Soru Mi9T Pro/K20pro Rom önerisi?

Apoly

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
MI 9T Pro
Meslek
Mağaza Müdürü
Konular
27
Merhaba arkadaşlar.
Değerli vaktinizi çaldığım için hepinizden özür diliyorum.

Yaklaşık iki aydır, MIUI 11.0.3.0 | Kararlı Rom'u kullanıyorum. Fakat sanki pil ömrü falan çok stabil değil gibi hissettim. Yanılıyor da olabilirim.

Sizlere sormak istediğim daha iyi bir rom önerisi olan, veya dostum şunu şöyle yap diyen birisi çıkarsa çok sevinirim.

Ek olarak Bu rom kendi kendine güncelleniyor mu? Yoksa manuel olarak bir şey mi yapmam gerekiyor?

Konu forum kuralları dışına çıktıysa özür diliyorum.
Herkese sağlıklı günler diliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-19-02-42-56-353_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2020-04-19-02-42-56-353_com.android.updater.jpg
    111,3 KB · Görüntüleme: 57
  • Screenshot_2020-04-19-02-42-52-638_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2020-04-19-02-42-52-638_com.android.settings.jpg
    183,5 KB · Görüntüleme: 62

Turko31

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdi
Cihazım
10t/note 10 pro
Meslek
Emniyet mensubu
Konular
3
Çok güzel özetlemişsiniz hocam gerçekten ellerinize sağlık. Custom romlarda da olsa global de olsa miui arayüzü çok başka ve bir şekilde özleniyor gerçekten. Masik x denedim arayüz sayfa geçişler bazen buğulu ekranda kalıyordu mi room denedim beta L3 sorununu da çözdüm ama bazen takılma mevcuttu ve özellikle forumda mesaj yazarken ekranın daha doğrusu telefonun donduğuna şahit oldum. Xiaomi.eu romları seviyorum ancak betalarda da hata gördüm ve pil sanki daha hızlı gidiyor. Stabil ve pil olarak siz ne önerirsiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok güzel özetlemişsiniz hocam gerçekten ellerinize sağlık. Peki size göre en sorunsuz ve kullanılabilir rom hangisi?

Çok güzel özetlemişsiniz hocam gerçekten ellerinize sağlık. Peki size göre en sorunsuz ve kullanılabilir rom hangisi?
Takipteyim eu tabanli Miuimix dicektir

Oyla:

eksiomi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burhan
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Parfümcü
Konular
5
Çok güzel özetlemişsiniz hocam gerçekten ellerinize sağlık. Custom romlarda da olsa global de olsa miui arayüzü çok başka ve bir şekilde özleniyor gerçekten. Masik x denedim arayüz sayfa geçişler bazen buğulu ekranda kalıyordu mi room denedim beta L3 sorununu da çözdüm ama bazen takılma mevcuttu ve özellikle forumda mesaj yazarken ekranın daha doğrusu telefonun donduğuna şahit oldum. Xiaomi.eu romları seviyorum ancak betalarda da hata gördüm ve pil sanki daha hızlı gidiyor. Stabil ve pil olarak siz ne önerirsiniz?

Estağfurullah hıcam.Candy 6.1 kernel Miuimix special edition rom kullanıyorum.Şu an koyu mod olmasını istemediğim programlar yeniden başlatmada tekrar koyu mod oluyor.Onun haricinde tüm beklentilerimi karşıladı.Extra olarak wifi sıkıntım vardı global stabilde,o sıkıntı da gitti Bir rom bizi ışınlamayacak ise başka ne olabilir diye düşünüyorum :).Umarım sizler de memnun kalırsınız.Bu vesile ile romu paylaşan Nescafe656 hocama da tekrar teşekkür ediyorum.

