- Adım
- Yiğit
- Cihazım
- Xiaomi 17 Pro M
- Konular
- 7
- EU ROM kurulumları veya arızalı/kalitesiz kablo kullanımı cihazınızı "brick" (kullanılamaz) hale getirebilir. Kendi tecrübelerimize göre; orijinal Çin Rom'u üzerinde root işlemi yaparak kullanmanız daha stabil bir deneyim sunacaktır.
- Burada paylaşılan güvenlik açıkları (exploit) tamamen eğitim, kişisel cihaz özgürlüğü ve araştırma amaçlıdır. Bu bilgilerin veya araçların kötüye kullanımından doğacak her türlü yasal sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir.
- Paylaşılan açıklar, aksi belirtilmedikçe yalnızca Qualcomm işlemcili cihazları hedefler. Farklı işlemcilerde denemeyiniz.
Aşağıdaki işlemler son kullanıcılar için yüksek risk barındırdığından detaylı bir adım adım rehber eklemiyorum. Tüm işlemler sizin inisiyatifinizdedir; dileyen kendi araştırarak yapabilir, dileyen bilen birinden destek alabilir veya videolu rehberleri izleyebilir. Temel felsefemiz, bilgiye erişimin her zaman ücretsiz ve özgür olması gerektiğidir.
1. Qualcomm OTA Güvenlik Açığı (PoC)
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
2. Xiaomi 13 ve 15 Serisi Sürüm Düşürme (Downgrade) Dosyaları
Şubat güvenlik yamasına sahip cihazlarda bile sürüm düşürmeye olanak tanır. (Üstteki riskli işlemler için altyapı sağlar.)
3. Yeni Modeller İçin Kernel Açıkları Reposu
4. Snapdragon 8 Elite Gen 5 - Güncel Sürüm Güvenlik Açığı
Üstte paylaşılan NebuSec repolarından bir örnektir. En güncel sürümlerde dahi çalışmaktadır.
Bunu otomatikleştiren hazır bir araç:
5. Snapdragon 8 Elite Gen 5 - Tek Tıkla Bootloader (BL) Kilidi Açma
Şubat güvenlik güncellemesini henüz almamış cihazlarda, çok basit bir açık kullanarak tek tıkla Bootloader kilidini açmanızı sağlayan araç.
6. 8Gen2/8sG3/8Elite için evrensel kilit açma.
İşletim sistemi sürümleri, yamalar, ROM'lar veya OEM'lerden bağımsız olarak çalışır. Başka işlemcilerle çalışabilir, deneyerek öğrenin ve geri bildirim gönderin.
Son düzenleme: