MIUI 12.5 MIUI 12.5 | KURTOGLU- Special Edition | Kendi Custom Romum | Redmi Note 9 Pro JOYEUSE Özel | Videolu Detaylı Açıklama Yer Almaktadır

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
magisk kaldırılabiliyor mu, onu istemiyorum da
Sistem içerisinde yüklü olarak gelmektedir, kaldırırsanız sizi fastboota atar. Size sorun oluşturacak derece bir problem yaratmaz yani.

HBTKING

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
baran
Cihazım
Mi 11T
Konular
10
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Deneme Yapılan Cihaz : Xiaomi Redmi Note 9 Pro ( Joyeuse )
Android sürümü : 10 Q
Yapım Tarihi : 06/06/2021

Herkese merhabalar, uzunca bir sürenin ardından sonunda kendi içeriğimi üretmeye başladım. Romu sizlere paylaşmadan önce, kendi telegram kanalımda test etmeleri amacıyla rom dosyasını üç gün önce paylaştım. Yükleyen kişiler tarafından kötü bir geri dönüş gelmedi. Rom hakkında hata mesajı veya bug gibi vs. geri dönüşler olmadı.

MIUI 12.5 tabanlı stabil olarak Xiaomi tarafından herhangi bir rom paylaşılmadı. Port rom olmasına rağmen, tamamen stabil şekilde çalışır bir hale getirdim. Açıkçası ben yapmış olduğum romu port olarak görmüyorum. Abartıyorum gibi düşünebilirsiniz ama bu konuyu paylaşmadan önce Beta sürüm olarak yayınladığım KURTOGLU- v2.1' i kullananlar bana hak verecektir. Sorunsuz ve kusursuz bir içerik çıkarmaya çalıştım ve yaptığımıda düşünüyorum. Daha önceki paylaşmış olduğum Beta romda da hata mesajı veya bug ile ilgili geri dönüşler yer almamaktadır.

Bu rom içerisinde genel olarak kendi içeriklerim ve kendi özelleştirmelerim yer almaktadır. Çok fazla emek harcadım ve sonunda güzel bir iş ortaya koyduğumu düşünüyorum.
Yapıcı eleştirelere açığım. Rom içerisinde hata veya bug vs. görürseniz lütfen benimle paylaşın. Sizin yapacağınız geri dönüşler benim için çok önemli.

ÖNEMLİ : Rom sadece Redmi Note 9 Pro Joyeuse cihazlar içindir. Lütfen temiz kurulum yapınız. Videoyu izleyiniz. Aradığınız çoğu cevap, videoda yer almaktadır.!

Herkese merhaba.
Size kötü bir haberim var. Telefonum kırıldığı için artık yazılım ve rom yapamıyorum. Çünkü bir romu sizinle sorunsuz bir şekilde paylaşmam gerekiyor. Kamera ve birçok parçası hasarlı olduğu için tamir ücreti 1500 - 1600 TL civarında. Şu anda yeni bir telefon alacak veya tamirat işlemlerini yaptırak param olmadığı için size hizmet veremeyeceğim. Bu son içeriğim olacaktır. Bunu söylediğim için üzgünüm. Yardımcı olmak veya destek olmak isteyenler varsa özelden benimle iletişime geçebilirler.

KURTOGLU- Elite Edition Rom İndirme Linki :

KURTOGLU- Edition Rom hakkında detaylı videoyu izleyiniz lütfen :
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Kullanılacak Uygulamalar :

Temiz Kurulum Aşamaları :

• Romun zip dosyasını OTG Flash belleğe veya SD kartınıza yükleyiniz, indiriniz.
  • OrangeFox üzerinden kurulum yapılmalıdır ve sizlere paylaştığım OrangeFox sürümünü kullanın lütfen. (Eğer bilmiyorsanız üstte verdiğim link üzerinden indirdiğiniz OrangeFox.zip dosyasını TWRP üzerinden Flashlamanız yeterlidir.)
  • TWRP / OrangeFox'a giriyoruz ve Format Data - Yes (Yeniden BAŞLATMAYIN)
  • Wipe - Dalvik Art/Cache/Data/İnternal Storage
  • Flash rom
  • Reboot System
  • Kurulum tamamlandıktan hemen sonra Magisk uygulamasına girip kurun
  • Cihaz yeniden başlatıldıktan sonra dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Not : Kurulum biraz uzun sürüyor. Panik yapmayınız. Biraz bekledikten sonra kurulum ekranı gelecektir. Eğer cihaz uzun süre açılmazsa temiz kurulum adımlarını tekrar edip Format Data / Yes yazıp Reboot System yapın. Kesinlikle açılır.
(Vendor, Magisk, Kernel, Firmware yüklemenize gerek yoktur. Magisk, Firmware ve Vendor indireceğiniz dosya içerisinde yer almaktadır.)
Düzenlemeler, temalar, eklentiler ve Vendor dosyası içerisinde yer aldığı için dosya boyutu büyüktür.

Özellikler :

• MIUI 12.5 - Android 10 Q
  • Sistem tamamen R / W edilmiştir.
  • Sistem rootlu(magisk yüklü) şekilde gelmektedir.
  • Sistem ve ses barı rengi mavidir.
  • Kontrol merkezi stilinin rengini değiştirmek mümkündür. Çok fazla renk seçeneği eklenmiştir. (Ayarlar / Ek Ayarlar / Geliştirici Seçenekleri / Vurgu Rengi.)
  • Sistemde yüklü olarak gelen ana teması değiştirilmiştir.
  • Sistemde yüklü olarak gelen ikonlar değiştirilmiştir.
  • Sistemde yüklü olarak gelen durum çubuğu ikonları değiştirilmiştir.
  • Ayarlar bölümündeki simgeler değiştirilmiştir.
  • Premium on iki tane tema eklenmiştir. Toplam da default tema dahil on yedi tane tema yer almaktadır.
  • Premium olarak gelen temalar çok fazla özelliklere ve içeriklere sahiptir. Deneyerek görebilirisiniz.
  • Açılış logosu değiştirilmiştir. (Ekte yer almaktadır.)
  • Açılış sesi değiştirilmiştir. (Ekte yer almaktadır.)
  • Cihazım bölümü yeniden tasarlanmıştır.
  • Sistem güvenlik güncellemesi yüklendi. (22.04.2021)
  • Yeni yazı fontları eklendi. (Ayarlar / Duvar Kağıdı ve Kişiselleştirme bölümünde yer almaktadır.)
  • Süper Duvar Kağıtları eklenmiştir. (Ayarlar / Duvar kağıdı & kişiselleştirme / Duvar kağıdı bölümünde yer almaktadır.)
  • Simge değişiklikleri eklendi. (Ayarlar / Duvar Kağıdı ve Kişiselleştirme bölümünde yer almaktadır. Pulse de yer alan simge paketi eklendi.)
  • Tarayıcı ve oyunların içerisinde yer alan reklamlar tamamen kaldırılmıştır. (Sosyal Medya için de engelleme yapmıştım fakat uygulamalar düzgün çalışmadığı ve çoğu uygulamaya giriş bile yapılmadığı için genel güncelleme yapmak durumunda kaldım. Ektra uygulama veya magisk üzerinden reklam modülü eklemenize ve Termux ile yüklemenize gerek yoktur.
  • Şarj süresi iyileştirilmiştir.
  • Şarj süresi batarya ömrünüzle de alakalıdır ve %100 şarj sonrası kullanım yapıp değerlendirme yapınız.
  • Ekran kaydedici 60 Fps ve 100 Mbps kayıt alınabilir haldedir.
  • Sistem performansı arttırıldı.
  • Vendor içeriği yeniden düzenlenmiştir.
  • NFC çalışmaktadır.
  • AOD (Her zaman açık ekran) sistemde yüklü olarak gelmektedir ve çalışmaktadır.
  • Dolby artık kullanılabilir hale getirilmiştir. İstediğiniz Dolby modülünü kullanabilirsiniz.
  • Foruma özel olarak tasarladığım Dolby Atmos modülünü indirip kullanabilirisiniz. Konu Linki
  • Farklı temalar eklenmiştir.
  • Pubg veya Call of Duty gibi oyunlardan atma sorunu yoktur.
  • ve çok daha fazlası...

Önemli Not :
SafetyNet Fix yapamanız gerekmektedir.

Videolu Anlatımı :

Magisk Fix için yapmanız gerekenler :

• Magisk yöneticisinde magisk gizlemeyi etkinleştirin.
  • Magisk'ten modül ekleme bölümünden, Magisk Hide Props Config modülünü indirip, yükleyin. Cihazınızı yeniden başlatın.
  • Termux'u Play Storeden indirip kurun.
  • Termux tipinde su ve root erişimi verin.
  • Şimdi "props" yazın.
  • "1" yazın ve enter tuşuna basın.
  • "F" yazın ve enter tuşuna basın.
  • "7" yazın ve enter tuşuna basın.
  • "22" yazıp enter tuşuna basın.
  • "1" yazın ve enter tuşuna basın.
  • "Y" yazın ve enter tuşuna basın.
  • Tekrar "Y" yazın ve enter tuşuna basın.
  • Telefonu yeniden başlattın.
Altta yer lan magisk modülünü flaşlayın ve yeniden başlatın.

işlemler bu kadar.

Magisk modülü :

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KURTOGLU- Edition Rom İndirme Linki :

KURTOGLU- Edition Rom hakkında detaylı videoyu izleyiniz lütfen :

KURTOGLU- Edition Rom hakkında önemli bilgi :

Ekran Görüntüleri :
Android 11 li yokmu

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
Android 11 li yokmu
Yok hocam. Android 11 için ekstra program almam gerekiyordu. Bu program da biraz ücretli. Kimse destek vermedi bende sadece Android 10 üzerinden devam ediyorum.

cashflow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
P40Lite-Mi 9 SE
Meslek
Resepsiyonist
Konular
3
Yok hocam. Android 11 için ekstra program almam gerekiyordu. Bu program da biraz ücretli. Kimse destek vermedi bende sadece Android 10 üzerinden devam ediyorum.
Hocam elinize sağlık. bir sorum olacak. kurulumu aromalı yapabilir misiniz? Yani gereksiz uygulamaları kurmayacağımız bir şekilde ayarlayabilir misiniz? Kullanılmayan yada kişinin kararına bırakacağınız sistem uygulamalarını hiç kurmayalım.

alperta54

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ADİL ALPEREN
Cihazım
Note 9 Pro
Konular
18
Hocam Netflix çalışmıyor , safetynet Fix yapmama ragmen , termuxta yapmama rağmen , olay store da gözükmüyor normal indiriyorum bu seferde hdr ve hevc desteği yamalayamiyorum

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
Hocam elinize sağlık. bir sorum olacak. kurulumu aromalı yapabilir misiniz? Yani gereksiz uygulamaları kurmayacağımız bir şekilde ayarlayabilir misiniz? Kullanılmayan yada kişinin kararına bırakacağınız sistem uygulamalarını hiç kurmayalım.
Teşekkür ederim. Kurulumu aromalı yapmak derken? :)
Zaten gereksiz sistem uygulamaları yok. Fakat sizler daha da detaylı işlem yapmak isterseniz debloader kullanabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam Netflix çalışmıyor , safetynet Fix yapmama ragmen , termuxta yapmama rağmen , olay store da gözükmüyor normal indiriyorum bu seferde hdr ve hevc desteği yamalayamiyorum
Netflix için yapabileceğim bir şey yok şuan. Custom romların maalesef hepsinde bu sorun var. Çözümü bulunamadı hala. Normalde Netflix kuramıyorsunuz bile. Ben onu bile düzelttim. Fakat yapabileceklerim bu kadar maalesef. Fazlası için şuan çözüm hiç kimsede yok. Bulan varsa yazsın tabi. Herkesi bilgilendirelim.

cashflow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
P40Lite-Mi 9 SE
Meslek
Resepsiyonist
Konular
3
Teşekkür ederim. Kurulumu aromalı yapmak derken? :)
Zaten gereksiz sistem uygulamaları yok. Fakat sizler daha da detaylı işlem yapmak isterseniz debloader kullanabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Netflix için yapabileceğim bir şey yok şuan. Custom romların maalesef hepsinde bu sorun var. Çözümü bulunamadı hala. Normalde Netflix kuramıyorsunuz bile. Ben onu bile düzelttim. Fakat yapabileceklerim bu kadar maalesef. Fazlası için şuan çözüm hiç kimsede yok. Bulan varsa yazsın tabi. Herkesi bilgilendirelim.
Hocam twrp tarzı recoveryde rom kurarken aroma denen bir yazılım var ve romdaki bazı sistem uygulamalarının kurulup kurulmamasını seçebiliyorsunuz aromada. Ayrıca mesela mi move, mi credit, mi share, uygulama kasası vb bunun gibi kullanmadığım bir çok yazılımı rom kurulumundan sonra adb debloat tools programıyla kaldırıyorum. Hem ram hem de yer açısından tasarruf oluyor.

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
Hocam twrp tarzı recoveryde rom kurarken aroma denen bir yazılım var ve romdaki bazı sistem uygulamalarının kurulup kurulmamasını seçebiliyorsunuz aromada. Ayrıca mesela mi move, mi credit, mi share, uygulama kasası vb bunun gibi kullanmadığım bir çok yazılımı rom kurulumundan sonra adb debloat tools programıyla kaldırıyorum. Hem ram hem de yer açısından tasarruf oluyor.
Kendinizce haklısınız fakat ben uygulama kasasını kullanıyorum mesela. Yani sistemden her şeyi silemem. Gereksiz gördüğüm çoğu uygulamayı sildim. Kalanları da kullanıcı kararına bıraktım. Zaten bu versiyonun devamı ücretli olacak ve bir kaç güne kadar sileceğim bu konuyu. Çünkü tamamen kişiye özel tasarımlar yapmayı düşünüyorum. Kernel vesaire değişecek. Şuan test ediliyor.

kemikali

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Muhammet Ali
Cihazım
Mi 4w
Konular
19
Hocam elinize sağlık rom çok güzel ama arada donup yeniden başlıyor sebebi ne olabilir sizce

cashflow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
P40Lite-Mi 9 SE
Meslek
Resepsiyonist
Konular
3
Kendinizce haklısınız fakat ben uygulama kasasını kullanıyorum mesela. Yani sistemden her şeyi silemem. Gereksiz gördüğüm çoğu uygulamayı sildim. Kalanları da kullanıcı kararına bıraktım. Zaten bu versiyonun devamı ücretli olacak ve bir kaç güne kadar sileceğim bu konuyu. Çünkü tamamen kişiye özel tasarımlar yapmayı düşünüyorum. Kernel vesaire değişecek. Şuan test ediliyor.
Demek istediğimi anlamamışsınız. Aroma sayesinde kullanıcı rom kurarken seçebiliyor kurmak istediklerini. Link bırakıyorum daha açıklayıcı olur.

Üst Alt