Araçlar Qualcomm Tüm Cihazlar için Bootloader Açma (CN CİHAZLAR DAHİL)

foor.cun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
POCO F8 Ultra
Meslek
Night Auditor
Konular
19
Merhaba arkadaşlar. Aklıma takılan bazı sorular var size danışmak istiyorum.
Ben f8 ultra yd cihaza geçtim ve kayıt tamamen aktif olursa yaptırmak istiyorum server kaydı olarak. Server kaydını kendim yapma imkanım var mı yoksa sadece yazılımsal kayıt mı yapabilirim? Kendim yapamazsam server'ı nereden yaptırmamı tavsiye edersiniz uzaktan bağlantı ile; bu sitedeki ücretli servisten mi yoksa farklı bir yerden mi?

Diğer sorum ise bu konu başlığıyla ilgili. Benim bildiğim kayıt işlemi için bl kilidi açık olmak zorunda ama bazıları kapalı olmalı diyor, kafam karıştı.
Kilidin açılması gerekiyorsa, maaliyeti düşürmek için kendim açmak istiyorum ama işi iyice zorlaştırmışlar. 8 elite gen 5 işlemci benim de ama son sürüme güncelleme yapmıştım. İşe yarayan metotlar var mı başka?

Son soru olarak tr imei'li eski cihaz olarak elimde sadece note 9 pro var xiaomi cihaz olarak. O cihaz 4g cihazıydı. Şimdi onun imei'leri ile kayıt yaptırsam, f8u'da 5g kullanamaz mıyım?
Teşekkürler şimdiden.

seco.can.can

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SercanSubaşı
Cihazım
17 Pro Max
Konular
22
Merhaba arkadaşlar. Aklıma takılan bazı sorular var size danışmak istiyorum.
Ben f8 ultra yd cihaza geçtim ve kayıt tamamen aktif olursa yaptırmak istiyorum server kaydı olarak. Server kaydını kendim yapma imkanım var mı yoksa sadece yazılımsal kayıt mı yapabilirim? Kendim yapamazsam server'ı nereden yaptırmamı tavsiye edersiniz uzaktan bağlantı ile; bu sitedeki ücretli servisten mi yoksa farklı bir yerden mi?

Diğer sorum ise bu konu başlığıyla ilgili. Benim bildiğim kayıt işlemi için bl kilidi açık olmak zorunda ama bazıları kapalı olmalı diyor, kafam karıştı.
Kilidin açılması gerekiyorsa, maaliyeti düşürmek için kendim açmak istiyorum ama işi iyice zorlaştırmışlar. 8 elite gen 5 işlemci benim de ama son sürüme güncelleme yapmıştım. İşe yarayan metotlar var mı başka?

Son soru olarak tr imei'li eski cihaz olarak elimde sadece note 9 pro var xiaomi cihaz olarak. O cihaz 4g cihazıydı. Şimdi onun imei'leri ile kayıt yaptırsam, f8u'da 5g kullanamaz mıyım?
Teşekkürler şimdiden.
H.kadioglu hocam bu forumda çok uzun zamandır bi çok kullanıcıya yardımcı oluyor hocam bakacağınız yer şurası ;

miroyasa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
efe dolma
Cihazım
mi 10 t
Konular
1
  • Güvenlik açığını kullanır
  • 8 Elite Gen 5 dışı desteklemez
  • Şubat güvenlik yaması veya daha yeniyse cihaz desteklemez
Her şeyi kendisi otomatik yapıyor.

Her yerde ücretsiz paylaşılıyor sansürlemenin anlamı yok bu sebeple paylaşıyorum. cleverestech telegram kanalından alıntıdır, güncellemeleri bu kanaldan paylaşılacak*
Xiaomi 15 serisi için vs de metod var ama bu kadar popüler olmadığı için onu paylaşmıyorum. fastboot oem set-gpu-preemption ile alakalı isteyen arayıp bulsun. Kendi başınıza denemeyin brick yaparsınız.

Manuel yapmak isteyenler için:

Kod:
adb reboot bootloader

fastboot oem set-gpu-preemption-value 0 androidboot.selinux=permissive

fastboot continue

adb push D:\unlock\data\mqsas\gbl_efi_unlock.efi /data/local/tmp

adb shell service call miui.mqsas.IMQSNative 21 i32 1 s16 "dd" i32 1 s16 'if=/data/local/tmp/gbl_efi_unlock.efi of=/dev/block/by-name/efisp' s16 '/data/mqsas/log.txt' i32 60

adb reboot bootloader

fastboot getvar unlocked

fastboot erase efips

fastboot reboot

Ek not: eu rom veya bozuk kablo cihazlarınızı brick yapabilir. Zaten Çin romu çok daha iyi root flaşlayıp rootla oynayın.
bağlantı bekleniyor diyor kalıyor ne yapmam lazım kabloda değiştim cözemedim bileniniz varmı

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
24
bağlantı bekleniyor diyor kalıyor ne yapmam lazım kabloda değiştim cözemedim bileniniz varmı
Driverlar yüklendi mi? Xiaomi USB driver, mtp driver, Qualcomm driver. Bunları yükleyip tekrar deneyin.
Xiaomitools sitesinde var hepsi

activex06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
A32
Konular
0

1. adb reboot bootloader​

Cihazı fastboot moduna (bootloader ekranına) yeniden başlatır.

