- Adım
- İbrahim
- Cihazım
- Xiaomi Redmi
- Konular
- 3
Kısaca +64 gb hafıza kartı 450 tl Fiyatlandırmalar çok güzel
Cantara hocam çinde 1000 liralık mi5s sizin dediğinize göre 1475 lira olmalı... Ama 1215 liraya satılıyor. Herhalde 1100 liraya gelmiştir bu satanlara. Bunu belirtmek istedim.Arkadaşlar biraz önce de belirttiğim üzere maliyet için tam olarak net bir rakam alamıyoruz. Her ithalatçı firma nakliye için farklı firmalar ve yollar tercih ediyor ve kendi anlaşmaları gizli. Dolayısıyla bunları açıklayamıyorlar. Bunların dışında pek çok ek maliyetler mevcut ve bunların da açıklanması pek uygun olmayacaktır. (Örneğin bu ek maliyetlerden hepimizin bildiği garanti firmalarına verilen miktar) Ancak biraz araştırma ile hemen hepimizin bulabileceği ve Cepport yetkililerinden de doğrulatma fırsatı elde ettiğim yaklaşık bir maliyet hesabı yapılır ise;
Örneğin 1000 liralık bir telefon ithal edilecek (Hesap kolay olsun diye 1000 yazdım siz miktarı kendiniz belirleyip hesabı yeniden yapabilirsiniz)
Cihaz : 1000 TL
ÖTV : %25 = 250 TL (Bu %25'lik miktar 160 TL altında olamıyor. Yani 100 liralık telefon için de 160 lira, 500 liralık telefon için de 160 alınıyor)
KDV : %18 =225 (KDV cihazın ham fiyatı üzerinden değil ÖTV eklenmiş hali üzerinden alındığı için gerçek fiyata %18 değil %22,5 olarak yansıyor)
olmak üzere cihazın sadece vergi maliyet 1,475 TL oluyor. Bunun üzerine nakliye, garanti vb. ek maliyetleri ve işletme giderlerini de eklememiz lazım. Satışlar internet üzerinden olduğu için alışveriş sitelerinin aldıkları komisyon oranlarını da ekleyelim...
Her ne kadar Mi6 konusunda olsak da Mi6 özelinde bu işlemi yapmıyorum çünkü bu hesaplama her cihaz için geçerli. Dileyen arkadaşlarımız diledikleri telefonun yurtdışı mağazalardaki fiyatını alıp üzerine bu maliyetleri ekleyerek cihazın ne kadar maliyeti olduğunu bulabilir zannediyorum.
Bir not da TRT Bandrolü için ekleyeyim. Bu eklenmiş fiyatlar üzerinden (örneğimizdeki 1475 TL) üzerinden bir de %6'lık TRT Bandrolü alınıyor. Ancak takip eden arkadaşlarımız bilirler bu bandrol kalktı. Dolayısıyla ben de hesaba dahil etmedim.
Mümkün olduğu kadar hesaba kişisel yorumlarımı katmamaya çalıştım fakat benim görebildiğim kadarıyla verginin vergisini alan sistemimiz içerisinde maalesef ne maliyet bizlerin hayallerinde olduğu gibi oluyor ne de ithalatçılar telefon başına yüzlerce lira kazanabiliyorlar...
Cantara hocam çinde 1000 liralık mi5s maliyeti sizin dediğinize göre 1600 lira olmalı... Ama 1215 liraya satılıyor. Herhalde 1100 liraya gelmiştir bu satanlara. Bunu belirtmek istedim.Arkadaşlar biraz önce de belirttiğim üzere maliyet için tam olarak net bir rakam alamıyoruz. Her ithalatçı firma nakliye için farklı firmalar ve yollar tercih ediyor ve kendi anlaşmaları gizli. Dolayısıyla bunları açıklayamıyorlar. Bunların dışında pek çok ek maliyetler mevcut ve bunların da açıklanması pek uygun olmayacaktır. (Örneğin bu ek maliyetlerden hepimizin bildiği garanti firmalarına verilen miktar) Ancak biraz araştırma ile hemen hepimizin bulabileceği ve Cepport yetkililerinden de doğrulatma fırsatı elde ettiğim yaklaşık bir maliyet hesabı yapılır ise;
Örneğin 1000 liralık bir telefon ithal edilecek (Hesap kolay olsun diye 1000 yazdım siz miktarı kendiniz belirleyip hesabı yeniden yapabilirsiniz)
Cihaz : 1000 TL
ÖTV : %25 = 250 TL (Bu %25'lik miktar 160 TL altında olamıyor. Yani 100 liralık telefon için de 160 lira, 500 liralık telefon için de 160 alınıyor)
KDV : %18 =225 (KDV cihazın ham fiyatı üzerinden değil ÖTV eklenmiş hali üzerinden alındığı için gerçek fiyata %18 değil %22,5 olarak yansıyor)
olmak üzere cihazın sadece vergi maliyet 1,475 TL oluyor. Bunun üzerine nakliye, garanti vb. ek maliyetleri ve işletme giderlerini de eklememiz lazım. Satışlar internet üzerinden olduğu için alışveriş sitelerinin aldıkları komisyon oranlarını da ekleyelim...
Her ne kadar Mi6 konusunda olsak da Mi6 özelinde bu işlemi yapmıyorum çünkü bu hesaplama her cihaz için geçerli. Dileyen arkadaşlarımız diledikleri telefonun yurtdışı mağazalardaki fiyatını alıp üzerine bu maliyetleri ekleyerek cihazın ne kadar maliyeti olduğunu bulabilir zannediyorum.
Bir not da TRT Bandrolü için ekleyeyim. Bu eklenmiş fiyatlar üzerinden (örneğimizdeki 1475 TL) üzerinden bir de %6'lık TRT Bandrolü alınıyor. Ancak takip eden arkadaşlarımız bilirler bu bandrol kalktı. Dolayısıyla ben de hesaba dahil etmedim.
Mümkün olduğu kadar hesaba kişisel yorumlarımı katmamaya çalıştım fakat benim görebildiğim kadarıyla verginin vergisini alan sistemimiz içerisinde maalesef ne maliyet bizlerin hayallerinde olduğu gibi oluyor ne de ithalatçılar telefon başına yüzlerce lira kazanabiliyorlar...
Hayırlı satışlar. Yorum yaparken fikirlerimizi kanitlanabilir veriler ile desteklersek daha isabetli olacaktır. Yoksa "kimse almaz, fiyatlar çok pahalı" diyen üyelere sorarlar: Kime göre ve neye göre ???
Ürünün kutusundan yalnızca bir adet silikon kılıf çıkıyor efendim, hangi ilandan alırsanız alın o kılıf kutuda geliyor yani, ekstra olarak kılıflı ilandan alırsanız size kutudakine ek bir adet daha gelecek.cantara
1.Araştırmalarım ve youtube vıdeolarından gördügüm kadarı ile mi6 kutusundan kılıf ve ekran koruyucu çıkıyor (yada orjinal kuyudan kılıf çıkmıyormu ) ama neden cepport' da kılıflı kılıfsız fiyatlar var alırsak kutudan çıkanlar hariç kılıfmı gönderiyor
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız