Soru Mi9T Pro/K20pro Rom önerisi?

Apoly

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
MI 9T Pro
Meslek
Mağaza Müdürü
Konular
27
Merhaba arkadaşlar.
Değerli vaktinizi çaldığım için hepinizden özür diliyorum.

Yaklaşık iki aydır, MIUI 11.0.3.0 | Kararlı Rom'u kullanıyorum. Fakat sanki pil ömrü falan çok stabil değil gibi hissettim. Yanılıyor da olabilirim.

Sizlere sormak istediğim daha iyi bir rom önerisi olan, veya dostum şunu şöyle yap diyen birisi çıkarsa çok sevinirim.

Ek olarak Bu rom kendi kendine güncelleniyor mu? Yoksa manuel olarak bir şey mi yapmam gerekiyor?

Konu forum kuralları dışına çıktıysa özür diliyorum.
Herkese sağlıklı günler diliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-19-02-42-56-353_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2020-04-19-02-42-56-353_com.android.updater.jpg
    111,3 KB · Görüntüleme: 57
  • Screenshot_2020-04-19-02-42-52-638_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2020-04-19-02-42-52-638_com.android.settings.jpg
    183,5 KB · Görüntüleme: 62

hakyavuz96

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi9t pro
Konular
30
Havoc os un yeni sürümü çıkmış hocam şimdi onu deniyorum

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Havoc os un yeni sürümü çıkmış hocam şimdi onu deniyorum
AOSP rom yüklenmez hocam bu cihaza. Denedim resmen nefret ettim. Öncelikle ANX Camerada çok fazla bug var cihazı kamerasız kullanıyorsunuz gibi bir şey, ne ağır çekim ne video sabitleme ne 48 mpx ne de portre modları çalışmıyor. Google Camera hala yeterli seviyede değil. Birçoğunda garip garip ya parmak izi ya bildirim ışığı ya ön kamera bilmem ne mutlaka bir kritik hata bulunuyor insanı nefret ettiren. Ve hemen hemen hepsinde de var çok fazla hata. Hiç denemeye değmez..

Oyla:

Turko31

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdi
Cihazım
10t/note 10 pro
Meslek
Emniyet mensubu
Konular
3
.Ben cihazın 9tpro sanarak tavsiye verdim.İki farklı cihaz ile rom kıyaslaması yapmanız doğru değil..Forum etiğine göre de hoş karşılanan bir durum değil.saygılar
Kıyaslama demiyelim ben konuya başlarken global ve eu rom bilgim vardı birde revos duymuştum açıkçası şimdi en az 8 rom ve özelliklerini öğrenmiş oldum hatta kernel neymis onu yeni öğrendim birde bu açıdan bakarsak etik duruma geliriz umarim olur mu başkan ?

Oyla:

eksiomi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burhan
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Parfümcü
Konular
5
Kıyaslama demiyelim ben konuya başlarken global ve eu rom bilgim vardı birde revos duymuştum açıkçası şimdi en az 8 rom ve özelliklerini öğrenmiş oldum hatta kernel neymis onu yeni öğrendim birde bu açıdan bakarsak etik duruma geliriz umarim olur mu başkan ?
Olmaz...Etik sana bana göre değil genele göredir.Mevcut konuları okuyarak da o bilgileri edinebilirdin.İlgisiz konulara yazmak bilgi kirliliğinden başka işe yaramaz.Bu forum kaliteli bir kaynak ve korumak lazım "başkan"

Oyla:

Turko31

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdi
Cihazım
10t/note 10 pro
Meslek
Emniyet mensubu
Konular
3
Olmaz...Etik sana bana göre değil genele göredir.Mevcut konuları okuyarak da o bilgileri edinebilirdin.İlgisiz konulara yazmak bilgi kirliliğinden başka işe yaramaz.Bu forum kaliteli bir kaynak ve korumak lazım "başkan"
Kismen haklisin kısmen haklıyım kernel araştırabilirsiniz evet ama romlari özelliklerini ekran görüntülerini ekran sürelerini kullanıcı deneyimlerini kişisel tecrübeleri burdan edinebilirdim ancak ilginiz için teşekkür ederim tavsiyelerini kulak arkasi etmicem bilgin olsun başkan