Oyla:

hakyavuz96

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi9t pro
Konular
30
Hocam o kadar çok rom var ki mesela şimdi de Escobar1945 hocamızın paylaştığı rom sayfasında geziyorum o kadar güzel yorumlar var ki romu kuralı 2 saat oldu ama onu da deneyesim geldi

Oyla:

eksiomi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burhan
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Parfümcü
Konular
5
Hocam o kadar çok rom var ki mesela şimdi de Escobar1945 hocamızın paylaştığı rom sayfasında geziyorum o kadar güzel yorumlar var ki romu kuralı 2 saat oldu ama onu da deneyesim geldi
Daha önce kullandığım redmi note4 cihazda Android 9 port edilmiş bir rom vardı.Herkesin memnun kaldığı bir rom olmasına rağmen ben ve birkaç arkadaşta sıkıntılar vardı.
Bence xiaomi cihazlarda donanım standart değil.Ötneğin aynı model cihazda kiminin ekranı jdi,kiminin tianma,kiminin lg panel idi.Parmaizi sensörün markası farklı olabiliyor aynı model cihazda.
Xiaomi ucuz cihaz üreten çok da prensipleri olan bir firma değil malesef. Hal böyle olunca aynı rom aynı cihaz olsa bile kullanıcı deneyimleri farklı oluyor.
Yazılımı kendi bile verse aynı gün geri çekebilen ciddiyetsiz bir firma.Oppo,huawei gibi cihazlarda böyle şeyler yok bildiğim kadarıyla.
Ama bu fiyata amoled kalitesi sd 855 6 ram 128 hafıza olunca görmezden geliyorum.Saydığım 4 kriteri sağlayan rom hangisi ise onu kullanıyorum Şu rom bu rom olsun gibi bir fanatizm bende yok.Denemem durumunda bundan daha stabil rom olmayacağını söyleyemem.Deneyip paylaşmak adına buradayız zaten.Masik x v11 mesela bu romdan şikayetim olursa ilk deneyeceğim rom.

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Arkadaşlar hatasız istiyorsanız eğer Global Stabil rom kullanacaksınız. Miui Global 11.0.5.0 hatasıza yakındır, tavsiye ederim. Xiaomi.eu 11.0.8.0 Stabil ise Asya stabili üzerinde oynama yapılmış Stabile en yakın ve kısmen temiz romlardan biridir ikisini de tavsiye ederim. Fakat gelelim şu soruna Miui 11'de stabillerin neredeyse her özelliği hatasız çalışırken ve performans çok iyiyken pil süreleri malesef üzüyor.

Pil konusunda tek güvenilir çözüm eskiye dönmek olacaktır. Miui 10.3.4 EEA kullandım çok uzun süre, hatasız bir sürümdü ve pili harikaydı. Sırf güncelleme ve yeni özellikler sebebiyle rahatımı bozdum ve rom maceralarına giriştim.

Beta'lar konusunda şu önemli, çok fazla sürümde beta var, aralarında iyisi var kötüsü var. Beta rom kullanıcıları birer deneklerdir, her yeni özellik ve optimize durumlarında bir sürüm yayınlanır ve kobaylar bunları denerler. Diğer sürümde hatalar düzeltilirken bir bakarsınız o da ne daha yeni özellikler eklenmiş e tabi her yeni özellik daha fazla hata demektir. Pil konusunda bazı Betalar iyiyken bazıları daha kötü olabiliyor, güvenilmezler. Telegramda epey bir sorun, görüş tartıştık bu romlar konusunda.

Mesela Masik x 11 Beta üzerine kuruludur, bataryası ortalamadır fakat arayüzde bazı hatalarla karşılaştım.

MiuiMix kullandım, Stabile en yakın romdur, hatası minimumdur, batarya süresi iyidir ve bazı Xiaomi'nin bloatware dediğimiz çöplerinden arındırılmıştır. Ben neden sevmedim derseniz cihazı rootlamama rağmen istediğim özgürlükte değildi. Stabil rom bile daha özgür bu konuda Miuimix'te gereksiz kısıtlamalar gördüm.

MiuiPro 20.4.9 sürümü arayüz konusunda fena değildi fakat pil süresi epey kötü. Sonrasında MiuiPro 20.2.27 sürümüne döndüm pil süresi şaşırtıcı iyiyken saçma arayüz hatalarıyla karşılaştım, durum çubuğunda bazı hatalar cihazı epey kastırıyordu sanki S3 mini kullanırmış gibi..

