Soru Mi9T Pro/K20pro Rom önerisi?

Apoly

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
MI 9T Pro
Meslek
Mağaza Müdürü
Konular
27
Merhaba arkadaşlar.
Değerli vaktinizi çaldığım için hepinizden özür diliyorum.

Yaklaşık iki aydır, MIUI 11.0.3.0 | Kararlı Rom'u kullanıyorum. Fakat sanki pil ömrü falan çok stabil değil gibi hissettim. Yanılıyor da olabilirim.

Sizlere sormak istediğim daha iyi bir rom önerisi olan, veya dostum şunu şöyle yap diyen birisi çıkarsa çok sevinirim.

Ek olarak Bu rom kendi kendine güncelleniyor mu? Yoksa manuel olarak bir şey mi yapmam gerekiyor?

Konu forum kuralları dışına çıktıysa özür diliyorum.
Herkese sağlıklı günler diliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-19-02-42-56-353_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2020-04-19-02-42-56-353_com.android.updater.jpg
    111,3 KB · Görüntüleme: 57
  • Screenshot_2020-04-19-02-42-52-638_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2020-04-19-02-42-52-638_com.android.settings.jpg
    183,5 KB · Görüntüleme: 62

hakyavuz96

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi9t pro
Konular
30
Ben pro taraftarıyım oyun oynadığım için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son 2 sürüm açıkçası çöp, tavsiyem 20.2.27
Hocam birisi de şu Şubat sürümünde sorun var falan diyordu siz kullanıyor musunuz

Oyla:

berkcan0644

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
berkcan
Cihazım
zte
Konular
5
Merhaba arkadaşlar.
Değerli vaktinizi çaldığım için hepinizden özür diliyorum.

Yaklaşık iki aydır, MIUI 11.0.3.0 | Kararlı Rom'u kullanıyorum. Fakat sanki pil ömrü falan çok stabil değil gibi hissettim. Yanılıyor da olabilirim.

Sizlere sormak istediğim daha iyi bir rom önerisi olan, veya dostum şunu şöyle yap diyen birisi çıkarsa çok sevinirim.

Ek olarak Bu rom kendi kendine güncelleniyor mu? Yoksa manuel olarak bir şey mi yapmam gerekiyor?

Konu forum kuralları dışına çıktıysa özür diliyorum.
Herkese sağlıklı günler diliyorum.
Hocam miroom tavsiye ederim gayet akıcı olur

mi9t
MI 9 Lite
Miroom 20.3.26 Beta

Oyla:

ysfadg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Kemal
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
1
Oyla:

hakyavuz96

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi9t pro
Konular
30
Kendi kerneli gayet yeterli ama candy 5.10 veya 6.1 ile çok daha iyi oluyor

Beta yerine bence stabil son sürüm daha iyi
Stabil son sürüm gerçekten çok güzel

Oyla:

matrixice

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Halit
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
10
Arkadaşlar hatasız istiyorsanız eğer Global Stabil rom kullanacaksınız. Miui Global 11.0.5.0 hatasıza yakındır, tavsiye ederim. Xiaomi.eu 11.0.8.0 Stabil ise Asya stabili üzerinde oynama yapılmış Stabile en yakın ve kısmen temiz romlardan biridir ikisini de tavsiye ederim. Fakat gelelim şu soruna Miui 11'de stabillerin neredeyse her özelliği hatasız çalışırken ve performans çok iyiyken pil süreleri malesef üzüyor.

Pil konusunda tek güvenilir çözüm eskiye dönmek olacaktır. Miui 10.3.4 EEA kullandım çok uzun süre, hatasız bir sürümdü ve pili harikaydı. Sırf güncelleme ve yeni özellikler sebebiyle rahatımı bozdum ve rom maceralarına giriştim.

Beta'lar konusunda şu önemli, çok fazla sürümde beta var, aralarında iyisi var kötüsü var. Beta rom kullanıcıları birer deneklerdir, her yeni özellik ve optimize durumlarında bir sürüm yayınlanır ve kobaylar bunları denerler. Diğer sürümde hatalar düzeltilirken bir bakarsınız o da ne daha yeni özellikler eklenmiş e tabi her yeni özellik daha fazla hata demektir. Pil konusunda bazı Betalar iyiyken bazıları daha kötü olabiliyor, güvenilmezler. Telegramda epey bir sorun, görüş tartıştık bu romlar konusunda.

Mesela Masik x 11 Beta üzerine kuruludur, bataryası ortalamadır fakat arayüzde bazı hatalarla karşılaştım.

MiuiMix kullandım, Stabile en yakın romdur, hatası minimumdur, batarya süresi iyidir ve bazı Xiaomi'nin bloatware dediğimiz çöplerinden arındırılmıştır. Ben neden sevmedim derseniz cihazı rootlamama rağmen istediğim özgürlükte değildi. Stabil rom bile daha özgür bu konuda Miuimix'te gereksiz kısıtlamalar gördüm.

MiuiPro 20.4.9 sürümü arayüz konusunda fena değildi fakat pil süresi epey kötü. Sonrasında MiuiPro 20.2.27 sürümüne döndüm pil süresi şaşırtıcı iyiyken saçma arayüz hatalarıyla karşılaştım, durum çubuğunda bazı hatalar cihazı epey kastırıyordu sanki S3 mini kullanırmış gibi..

