Haber Miui 9

Arkadaşlar MIUI arayüzünün yenilenmesini bekliyorduk bununla ilgili sızdırılan haberlerden yola çıkarak sizlerle de bu bilgileri paylaşmıştık. MIUI9 olarak beklenen arayüzünün hangi özelliklele geleceği konusunda bazı bilgiler gelmeye başlandı. Bizlerde bu bilgileri sizler ile paylaşalım istedik.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

1. Kullanıcıların geri dönüşleri sonrasında en çok şikayet alınan stok Kamera yazılımı geliştirilecek ve görüntü optimizasyonu düzeltilecek. ''Fotoğraf ve video çekimlerindeki eksiklerin giderilmesini vaat ediyor.''

2. Nadiren kullanılan bazı uygulamalar kaldırılacak ve Ram az kullanılark optimizasyon yapılacak. ''Hangi uygulamaların kaldırılacağı konusunda her hangi bir bilgiye sahip değiliz.'' Bilindiği üzere Çin ve Global Romlar arasında farklılıklar var.

3. MIUI 8 e kıyasla daha basit bir UI sahip olacak MIUI 9 arayüzü.

4. MIUI 9 arayüzünde Mi cihazların güç tüketimini ve pil performansı için ciddi bir iyileştirme olacak.

5. MIUI 9 arayüzünde ekran kaydedici üzerinde çalışmalar yapılıyor.

6. MIUI 9 arayüzünde akıllı asistan olacak. ''Akıllı asistan sizin ihtiyaçlarınıza göre çeşitli kolaylıkları sunacak.'' Örnek eğer kulaklık taktığınızda müzik dinlemeye devam etmek istiyorsanız, o soracak ve kullanım kolaylığı getirecektir.

7. MIUI 9 arayüzünde Xiaomi firmasının geliştirdiği cihazlar ve ugyulamalar için kolay ve hızlı ulaşım üzerinde çalışmalar yapılmaktadır, ''Mi Fit, YI aksiyon kamera, Gece lambası, vb gibi çok hızlı bir şekilde uygulama bilgileri kontrol edebilirsiniz.''

Sizlerde MIUI 9 arayüzünde olmasını istediğiniz özellikleri link üzerinden bildirebilirsiniz.

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Kardeşim öncelikle hali hazırda 2 tarayıcı olan bir cihaza fazladan tarayıcı kurmak bana göre büyük bir saçmalık birinde lag olur diğerinde ara sıra tarayıcıdan atma ve resim veya video yüklenememe gibi sorunlar var ...
Neyse tartışmayacagim senle ben sana telefondan bahsediyorum sen bana tarayıcıdan bahsediyosun.

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Neyse tartışmayacagim senle ben sana telefondan bahsediyorum sen bana tarayıcıdan bahsediyosun.
tamam kardeşim benim lafım sana değil zaten herkes kendine göre memnun olabilir ben memnun hiç değilim anlamadığım nokta bu kadar övülecek bir cihaz değil şuanda ki sende tarayıcı konusuna girince cevap verdim detaylı olarak iyi forumlar...

ilgazcirasi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilgazcirasi
Cihazım
Xiaomi mi 4
Konular
38
benim mi4 te yavaş, idare ediyorum ama tanıtımlardaki gibi değil, çok memnun değilim

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Mi4 değerlendirmesi yapan arkadaşlara bir kaç hafta içinde 4. yaşını dolduracak bir cihazdan bahsettiklerini hatırlatmak istiyorum. Hatta bu model ilk tanıtıldığında bile performans olarak kendisinden 1 yaş büyük olan Mi3'ten çok da büyük bir fark sunmadığını da ekleyeyim... Mi4 kullanıcısı arkadaşlar beklentilerinizi yüksek tutmayın. MIUI 7, 8 ve hatta 6 bile bu cihaz için ağır. Eğer daha performanslı bir cihaz istiyorsanız MIUI v5 kullanın. (Yanlış hatırlamıyorsam son sürüm 4.8.22) Günümüzde bile ait olduğu 600 TL'lik fiyat segmentindeki diğer cihazlara kıyaslandığında çok daha üstün olan bu telefona bu derece acımasız eleştiri yapılması bence haksızlık...

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Mi4 değerlendirmesi yapan arkadaşlara bir kaç hafta içinde 4. yaşını dolduracak bir cihazdan bahsettiklerini hatırlatmak istiyorum. Hatta bu model ilk tanıtıldığında bile performans olarak kendisinden 1 yaş büyük olan Mi3'ten çok da büyük bir fark sunmadığını da ekleyeyim... Mi4 kullanıcısı arkadaşlar beklentilerinizi yüksek tutmayın. MIUI 7, 8 ve hatta 6 bile bu cihaz için ağır. Eğer daha performanslı bir cihaz istiyorsanız MIUI v5 kullanın. (Yanlış hatırlamıyorsam son sürüm 4.8.22) Günümüzde bile ait olduğu 600 TL'lik fiyat segmentindeki diğer cihazlara kıyaslandığında çok daha üstün olan bu telefona bu derece acımasız eleştiri yapılması bence haksızlık...
yaş olarak katılıyorum dediklerinize ama muadili Lg g3 ile kıyaslandığında performans hayal kırıklığı hatta geçenlerde bir arkadaş nexus 5 te bile mi 4'den daha stabil olarak miui 8 çalıştığını söylemişti konuyu uzatmak değil amacım sadece bu denli bir cihaz olmadığını belirtmek istedim..

