Haber Miui8 Önizleme

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
v5 bildirim panelini özleyen, o panelin en kullanışlı panel olduğunu düşünen bir tek ben miyim?? :(

TosunPASA hocam eleştirilerinizi elbette iletiriz ancak dikkate alırlar mı bilemiyorum... Çin ve Hindistan'da o kadar fazla kullanıcıları var ki biz ülke olarak toplanıp söylesek bile azınlıkta kalacağız. :( Temalar konusunda avrupalılar pek bu işe el atmadılar dolayısıyla bizim zevkimize yatkın olan temalar yerine hint ve çin temaları kaldı. İşin doğrusu konumumuz itibariyle bu konuya çözüm olabilecek sadece bizler varız ama bizler tembeliz işte açıp uğraşmıyoruz. Sitemizden bir kaç isim dışında doğru düzgün temalarla ilgilenen kimse yok... NFC için ise cihazlarını çıkarmadan forum üzerinde oylama yapıyorlar ve özellkleri genel olarka bu oylamalara dayanarak belirliyorlar. NFC olursa telefon şu kadar pahalı olur dendiğinde -ben de dahil olmak üzere- hemen herkesin ilk gözden çıkardığı özellik NFC oluyor. Bu nedenle pek çok cihazda NFC bulunmuyor. Kalem konusunda size katılıyorum, cihazın boyutu ne olursa olsun adını "note" koyuyorsanız kalemi olmalı. "Note" alınmadıktan sonra adının "note" olması özenti olmanın ilerisine gidemiyor.

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
cantara
şaka filan değil ya....

şimdi.. düşün istanbul trafiğinde en hızlı araç metrobüs. taxi ler artık çok yavaş kaldı birçok ulaşım noktası için
metrobüsdesin. ve köprüyü geçeceksin. vs vs

akşam tembellik ettin ve işleri bitiremedin.
ama adı NOTE olan tlf un yanında. hemen bi sunum hazırlıcaksın.. notlar resimler zaten tlf un veya otg içinde. bunlaru can sıkıcı olan ulaşımda yaptığını düşün. hem ulaşım sürecini faydalı bir zamana çevirmiş hemde her yerde iş yapabiliyorsun
karikatürist olduğunu varsayalım.. ve metrobüs vs de gördüğün olayı hemen kareleştiriyorsun. ister komik ister üzücü olsun

benim ençok canımısıkan ise.. projeksiyon cihazları ile senkron.. veya rdp olarak mobil ile ister desktop ister notebook ların bağlantısı

yani... metrobüs de hazırladığını hemen projeksiyona aktarabilmek. evet piyasadaki projeksiyon cihazları tlf lara göre teknolojileri hala çok geriden geliyor. LED li modelleri de ışık akısı ve çözünürlük olarak çok fazla büyümedi. ve birim satınalması hala çok yüksek

metrobüs kelimesini çok kullanıyorum ama millet şimdi sanacak sabah akşam metrobüs deyim :)

5-6 ay öncesine kadar öyle idi ama artık evden işe işden de eve saolsun mesai arkadaşlarım var.

xiaomi firmasından ben iş dünyasını kolaylaştıracak veya tekno çalışan insanlara kolaylık sağlayacak cihazlar bekliyordum

birçok insan için tlf daki kamera pixel büyümesi sanki şey büyümesi gibi çok çok önemli bir olay. veya 4G ye geçmiş olması. abicim
chat den başka online oyun oynamaktan ileri gidemeyen, 200G ye de geçse kaç yazar. giden gelen byte lar

bu gidişle ciddi ciddi samsung tlf almayı düşünmüyor değilim.

miui 8 veya android 6 bence 2 side önemsiz bir olay
7 yi daha rahat bir hale getirmeden sırf sayısal artış olsun diye aynı roma ufak bir menü değişikliği ile versiyon değişmiş gibi göstermek bence olay değil.

aynısı mi4 ile mi5 arasında da. kasa olarak mi5 in kasasına yorum yapmıyorum ama teknolojik veya rom içerisine eklenmiş değişiklik ne kadar var? haftalık rom update lerini görüyoruz

VSM

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
VESİM
Cihazım
Mİ5 32 GB
Konular
64
o notlarda çıkan klavye bizde neden yok :(

oguzgudelek

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
OğuzGüdelek
Cihazım
Mi4 LTE-CU
Konular
7
Bencede miui 8 geçmenin ne gereği var daha tüm telefonlarına android güncellemesi vermediler ayrıca miui7 buna göre daha güzel ama tosunpaşa arkadaşın dediği gibi sistemi kullanıcı daha rahat optimize edebilmeli kendine göre şuda olsaydı dememeli kendi yapacağı şekilde ayarlanmalı ekstra rootlarla tweaklerle olmamalı. Yinede ben Mi4 ümden memnunum ama Xiaomi dış pazara açılımı arttırdıkça atılımlarda hızlı oluyor buda hatayı çoğaltıp albeniyi azaltıyor.

