Haber Miui 9

Arkadaşlar MIUI arayüzünün yenilenmesini bekliyorduk bununla ilgili sızdırılan haberlerden yola çıkarak sizlerle de bu bilgileri paylaşmıştık. MIUI9 olarak beklenen arayüzünün hangi özelliklele geleceği konusunda bazı bilgiler gelmeye başlandı. Bizlerde bu bilgileri sizler ile paylaşalım istedik.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

1. Kullanıcıların geri dönüşleri sonrasında en çok şikayet alınan stok Kamera yazılımı geliştirilecek ve görüntü optimizasyonu düzeltilecek. ''Fotoğraf ve video çekimlerindeki eksiklerin giderilmesini vaat ediyor.''

2. Nadiren kullanılan bazı uygulamalar kaldırılacak ve Ram az kullanılark optimizasyon yapılacak. ''Hangi uygulamaların kaldırılacağı konusunda her hangi bir bilgiye sahip değiliz.'' Bilindiği üzere Çin ve Global Romlar arasında farklılıklar var.

3. MIUI 8 e kıyasla daha basit bir UI sahip olacak MIUI 9 arayüzü.

4. MIUI 9 arayüzünde Mi cihazların güç tüketimini ve pil performansı için ciddi bir iyileştirme olacak.

5. MIUI 9 arayüzünde ekran kaydedici üzerinde çalışmalar yapılıyor.

6. MIUI 9 arayüzünde akıllı asistan olacak. ''Akıllı asistan sizin ihtiyaçlarınıza göre çeşitli kolaylıkları sunacak.'' Örnek eğer kulaklık taktığınızda müzik dinlemeye devam etmek istiyorsanız, o soracak ve kullanım kolaylığı getirecektir.

7. MIUI 9 arayüzünde Xiaomi firmasının geliştirdiği cihazlar ve ugyulamalar için kolay ve hızlı ulaşım üzerinde çalışmalar yapılmaktadır, ''Mi Fit, YI aksiyon kamera, Gece lambası, vb gibi çok hızlı bir şekilde uygulama bilgileri kontrol edebilirsiniz.''

Sizlerde MIUI 9 arayüzünde olmasını istediğiniz özellikleri link üzerinden bildirebilirsiniz.

dispanserZ

Mi5 64gb
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
28
Miui 9'dan beklediklerim.

1- Zil sesi ve tuş, kilit seslerinin ayrılması. (zil sesini açtığında kilit sesi ve tuş sesleri de çoğalıyor. çoğu telefonda böyle değil hep ayrı ayrı)
2- Font değiştiricinin geri gelmesi
3- Kişiler'e arama tuşunun gelmesi
4- Bildirim çubuğunun özelleştirilmesi (şu anda Hakan sayesinde yapabiliyoruz, iyiki varsın Hakan Güven)
5- Ana ekran düzenlerinin gelmesi(şu anda Hakan sayesinde yapabiliyoruz, iyiki varsın Hakan Güven)
6- Galeriye girdiğimizde önce yerel albümlerin gelmesi
7- Mi cloud'dan galeri sildiğimizde sd karttaki yerel albümü de silmemesi
8- Ahize sesinin biraz daha artırılması
6.ci istegine karsiyim :)) ben hicbirsey istemiyorum. Sıkmayan goze hitap eden sade ve kullanışlı bir arayuz olsun en onemlisi stabil olsun yeter

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

trabzoncity

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
Mi 4c
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Konular
5
Cunku kablon veri transferini desteklemiyor. Usb kablonu değiştir

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Beş tane kablo değiştirdim discovery i bagladım onu gördü telefon da bilgisayarda o nasıl oldu o kablo ile daha önce kablo ile baglanıyordum zaten suan ama o kabloyu da gormuyor sorun mu farklı yoksa yazılım dan dolayı mı oldu onu bilmiyorum

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
ben de oyle bir secenek cikmiyor iste
Bir uygulamadan bahsediliyordu. Onunla bu seçeneklerin çıktığı söyleniyordu. Yine forumda eski mesajlarda olması lazım.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

coravan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
fatih
Cihazım
Mi5s 4 / 128
Meslek
sağlık
Konular
24
benimde tek isteğim uğraşmadan kullanmak, ama yap boz gibi ilgilenen arkadaşları tebrik ediyorum

trabzoncity

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
Mi 4c
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Konular
5
Bir uygulamadan bahsediliyordu. Onunla bu seçeneklerin çıktığı söyleniyordu. Yine forumda eski mesajlarda olması lazım.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
uygulamayı buldum yükledim geçersiz yine ama bakalım bir şekilde olacak hala güncelleme gelmedi

ertugrulgul__

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ertuğrul
Cihazım
Mi5 pro
Konular
11
Miui 9'dan beklediklerim.

1- Zil sesi ve tuş, kilit seslerinin ayrılması. (zil sesini açtığında kilit sesi ve tuş sesleri de çoğalıyor. çoğu telefonda böyle değil hep ayrı ayrı)
2- Font değiştiricinin geri gelmesi
3- Kişiler'e arama tuşunun gelmesi
4- Bildirim çubuğunun özelleştirilmesi (şu anda Hakan sayesinde yapabiliyoruz, iyiki varsın Hakan Güven)
5- Ana ekran düzenlerinin gelmesi(şu anda Hakan sayesinde yapabiliyoruz, iyiki varsın Hakan Güven)
6- Galeriye girdiğimizde önce yerel albümlerin gelmesi
7- Mi cloud'dan galeri sildiğimizde sd karttaki yerel albümü de silmemesi
8- Ahize sesinin biraz daha artırılması

Anladığım kadarıyla 5- Ana ekran düzenlerinin gelmesi(şu anda Hakan sayesinde yapabiliyoruz, iyiki varsın Hakan Güven) dediğiniz şey düzen mi şuan 4x5 bunu değiştirebiliyor muyuz? Simgelerin boyutları çok büyük geldiği için launcher kullanıyorum ben sırf bunu halletmek için. Birde arama ekranında tuşlar ile kişi ararken türkçe harfleri algılamama sorununu halletseler çok güzel olacak bunun için bir çözüm bilen arkadaş var mı?

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Miui 9 dan beklentim renkli ve sadelikten devam etmesi gerektiği yönünde,ayrıca ana ekran düzeni ve bildirim çubuğunun özelleştirilmesi ve ahize sesinin yükseltilmesine katılıyorum bir diğer isteğim de hopörler sesinin en az %25 oranında artırılması ve bazı telefonlara özel çekirdek düzenlenmesi örneğin mi4 4 çekirdek hiçbir zaman çalışmaz aktif sadece 2 çekirdek çalışır.

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
Miui 5 gibi olsun. Nostalji istiyorum NOSTALJİ! :) :D