Xiaomi.eu ve Mi Room son betalarını kullanmadım. Pil konusunda nasıllar ve performansları nasıl pek bilmiyorum fakat son Beta üzerine kurulu MiuiPro denedim dediğim gibi beğenmedim.

En son AOSP rom denedim ondan da zaten bahsettim çok hatalılar ve temiz dönüş olsun diye Miui 11.0.5.0 EEA Global romu MiFlash ile yükledim, birkaç gün bunu kullanacağım eğer memnun kalırsam devam ederim. Memnun kalmazsam eğer şöyle bir yol izleyeceğim:
-Pil süresi iyi olmazsa eğer cihazı rootlayıp tekrar custom rom atacağım ve Xiaomi.Eu 11.0.8.0 Stabil yükleyeceğim.
-Eğer ondan da memnun kalmazsam Masik 11 ile MiuiMix arasında bir karar vereceğim.
-Eğer en sonunda Miui 11'in pil başarısızlığını aşamazsam MiFlash ile Miui 10.3.4 EEA'ya döneceğim.

Miui 10'dayken hiç kesintisiz cihazla 7 saat oyun oynadığımı bilirim.
Miui 11'de ise bir gün içinde OYUNSUZ 7 saat ekran süresi alırsak dua eder hale geldik.

Oyla:

hakyavuz96

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi9t pro
Konular
30
Arkadaşlar hatasız istiyorsanız eğer Global Stabil rom kullanacaksınız. Miui Global 11.0.5.0 hatasıza yakındır, tavsiye ederim. Xiaomi.eu 11.0.8.0 Stabil ise Asya stabili üzerinde oynama yapılmış Stabile en yakın ve kısmen temiz romlardan biridir ikisini de tavsiye ederim. Fakat gelelim şu soruna Miui 11'de stabillerin neredeyse her özelliği hatasız çalışırken ve performans çok iyiyken pil süreleri malesef üzüyor.

Pil konusunda tek güvenilir çözüm eskiye dönmek olacaktır. Miui 10.3.4 EEA kullandım çok uzun süre, hatasız bir sürümdü ve pili harikaydı. Sırf güncelleme ve yeni özellikler sebebiyle rahatımı bozdum ve rom maceralarına giriştim.

Beta'lar konusunda şu önemli, çok fazla sürümde beta var, aralarında iyisi var kötüsü var. Beta rom kullanıcıları birer deneklerdir, her yeni özellik ve optimize durumlarında bir sürüm yayınlanır ve kobaylar bunları denerler. Diğer sürümde hatalar düzeltilirken bir bakarsınız o da ne daha yeni özellikler eklenmiş e tabi her yeni özellik daha fazla hata demektir. Pil konusunda bazı Betalar iyiyken bazıları daha kötü olabiliyor, güvenilmezler. Telegramda epey bir sorun, görüş tartıştık bu romlar konusunda.

Mesela Masik x 11 Beta üzerine kuruludur, bataryası ortalamadır fakat arayüzde bazı hatalarla karşılaştım.

MiuiMix kullandım, Stabile en yakın romdur, hatası minimumdur, batarya süresi iyidir ve bazı Xiaomi'nin bloatware dediğimiz çöplerinden arındırılmıştır. Ben neden sevmedim derseniz cihazı rootlamama rağmen istediğim özgürlükte değildi. Stabil rom bile daha özgür bu konuda Miuimix'te gereksiz kısıtlamalar gördüm.

MiuiPro 20.4.9 sürümü arayüz konusunda fena değildi fakat pil süresi epey kötü. Sonrasında MiuiPro 20.2.27 sürümüne döndüm pil süresi şaşırtıcı iyiyken saçma arayüz hatalarıyla karşılaştım, durum çubuğunda bazı hatalar cihazı epey kastırıyordu sanki S3 mini kullanırmış gibi..

Xiaomi.eu ve Mi Room son betalarını kullanmadım. Pil konusunda nasıllar ve performansları nasıl pek bilmiyorum fakat son Beta üzerine kurulu MiuiPro denedim dediğim gibi beğenmedim.