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
yaş olarak katılıyorum dediklerinize ama muadili Lg g3 ile kıyaslandığında performans hayal kırıklığı hatta geçenlerde bir arkadaş nexus 5 te bile mi 4'den daha stabil olarak miui 8 çalıştığını söylemişti konuyu uzatmak değil amacım sadece bu denli bir cihaz olmadığını belirtmek istedim..

Hem Nexus 5 hem de Nexus 4 sahibi olarak arkadaşınızın biraz abarttığını söylemek isterim hocam :D Hala sitemizde Mi4 kullanan pek çok arkadaşımız var. Beraberce tartışıp en iyisini bulalım ki her kullanıcı rahat etsin dolayısıyla yazışmalarımızı uzatmak olarak değerlendirmiyorum. Madem bu cihazı kullanmaya devam edeceksiniz 4.8.22 romunu bulup onu yüklemenizi tavsiye ederim. MIUI 6 ilk çıktığında aralık ayına kadar 4 ay boyunca v5 kullanmaya devam etmiştim. Sonarsında çeviri nedeniyle mecburen v6,7 ve 8 kullandım fakat v5 bu cihazlar için en iyi sürüm. Özellikle bu yılın başında yapılan kernel değişiklikleriyle performansı iyice düştü size katılıyorum. Yani bu donanımdan daha yüksek performans elde etmek bence de mümkün. (Bir Mi5 performansı değil tabii ki :) )

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Hem Nexus 5 hem de Nexus 4 sahibi olarak arkadaşınızın biraz abarttığını söylemek isterim hocam :D Hala sitemizde Mi4 kullanan pek çok arkadaşımız var. Beraberce tartışıp en iyisini bulalım ki her kullanıcı rahat etsin dolayısıyla yazışmalarımızı uzatmak olarak değerlendirmiyorum. Madem bu cihazı kullanmaya devam edeceksiniz 4.8.22 romunu bulup onu yüklemenizi tavsiye ederim. MIUI 6 ilk çıktığında aralık ayına kadar 4 ay boyunca v5 kullanmaya devam etmiştim. Sonarsında çeviri nedeniyle mecburen v6,7 ve 8 kullandım fakat v5 bu cihazlar için en iyi sürüm. Özellikle bu yılın başında yapılan kernel değişiklikleriyle performansı iyice düştü size katılıyorum. Yani bu donanımdan daha yüksek performans elde etmek bence de mümkün. (Bir Mi5 performansı değil tabii ki :) )
Lg g3 kadar performans versin benim için yeterli oyunlarda bile bariz fark var :)

realist48

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RADİKAL
Cihazım
Redmi 4
Konular
0
evet mi4 bende kullanıyorum tabi mi mix genel olarak elimde mi4 ü cok elime almıyorum 5 gün rahat gidiyo çok iyiler batarya konusunda diğer rakiplerine göre

şu sarjı uc gun bes gıdıyor dıyenler!ne yapıon 6 ayda bır mı elıne alıon telefonu?2 saat clash of oyna da aksmaı goruon mu gorum ben seni?bıde yalan yanlıs yazıp mıleltın kafasını akrıstırmayın!5 gun yazmıs tobe yarabbım ya!!! 5 bın mah pro batarya bıle bir gunu zor cıkarır mıleltın kafasını karıstırmayın!!! dedıgımı dene yaz bana 2 saat hıc kesıntısız clash of oyna yaz bana!

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
Lg g3 kadar performans versin benim için yeterli oyunlarda bile bariz fark var :)

arkadaslar g3 diyosunuzda ben kactane g3 kullandim elimden gecmeyen g3 modeli kalmadi abd kore tr vs vs custom.rom orjinal ron hatta ilk ciktigi zamanda vardi suan cekmecede yatiyor bitane g3 de tablet niyetine bazen sarjim bitince kullaniyorum g3 ilk ciktigindada performansi rezaletti hala rezalet degisen bisey yok. arayuzu resmen kasiyor yane bubcihazin neyini begeniyorsunuz performans olarak cozemedim acikcasi. 2k ekrani hele ayri bi kasinti meselesi.
ha g3 neden halen cekmecede bekliyor dersen cok fena taklaya gelmistim elden teslim almistim yazisma kayidi falanda yok cihaz calinti cikmisti 3 yil olacak neredeyse cekmecede bekliyor hala. tablet niyetine kullaniyorum halen savciliktan gelip alsinlar diye bi kackere gitim sahibini bulun verin diye tik yok cikarsa sahibi onlar gelip alacaklarmis evde sakliyorum

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
şu sarjı uc gun bes gıdıyor dıyenler!ne yapıon 6 ayda bır mı elıne alıon telefonu?2 saat clash of oyna da aksmaı goruon mu gorum ben seni?bıde yalan yanlıs yazıp mıleltın kafasını akrıstırmayın!5 gun yazmıs tobe yarabbım ya!!! 5 bın mah pro batarya bıle bir gunu zor cıkarır mıleltın kafasını karıstırmayın!!! dedıgımı dene yaz bana 2 saat hıc kesıntısız clash of oyna yaz bana!
sen iyi misin arkadaşım ? mi mix genel olarak kullanıyorum mi4 ü elime almıyorum yazmışım saldıracak yer arıyosun galiba. Telefon boşta açık duruyor ve kullanmıyorum ve 5 gün gidiyor yalan mı söyleyecem sana. Okuma yazma öğren daha sonra okuduklarını idrak etmeyi öğren sana verebileceğim tek tavsiye bu

Üst Alt