Denemelerinizi aosp yada los tabanlı hiç olmadı orjinal miui romlarda yaparsanız daha kolay çözüm elde edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Üst Alt