Oyla:

hakyavuz96

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi9t pro
Konular
30
AOSP rom yüklenmez hocam bu cihaza. Denedim resmen nefret ettim. Öncelikle ANX Camerada çok fazla bug var cihazı kamerasız kullanıyorsunuz gibi bir şey, ne ağır çekim ne video sabitleme ne 48 mpx ne de portre modları çalışmıyor. Google Camera hala yeterli seviyede değil. Birçoğunda garip garip ya parmak izi ya bildirim ışığı ya ön kamera bilmem ne mutlaka bir kritik hata bulunuyor insanı nefret ettiren. Ve hemen hemen hepsinde de var çok fazla hata. Hiç denemeye değmez..
Hocam hangi romları denedin bilmiyorum ama son 1.5 ay içinde aosp rom denedim önceki sürümlerden pek haberim yok açıkçası. Genel kullanıma bakarım pro modundan tutta kilit ekranına kadar kurcalarım çünkü uzun zamandır uğraşıyorum rom işi ile. Bilmiyorum dediğin hatalara pek rastlamadım zaten aosp romlarda bir tek havoc os ve pixel experience denedim ki ikisi de yeni güncelleme alan yazılımlar.

Oyla:

eksiomi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burhan
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Parfümcü
Konular
5
Kismen haklisin kısmen haklıyım kernel araştırabilirsiniz evet ama romlari özelliklerini ekran görüntülerini ekran sürelerini kullanıcı deneyimlerini kişisel tecrübeleri burdan edinebilirdim ancak ilginiz için teşekkür ederim tavsiyelerini kulak arkasi etmicem bilgin olsun başkan
Teşekkür ederim başkan.

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Hocam hangi romları denedin bilmiyorum ama son 1.5 ay içinde aosp rom denedim önceki sürümlerden pek haberim yok açıkçası. Genel kullanıma bakarım pro modundan tutta kilit ekranına kadar kurcalarım çünkü uzun zamandır uğraşıyorum rom işi ile. Bilmiyorum dediğin hatalara pek rastlamadım zaten aosp romlarda bir tek havoc os ve pixel experience denedim ki ikisi de yeni güncelleme alan yazılımlar.
Pixel Experience'da son sayfaları okuyun çok fazla hata var, ekran açılmayan, bootloop'a düşen, parmak izi çalışmayan insanlar var.
Havoc'da saçma ekran gecikmeleri var ve parmak izi yavaş.
Extended UI denedim fazla hata yoktu ama ön kamera çalışmıyor.
Evo X son sürümde hata alınan şeyleri kaldırmışlar, ön kamera yüz tanıma ve ekran kapalıyken parmak izini okuması kaldırılmış ayrıca deep sleep moduna girmiyor.
Corvus OS son sürümde pil tüketimi kötüleşmiş ve sistem ilginç şekilde kasıyor farklı Vendor kaynaklı.
Syberia Project otomatik parlaklık çalışmıyor çift tıkla uyandırma ve şarj sorunları var.
crDroid otomatik parlaklık çalışmıyor bugda kalıyor.
Lineage OS cepte cihazı kapalı tutan menü yok, ses ile yaşanan problemler var sıkça karşılaşılan parmak izi hataları mevcut.
Nitrogen OS ile oss vendor kaynaklı kamera hataları var.
Ayrıca hepsinin ortak sorunu ANX Cameradan kaynaklanan buglar var.
Şu an için AOSP rom kullanmanın hiçbir mantığı yok, neden cihazın güzel çalışan özelliklerinden feragat edelim ki?

