Eu rom resmi değil, optimizasyon vs konusunda geri, Play Integrity gibi şeyler için ek metodlar gerekiyor ve bu sebeple Uber gibi birkaç uygulamada ban bile yiyebilirsiniz.
Global yükleyince de modem uyuşmazlığı oluyor her güncellemede flash yapamk gerekiyor.
Benim tavsiyem root kullanılması veya sistem dilinin adb ile Türkçe'ye çevrilmesi, eu rom kullanmak Türkiye'de yaygın olsa da sırf ayarlar Türkçe olsun diye yapılması pek mantıklı değil
Gerçekten çok güzel konu olmuş. Keza fikirlerin ve duruşunu da sevdim diyebilirim.
Öncelikle şahsi fikrim güncellenen android ile alınan root yetkisi artık bir şeye yaramaz oldu
(Bu gidiş ile neredeyse apk kurabilmek için root gerekecek ayıp vAllahi). Çünkü sistem tamami ile okunamaz veya şifreli oldu(sözde açık kaynak). Cihazım mi 10t pro ve stock rom desteği a10-a12 arasında lâkin onca denemelerimde en stabili a11. A10 için bazı uygulamaların desteğini çektiğini gördüm. Keza uygulamalar için çoklu ses fonksiyonu da yok. A16 port attım onda da apk kurmak ayrı dert ve geriye dönük uygulamalar kurulmuyor, kurmak için o da emek istiyor. Açıkçası sistemler beni çok yormaya başladı. Her bir güncelleme ile önümüze set seriliyor. Bilgi paylaştıkça çoğalır eyvAllah lâkin bilinince de fixleniyor. O yüzden her emeğin ederi olmalı ve ederi kadar olmalı. Yani yukarıda berber örneği veren arkadaşlar haklı.
Şimdi asıl gelelim hayali bir fikrime
Biraz hayali bir fikir olsa da fikir fikirdir paylaşmak isterim.
Atıyorum elimizde bir adet mi 10t pro cihazı var ve cihaz unlocked olsun, bu cihazın unlocked hâlini klonlayıp, bir başka mi 10t pro'ya aktarabilsek efsane olurdu. Lâkin stock rom atmak için bile bootloader açılması gerekmesi bir gıcık. Samsung için böyle bir durum yok odin ile stock rom atılabiliyor(son hatırladığım kadarıyla)
Edl tarzı işlemlerle mümkün olabilir bazı cihazlarda ama işte.
İyi forumlar dilerim
Edit:A10'dan sonra androidde yapılan değişikliklerden en kritik bir tanesi de bu selinux ve belleğe erişim muhabbetidir. Şans eseri keşfettiğim, AI ile baya dertleştiğim lâkin bir türlü önüne geçemediğim durumdur. Bu yüzden bana göre en güncel ve müdahale edilebilir android 10 ile noktalanmıştır.
Android 2.3.6da yıllar önce lise zamanımda keşfettiğim bi bug vardı, Hardware(Tamamen donanımsal bu yüzden fixlenemez bir bug)mac spoofing atağı, Android'in içine girip editleyebiliyorduk, bir de şimdilere bakıyorum da...