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124
Arkadaşlar tarih boyunca hangi bir topluluğun sürekli yükseldiğini gördünüz?
Geçmişte de görüldüğü üzere her şirketin bir duraklama dönemi olur, '' İmparatorluklar, krallıklar bile duraklama dönemine girmiştir.''
Bazı arkadaşların heyacanını anlayabiliyorum bazı arkadaşlarımızın ise isyanını ama bu Xiaomi denilen dev topluluğun bir politikası var ve biz çoğu zaman anlam veremiyoruz yaptıklarına, sadece izlemekle yetinebiliyoruz.
Uzun zaman en.miui.com da beta takımında kaldım, zaman zamanda takip ediyorum beta takımlarını ve malesef ki ''şahsi görüşümdür.'' MIUI 8 de köklü bir değişiklik olmayacak, hali hazırda değişimde olan bazı modellere Android sürümlerini güncellemeye devam edecekler onun haricinde diğer modellerin kullanmakta olduğu eski Android sürümlerinin üzerine MIUI 8 verilecektir.
Bu etkinliğin bir diğer amacı ise Ocak ayında görseli sızdırılan büyük ekranlı modelinin tanıtılacak olması.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Yazmaktan dilimde tüy bitti artık :)
Xiaomi Android versiyonlarına önem vermiyor. Zaten seneler önce verdikleri şeyler, Android'e daha yeni geliyor. Bakınız güvenlik ile ilgili uygulama ve servisler. Bugün MIUI 7 kullanan ve alt yapısı Kitkat, Lolipop, Marshmallow olan birçok cihaz var. Hangisinin birbirinden farkı var? Bu farkları görüp söyleyebilecek, ben şunu yapamıyorum diyebilecek kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ama maalesef nedenini bir türlü anlayamadığım bir şekilde eline ilk defa android cihaz alan birisi bile "bu cihaz işe yaramaz, bunun android versiyonu düşük" diyor. Böyle diyen bir arkadaşın cihazını aldım ve hayır bu güncellenmemiş, buna Andrid 7 bile çıktı diyerek build prop dosyasının içindeki 4.4.4 yazılarını 7.0 yaparak bak sana Android N yükledim dedim. Yüzündeki ifade görülmeye değer di. Tabi birkaç saat sonra ne yaptığımı söyleyerek tekrar eski haline aldım. Yani birşeyler istiyoruz ama işkembeden istiyoruz.
Lütfen buradaki kimse üzerine alınmasın. Sözüm meclisten dışarı.

gkhnse

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gokhan
Cihazım
mi4c
Konular
4
Yazmaktan dilimde tüy bitti artık :)
Xiaomi Android versiyonlarına önem vermiyor. Zaten seneler önce verdikleri şeyler, Android'e daha yeni geliyor. Bakınız güvenlik ile ilgili uygulama ve servisler. Bugün MIUI 7 kullanan ve alt yapısı Kitkat, Lolipop, Marshmallow olan birçok cihaz var. Hangisinin birbirinden farkı var? Bu farkları görüp söyleyebilecek, ben şunu yapamıyorum diyebilecek kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ama maalesef nedenini bir türlü anlayamadığım bir şekilde eline ilk defa android cihaz alan birisi bile "bu cihaz işe yaramaz, bunun android versiyonu düşük" diyor. Böyle diyen bir arkadaşın cihazını aldım ve hayır bu güncellenmemiş, buna Andrid 7 bile çıktı diyerek build prop dosyasının içindeki 4.4.4 yazılarını 7.0 yaparak bak sana Android N yükledim dedim. Yüzündeki ifade görülmeye değer di. Tabi birkaç saat sonra ne yaptığımı söyleyerek tekrar eski haline aldım. Yani birşeyler istiyoruz ama işkembeden istiyoruz.
Lütfen buradaki kimse üzerine alınmasın. Sözüm meclisten dışarı.

kesinlikle çok doğru tespit

Üst Alt