Arkadaşlar hatasız istiyorsanız eğer Global Stabil rom kullanacaksınız. Miui Global 11.0.5.0 hatasıza yakındır, tavsiye ederim. Xiaomi.eu 11.0.8.0 Stabil ise Asya stabili üzerinde oynama yapılmış Stabile en yakın ve kısmen temiz romlardan biridir ikisini de tavsiye ederim. Fakat gelelim şu soruna Miui 11'de stabillerin neredeyse her özelliği hatasız çalışırken ve performans çok iyiyken pil süreleri malesef üzüyor.
Pil konusunda tek güvenilir çözüm eskiye dönmek olacaktır. Miui 10.3.4 EEA kullandım çok uzun süre, hatasız bir sürümdü ve pili harikaydı. Sırf güncelleme ve yeni özellikler sebebiyle rahatımı bozdum ve rom maceralarına giriştim.
Beta'lar konusunda şu önemli, çok fazla sürümde beta var, aralarında iyisi var kötüsü var. Beta rom kullanıcıları birer deneklerdir, her yeni özellik ve optimize durumlarında bir sürüm yayınlanır ve kobaylar bunları denerler. Diğer sürümde hatalar düzeltilirken bir bakarsınız o da ne daha yeni özellikler eklenmiş e tabi her yeni özellik daha fazla hata demektir. Pil konusunda bazı Betalar iyiyken bazıları daha kötü olabiliyor, güvenilmezler. Telegramda epey bir sorun, görüş tartıştık bu romlar konusunda.
Mesela Masik x 11 Beta üzerine kuruludur, bataryası ortalamadır fakat arayüzde bazı hatalarla karşılaştım.
MiuiMix kullandım, Stabile en yakın romdur, hatası minimumdur, batarya süresi iyidir ve bazı Xiaomi'nin bloatware dediğimiz çöplerinden arındırılmıştır. Ben neden sevmedim derseniz cihazı rootlamama rağmen istediğim özgürlükte değildi. Stabil rom bile daha özgür bu konuda Miuimix'te gereksiz kısıtlamalar gördüm.
MiuiPro 20.4.9 sürümü arayüz konusunda fena değildi fakat pil süresi epey kötü. Sonrasında MiuiPro 20.2.27 sürümüne döndüm pil süresi şaşırtıcı iyiyken saçma arayüz hatalarıyla karşılaştım, durum çubuğunda bazı hatalar cihazı epey kastırıyordu sanki S3 mini kullanırmış gibi..
Xiaomi.eu ve Mi Room son betalarını kullanmadım. Pil konusunda nasıllar ve performansları nasıl pek bilmiyorum fakat son Beta üzerine kurulu MiuiPro denedim dediğim gibi beğenmedim.
En son AOSP rom denedim ondan da zaten bahsettim çok hatalılar ve temiz dönüş olsun diye Miui 11.0.5.0 EEA Global romu MiFlash ile yükledim, birkaç gün bunu kullanacağım eğer memnun kalırsam devam ederim. Memnun kalmazsam eğer şöyle bir yol izleyeceğim:
-Pil süresi iyi olmazsa eğer cihazı rootlayıp tekrar custom rom atacağım ve Xiaomi.Eu 11.0.8.0 Stabil yükleyeceğim.
-Eğer ondan da memnun kalmazsam Masik 11 ile MiuiMix arasında bir karar vereceğim.
-Eğer en sonunda Miui 11'in pil başarısızlığını aşamazsam MiFlash ile Miui 10.3.4 EEA'ya döneceğim.
Miui 10'dayken hiç kesintisiz cihazla 7 saat oyun oynadığımı bilirim.
Miui 11'de ise bir gün içinde OYUNSUZ 7 saat ekran süresi alırsak dua eder hale geldik.