şimdi arkadaşlar ben s5 kullanıyorum çok telefon değiştirdim takas yöntemi ile üst model ile elimdeki cihazları takas ederek s5 e kadar geldim ve şuana kadar 30 kullandığım hiç bir android 3 günden fazla orijinal romu ile kullanmamışımdır root ve rom benim için kaçınılmaz, çok telefon yaktım o ayrı mesele
telefondan beklentim sayılı özellikler kişiselleştirilebilme falan tema dır renk tir en sevmediğim şey yanlız siyah olursa daha bi zevkli olur çünkü siyah üstüne beyaz güneş altında daha seçilebilir renkler şimdi özelliklere örnek vermek gerekirse nav bar çubuğunu sanal bar özelleştirme back butonu en sağda Home ortada recent solda telefonun kendi tuşları nı kullanmıyorum çünkü küçük telefonlara alıştığı için el büyük ttelefonlarda zor oluyor telefonu elimden düşürecek gibi oluyorum, dolaşım halkası yani navring diye geçiyor bu da çok pratik bi özelliktir Home tuşunu yukarı doğru sürükleyince oraya bi kısa yol atanabilir ben Last app yani son uygulama ile o esnada açık uygulama arasında hızlı geçiş özelliğini kullanıyorum sonra smart status bar yani bildirim ekranında bildirim yoksa kareler bildirimler varsa bildirimler açılır ve temizleme butonu parmağımın yanında olmalı yani gidip te ta telefonun en köşesinde istemiyorum recents paneli yani son uygulamalar paneli temizleme butonu ya alt orta miui deki gibi yada alt sağda olmalı back tuşuna uzun basıldığında uygulamayı komple kapatmalı tıpkı recent tuşuna uzun basıldığında Menuyü açtığı gibi,, kullandığım roma kişiselleştirilebilir bi kernel mutlaka şart mesela s5 te duble tap wake özelliği olmadığı halde kernel ile bunu kullanabiliyorum faux ses özelliği ile ses çıkışını kulaklık ve hoparlör de dahil dilediğimce yükseltiyorum gürültülü ortamlarda hiç sıkıntı çekmiyorum CPU ayarları dilediğim hıza getirip oyun zamanı rahat kasıntısız bi oyun tasarruf zamanı uzun süreli kullanıma ulaşıyorum CPU ve çekirdek ayarlarını düzenleyip hem şarj hem performans ı yakalayabiliyorum yani hem hızlı hem kişiselleştirme hem batarya konusunda tam kullanım olacak miui kuruyorum telefona kasıntı daha o günün akşamında başlıyor yavaş bi sistem kişiselleştirme yok ha var size göre kişiselleştirme sadece renk tema ama ben kullanım rahatlığı ve pratikliği seviyorum miui nin arayüzü güzel ama stabilite yok tek bi dokunuş la birden fazla işlem yapmak, android in en sade yüzü hız ve yüzlerce özellik, miui buna doğru gidiyor iyi olacak bir gün o güzel arayüzü birgün stabiliteye derinlemesine kişiselleştirmeye ulaşacak ama nezaman 8 i kurcam 3 gün dayanabilecekmiyim bakalım