Hocam merhaba,
Orjinal ekran diye bir sey yok zaten piyasada ben inanmam. Ekranin orjinal olmasi ancak su sekilde olur;
1) 0 cihazdan bir ekran sokulur ve takilir
2) Bu xiaomi ye veya diger markalara ekran ureten firmalardan direkt ithal etmekle olur.
3) resmi distributor stoklarinda varsa ekran o malzemeye orjinal diyebilirim.
Bunun haricinde orjinal diyen kimseye ben inanmam. Orjinal olduguna dair fatura ibrazi istesen %99 u saticilarin ibraz edemez. Daha once bu forumda orjinal ekran diye satis yapanlar bu fatura ibrazini ispatlayamadigi icin forum yoneticileri tarafindan hesaplari kapatildi. Aliexpress vs tahtakale den alinan hic bir panelin orjinalligine guvenmeyin
bende orjinal ekran takilmayacagindan emin oldugum icin servise vermek istememistim cihazimi. Orjinal dedikleri 1.kalite en iyisi deniyor kisacasi. Onarim sonrasi Ekrandaki jelatini ilk olarak ben cikarttim icime pek sinmemisti malzeme kalitesi tahtakale den temin edildigi cok net belliydi o ekranda da ariza cikti 2 tane 1-2 mm capinda cok koyu kahve veya siyah leke. Ekran kirildiginda veya panel degisecegi durumlarda benim tavsiyem bir sekilde kasali telefondan cikma orjinal ekran bulmaniz bile cok iyi olur. Ya da ekrani saglam hurda telefon alip islem yaptirmak bile cok mantikli olabiliyor. Mesela anakarti yanik bir tel bulursaniz panelinde hata yoksa calisir durumdaysa yedek parca yerine alinabilir
biraz arastirilirsa bir cok alternatif bulunabilir bazi onarimlar icin.