Xiaomi.eu ve Mi Room son betalarını kullanmadım. Pil konusunda nasıllar ve performansları nasıl pek bilmiyorum fakat son Beta üzerine kurulu MiuiPro denedim dediğim gibi beğenmedim.

En son AOSP rom denedim ondan da zaten bahsettim çok hatalılar ve temiz dönüş olsun diye Miui 11.0.5.0 EEA Global romu MiFlash ile yükledim, birkaç gün bunu kullanacağım eğer memnun kalırsam devam ederim. Memnun kalmazsam eğer şöyle bir yol izleyeceğim:
-Pil süresi iyi olmazsa eğer cihazı rootlayıp tekrar custom rom atacağım ve Xiaomi.Eu 11.0.8.0 Stabil yükleyeceğim.
-Eğer ondan da memnun kalmazsam Masik 11 ile MiuiMix arasında bir karar vereceğim.
-Eğer en sonunda Miui 11'in pil başarısızlığını aşamazsam MiFlash ile Miui 10.3.4 EEA'ya döneceğim.

Miui 10'dayken hiç kesintisiz cihazla 7 saat oyun oynadığımı bilirim.
Miui 11'de ise bir gün içinde OYUNSUZ 7 saat ekran süresi alırsak dua eder hale geldik.
11.0.5 EEA nasıl memnun musunuz? Ben şuan düz global 11.0.5 teyim MMX special edition veya mi 10.3.4 geçmeyi düşünüyorum fakat çok övgü almış mmx ikisi arasındayım şuan.10.3.4 EEA da telefon ve mesajlaşma uygulaması düzelir mi forumdaki yamayla merak ettiğim konu o.

Bu arada aosp romlar gömülmüş ama omni rom çok dikkatimi çekti hatasıza benziyor takip ettiğim kadarıyla.

Oyla:

ysfadg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Kemal
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
1
11.0.5 EEA nasıl memnun musunuz? Ben şuan düz global 11.0.5 teyim MMX special edition veya mi 10.3.4 geçmeyi düşünüyorum fakat çok övgü almış mmx ikisi arasındayım şuan.10.3.4 EEA da telefon ve mesajlaşma uygulaması düzelir mi forumdaki yamayla merak ettiğim konu o.
1-) eea 11.0.5 çok iyi pil ve oyun açısından candy ile tercih edilir
2-)mmx çok stabil değil
3-)10.3.4 tavsiye ederim, mi mesaj ve telefon uygulaması ile ilgili videom var yardımcı olurum size

Oyla:

eksiomi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burhan
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Parfümcü
Konular
5
Bence Mi9t pro için şu anda en iyi rom MMX 20.4.9 special edition. Ekran süresi konusunda normal bir kullanımda 10 saati rahat görüyorsunuz. Performans olarak hiç bir şişme olmuyor. Eu ve miroom bir haftalık kullanımdan sonra takılmaya başlarken, bu romda öyle bir sorun yok.
Candy 6.1 kurduktan sonra ses performansı da seviye ve kalite açısından daha güzel.
Mmx tavsiye ederim ama illaki eea yükleyecekseniz mesaj ve arama uygulamaları yükleniyor.Sorunsuz da çalışıyor.Arama kaydında kaydı dinlerken arkadan robotik sesler geliyor.Bunun dışında konuyu takip ederseniz miui uygulamalarını global stabil 11.3 e sorunsuz yüklemiştim.

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11

Bu arada aosp romlar gömülmüş ama omni rom çok dikkatimi çekti hatasıza benziyor takip ettiğim kadarıyla.
AOSP rom tavsiye etmem bu konuda uzunca yorumlarım var forumda. Boş yere yüklemiş olursunuz diye düşünüyorum çok fazla bug var ve illaki hayati öneme sahip bir kısımlarında mutlaka bir hata oluşuyor AOSP romlarda.
Aylar önce Xiaomi.eu 11.0.5.0 Stabil yüklemiştim fakat memnun kalmamıştım. 2-3 gün önce Miui 11.0.5.0 EEA yükledim ve ilginç bir şekilde çok memnun kaldım. Performansı iyi, hata sayısı çok az, pili gayet güzel. Daha ne istersiniz ki bir romdan?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

İlginç bir şekilde ekran sürelerimin çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Resmen cihazın şarjını bitiremiyorum ve bu bir stock rom hocam. Miui 11'de çok rom denedim birçoğundan memnun kalmadım. Size tavsiye edebileceğim Miui 11.0.5.0 EEA var bir de MMX Special Edition 20.4.9 var. Daha az sorunlusunu ararsanız buyrun EEA yükleyin. MMX'te sistem ilginç bir şekilde stock rom kadar kısıtlı, stock rom kullanıyormuş gibi hissediyorsunuz. Pil açısından ikisi de başarılı dilediğinizi yükleyin.

Ben mmx de güncel kernel ile birlikte şöyle bir sonuç akdım hocam. Sizinkinide merakla bekliyorum

Miui 11.0.5.0 EEA CPU Throtling performansı da bence başarılı hocam. Kernel kullanırmış gibi bir tık yüksek performans vermeyebiliyor fakat Stabil bir performans sergiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben mmx de güncel kernel ile birlikte şöyle bir sonuç akdım hocam. Sizinkinide merakla bekliyorum

Miui 11.0.5.0 EEA CPU Throtling performansı da bence başarılı hocam. Kernel kullanırmış gibi bir tık yüksek performans vermeyebiliyor fakat Stabil bir performans sergiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Oyla:
Üst Alt