En son AOSP rom denedim ondan da zaten bahsettim çok hatalılar ve temiz dönüş olsun diye Miui 11.0.5.0 EEA Global romu MiFlash ile yükledim, birkaç gün bunu kullanacağım eğer memnun kalırsam devam ederim. Memnun kalmazsam eğer şöyle bir yol izleyeceğim:
-Pil süresi iyi olmazsa eğer cihazı rootlayıp tekrar custom rom atacağım ve Xiaomi.Eu 11.0.8.0 Stabil yükleyeceğim.
-Eğer ondan da memnun kalmazsam Masik 11 ile MiuiMix arasında bir karar vereceğim.
-Eğer en sonunda Miui 11'in pil başarısızlığını aşamazsam MiFlash ile Miui 10.3.4 EEA'ya döneceğim.

Miui 11'de ise bir gün içinde OYUNSUZ 7 saat ekran süresi alırsak dua eder hale geldik.
Hocam arada bir oyun oynasam da genelde birşeyler izliyorum ama oyun ile 7 saat ekran süresi veriyorsa şahane. Bugün havoc os un son sürümünü indirdim hiçbir şey eklemedim kernel vs. Aklıma geldi bi antutu yapayım dedim ve şok oldum. Normalde cihazım 437.000 civarı alırken havoc os ta 336.000 gibi bir rakam verdi.

Ve hocam kesinlikle bizimle de paylaşın sonuçları. Bende aynı sorunlardan müzdaripim kesinlikle bulduğun sonuca göre bende son kez yükleyip kullanmak istiyorum

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Hocam arada bir oyun oynasam da genelde birşeyler izliyorum ama oyun ile 7 saat ekran süresi veriyorsa şahane. Bugün havoc os un son sürümünü indirdim hiçbir şey eklemedim kernel vs. Aklıma geldi bi antutu yapayım dedim ve şok oldum. Normalde cihazım 437.000 civarı alırken havoc os ta 336.000 gibi bir rakam verdi.

Ve hocam kesinlikle bizimle de paylaşın sonuçları. Bende aynı sorunlardan müzdaripim kesinlikle bulduğun sonuca göre bende son kez yükleyip kullanmak istiyorum
Tabii ki sonuçları paylaşırım hocam. İlk şarj ile Miui 11.0.5.0 EEA'da şu an için 1 saat 52 dakikalık oyunumla beraber 4 saat 39 dakikalık ekran süresiyle %50 şarj seviyesine düştüm. Ortanın biraz üzeri parlaklık ve 4.5G ve Wifi karışık kullanımda.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bakalım 2-3 güne netleşir ortalaması. Şu an için bir yavaşlık, sorun, hata tespit edemedim.

Oyla:

hakyavuz96

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi9t pro
Konular
30
Tabii ki sonuçları paylaşırım hocam. İlk şarj ile Miui 11.0.5.0 EEA'da şu an için 1 saat 52 dakikalık oyunumla beraber 4 saat 39 dakikalık ekran süresiyle %50 şarj seviyesine düştüm. Ortanın biraz üzeri parlaklık ve 4.5G ve Wifi karışık kullanımda.

Bakalım 2-3 güne netleşir ortalaması. Şu an için bir yavaşlık, sorun, hata tespit edemedim.
Takipteyim hocam

Dün miuimix special edition kurdum. İlk önce candy kernel 6.0 kurdum ve antutu yaptım. 437.296 puan aldım. Sonrasında 6.1 sürümünü kurdum ve yeniden yaptım. Bu sefer de 465.199 puan aldım. Fikir olması adına paylaşacağım sizinle.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-24-02-16-42-379_com.antutu.ABenchMark.jpg
    Screenshot_2020-04-24-02-16-42-379_com.antutu.ABenchMark.jpg
    381,6 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_2020-04-24-01-24-18-883_com.antutu.ABenchMark.jpg
    Screenshot_2020-04-24-01-24-18-883_com.antutu.ABenchMark.jpg
    339,8 KB · Görüntüleme: 4
Oyla:

Rapboi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Al
Cihazım
Mi8 se
Konular
2
kurulum aşamalarını kısaca özetler misin stock global mi avrupa mı cihazın ana yazılımı kernel denerken dikkat ettiğin bişey var mı ben şuan pixel experience pro kullanıyorum yeni şeyler denemek istiyorum

Oyla:
Üst Alt