Oyla:

eksiomi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burhan
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Parfümcü
Konular
5
Pixel Experience'da son sayfaları okuyun çok fazla hata var, ekran açılmayan, bootloop'a düşen, parmak izi çalışmayan insanlar var.
Evo X son sürümde hata alınan şeyleri kaldırmışlar, ön kamera yüz tanıma ve ekran kapalıyken parmak izini okuması kaldırılmış ayrıca deep sleep moduna girmiyor.
Corvus OS son sürümde pil tüketimi kötüleşmiş ve sistem ilginç şekilde kasıyor farklı Vendor kaynaklı.
Syberia Project otomatik parlaklık çalışmıyor çift tıkla uyandırma ve şarj sorunları var.
Lineage OS cepte cihazı kapalı tutan menü yok, ses ile yaşanan problemler var sıkça karşılaşılan parmak izi hataları mevcut.
Şu an için AOSP rom kullanmanın hiçbir mantığı yok, neden cihazın güzel çalışan özelliklerinden feragat edelim ki?
Şahsen xiaomi telefonları farklı yapan şeyin miui arayüzü olduğunu düşünüyorum.Aosp romları kullananlara saygı duyuyorum fakat hiç hata olmasa bile çok yavan ve soğuk bir kullanım sunduğunu düşünüyorum.Yine de cihazımızla ilgili alternatif romlar üretilmesi gelişim adına güzel birşey.Seçenekler kısıtlanırsa Android sistemi tekelci bir yapıya bürünecektir.Sonuç olarak aosp romlarda parmak izi,şebeke,cep modu vs gibi hayati öneme sahip konularda hatalar var ve bence kabul edilemez.Custom romları uzın yıllardır kullanırım.Önemli anlarda "şebeke yok" veya olmadık zamanda restart atma sorunu,cebimde kapalı kalmış pin kodu bekleyen cihazlar sonucu arayanların ulaşamadıklarını çok gördüm.
Romlarda önem verdiğim konular
1-Kesintisiz şebeke ve görüşmedeki ses kalitesi
2-Pil dayanımı
3-Akıcı çalışma ve ısınmama
4-Ufak bugların güncelleme desteği
Saygılar.

Oyla:

hakyavuz96

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi9t pro
Konular
30
Şahsen xiaomi telefonları farklı yapan şeyin miui arayüzü olduğunu düşünüyorum.Aosp romları kullananlara saygı duyuyorum fakat hiç hata olmasa bile çok yavan ve soğuk bir kullanım sunduğunu düşünüyorum.Yine de cihazımızla ilgili alternatif romlar üretilmesi gelişim adına güzel birşey.Seçenekler kısıtlanırsa Android sistemi tekelci bir yapıya bürünecektir.Sonuç olarak aosp romlarda parmak izi,şebeke,cep modu vs gibi hayati öneme sahip konularda hatalar var ve bence kabul edilemez.Custom romları uzın yıllardır kullanırım.Önemli anlarda "şebeke yok" veya olmadık zamanda restart atma sorunu,cebimde kapalı kalmış pin kodu bekleyen cihazlar sonucu arayanların ulaşamadıklarını çok gördüm.
Romlarda önem verdiğim konular
1-Kesintisiz şebeke ve görüşmedeki ses kalitesi
2-Pil dayanımı
3-Akıcı çalışma ve ısınmama
4-Ufak bugların güncelleme desteği
Saygılar.
Çok güzel özetlemişsiniz hocam gerçekten ellerinize sağlık. Custom romlarda da olsa global de olsa miui arayüzü çok başka ve bir şekilde özleniyor gerçekten. Masik x denedim arayüz sayfa geçişler bazen buğulu ekranda kalıyordu mi room denedim beta L3 sorununu da çözdüm ama bazen takılma mevcuttu ve özellikle forumda mesaj yazarken ekranın daha doğrusu telefonun donduğuna şahit oldum. Xiaomi.eu romları seviyorum ancak betalarda da hata gördüm ve pil sanki daha hızlı gidiyor. Stabil ve pil olarak siz ne önerirsiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok güzel özetlemişsiniz hocam gerçekten ellerinize sağlık. Peki size göre en sorunsuz ve kullanılabilir rom hangisi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok güzel özetlemişsiniz hocam gerçekten ellerinize sağlık. Peki size göre en sorunsuz ve kullanılabilir rom hangisi?

Oyla:
Üst Alt