2. fastboot oem set-gpu-preemption-value 0 androidboot.selinux=permissive​

• OEM özel bir fastboot komutu
  • SELinux'u permissive moda alır → güvenlik politikalarını devre dışı bırakır
  • Bu sayede normalde yasak olan işlemlere izin verilir

3. fastboot continue​

Cihazı normal Android'e boot etmeye devam ettirir.

4. adb push ... gbl_efi_unlock.efi /data/local/tmp​

• Özel hazırlanmış gbl_efi_unlock.efi dosyasını cihaza kopyalar
  • Bu dosya, EFI (UEFI) tabanlı bootloader'ı manipüle etmek için kullanılır

5. adb shell service call miui.mqsas.IMQSNative 21 ...​

Bu en kritik adım:

• Xiaomi'nin MQSAS sistem servisini çağırır
  • dd komutuyla gbl_efi_unlock.efi dosyasını doğrudan /dev/block/by-name/efisp (EFI sistem bölümü) üzerine yazar
  • Yani EFI partition'ı değiştirilmiş bir dosyayla ezar

6. adb reboot bootloader → fastboot getvar unlocked​

Cihaz tekrar fastboot'a alınır ve unlock durumu sorgulanır.Bu kodlar mediatek işlemcililerin hepsine uyarlanabilir bilgisini aldım lakin yapay zekanın gizlilik politikasına takıldım.Yardımcı olmuyor

Nofx

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Said
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
1
Bootloader kilidi ni açıp kararlı 3.0.45.0 eu rom yükledim ve kullanıyorum yeni güncelleme geldi bildirimi aldım güncellenecek sürüm 3.0.304.0 stabil eu 8.4 GB bana düşük sürüm gibi geldi güncellesem olurmu güncelleme alıp güncelleyen arkadaşlar varmı ne yapmak lazım?

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.371
Bootloader kilidi ni açıp kararlı 3.0.45.0 eu rom yükledim ve kullanıyorum yeni güncelleme geldi bildirimi aldım güncellenecek sürüm 3.0.304.0 stabil eu 8.4 GB bana düşük sürüm gibi geldi güncellesem olurmu güncelleme alıp güncelleyen arkadaşlar varmı ne yapmak lazım?

Düşük sürüm değildir. 304 sayısı 45ten büyük bilginize . Diğer soruları bilmiyorum

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
ben korktugum ıcın guncellemedım cunkı stock roma yenı surum kılıt yontemı ıle alakalı bır yam atmıs olabılırler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

H.kadioglu hocam bu forumda çok uzun zamandır bi çok kullanıcıya yardımcı oluyor hocam bakacağınız yer şurası ;
hocam sızınkı yedek cıhaz :D once sız guncelleyınde arkadan bızde gelırız :D

Son düzenleme:

Atov1c

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ati
Cihazım
Resmi note 6
Konular
2
  • Güvenlik açığını kullanır
  • 8 Elite Gen 5 dışı desteklemez
  • Şubat güvenlik yaması veya daha yeniyse cihaz desteklemez
Her şeyi kendisi otomatik yapıyor.

Her yerde ücretsiz paylaşılıyor sansürlemenin anlamı yok bu sebeple paylaşıyorum. cleverestech telegram kanalından alıntıdır, güncellemeleri bu kanaldan paylaşılacak*
Xiaomi 15 serisi için vs de metod var ama bu kadar popüler olmadığı için onu paylaşmıyorum. fastboot oem set-gpu-preemption ile alakalı isteyen arayıp bulsun. Kendi başınıza denemeyin brick yaparsınız.

Manuel yapmak isteyenler için:

Kod:
adb reboot bootloader

fastboot oem set-gpu-preemption-value 0 androidboot.selinux=permissive

fastboot continue

adb push D:\unlock\data\mqsas\gbl_efi_unlock.efi /data/local/tmp

adb shell service call miui.mqsas.IMQSNative 21 i32 1 s16 "dd" i32 1 s16 'if=/data/local/tmp/gbl_efi_unlock.efi of=/dev/block/by-name/efisp' s16 '/data/mqsas/log.txt' i32 60

adb reboot bootloader

fastboot getvar unlocked

fastboot erase efips

fastboot reboot

Ek not: eu rom veya bozuk kablo cihazlarınızı brick yapabilir. Zaten Çin romu çok daha iyi root flaşlayıp rootla oynayın.
xiaomi 14 için varmı acaba?

Üst Alt