Sohbet Mi6 mı? Mi Note 3 mü?

Hangisi sizce?

• Mi Note 3

Oy: 26 32,1%
  • Mi 6

Oy: 35 43,2%
  • Mi 7

Oy: 20 24,7%

• Kullanılan toplam oy
    81

kutlusancak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Halil
Cihazım
Mi8SE Mi8 Mix2
Konular
0
Mi Note 3 neye göre Bariz çok daha başarılı? Atıp tutmaya başlamışsınız hemen. Mi Note 3'te boya atması yaşamadınız diye hemen Mi Note 3'u savunmayın. 7.5 Aydır Mi6 kullanıyorum, ne boya atması ne de farklı bir sorun yaşadım.

Mi Note 3'ün Kamera Performansı Mi6'dan 1 Tık daha iyi, Batarya performansı ise 2 Tık daha iyi Mi6'dan. Mi6'nın da CPU performansını geçtim; özellikle GPU performansı çok daha iyi. Mi Note 3'ün en zayıf halkası GPU performansı.

Bu durumda Mi Note 3 Bariz çok daha başarılı mı oluyor? Derseniz ki, Mi6'da boya atma sorunları görüldü; Mi Note 3'de görülmedi; Batarya ve Kamera konusunda biraz daha iyi; bu sebeple Mi Note 3 biraz daha önde Mi6'ya göre diye. Bunu anlarım.

Ama Bariz daha başarılı? Neye göre kime göre?
Yeni açılmış veya kullanılmaya başlanmış bir profile cevap verirken çoğunuz panter gibisiniz maşallah :)
Fikrimi belirtirken izin mi alıcam senden ? Aynı fikirde olmak zorundamıyız ? Benim ihtiyaçlarıma yönelik ve daha ideal geliyor.Atmak tutmak çok yakışıksız kavramlar.Belki ben aldığım cihazda yaşadım boya atmasını . Belki başka hiçkimse yaşamayacak .Belki ben şanssızım. Konuşasın varsa konuş ama hepsinde mevcut değil de mesela.Diğer arkadaşın dediği gibi ilk serilerde var de mesela.
Onun dışında performans konusunda senin kadar uzun yazmak yerine işlemci daha iyi demeyi tercih etmişim.GPU işlemciye dahildir zaten.Aynı şeyi söylemişim doğal olarak.
Kardeşim sakin olun cevap verirken .Yazmadan 2 saniye düşünün en azından. Note3 falan savunmyorum .Her iki cihazdan da son derece mutlu ve memnunum. Note 3 de sesin kulaklığın ve titreşimin daha iyi olduğundan ve daha büyük olmasına rağmen kasa metaryalinden dolayı daha hafif olmasından bahsettim.İki cihazı aynı anda kullanan biri olarak daha memnunum . Toplamda her ikisinden de memnunum.
[doublepost=1517590838,1517590540][/doublepost]
Konu içerisinde sohbetin üslubunu tartışmanın ilerisine taşıma amacı güden mesajlar silinmiş/düzenlenmiştir. Lütfen tekrar etmeyin.
Teşekkür ederim.

ezioTD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ezio
Cihazım
Mi 6
Konular
13
Konu içerisinde sohbetin üslubunu tartışmanın ilerisine taşıma amacı güden mesajlar silinmiş/düzenlenmiştir. Lütfen tekrar etmeyin.
Tamamı silinmemiş hocam lütfen biraz daha dikkat. Rüzgarlısın, sağlığın etkilenmiş vb. bir dille yazılan cümlelere gayet yerinde kelimelerle cevap verdim. Gözünüzden kaçtığını varsayalım.

kutlusancak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Halil
Cihazım
Mi8SE Mi8 Mix2
Konular
0
Tamamı silinmemiş hocam lütfen biraz daha dikkat.
Mesajın düzenlenmiş olmasına rağmen yinede belirtmek istiyorum ki dediğin gibi bana hitaben söylemediysen kusura bakma sende hocam. Tartışma niyetinde değilim tabiki. Sert geldi kelimelerin sadece..Note3 artılarından bahseden ben olduğum içinde üstüme alındım doğal olarak. Sağlık olsun. Hayırlı akşamlar cümleten..

ezioTD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ezio
Cihazım
Mi 6
Konular
13
Mesajın düzenlenmiş olmasına rağmen yinede belirtmek istiyorum ki dediğin gibi bana hitaben söylemediysen kusura bakma sende hocam. Tartışma niyetinde değilim tabiki. Sert geldi kelimelerin sadece..Note3 artılarından bahseden ben olduğum içinde üstüme alındım doğal olarak. Sağlık olsun. Hayırlı akşamlar cümleten..
Ben yorumunu bile görmedim kardeşim. Benim sözüm face gruplarında son zamanlar anlayan anlamayan yanıltıcı yorumlar yapanlaraydı. Diğer yorumlarımı da okursan konu sahibine hangi amaçla kullanacağını sorup note 3 almasını önerdim zaten. Neyse mübarek gün birbirimizi kırmaya gerek yok. Sen de kusura bakma.

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36

by_colakoglu

Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terkedilemez.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Habil
Cihazım
Redmi note 4
Meslek
Elektronik tekn.
Konular
15
Benim kişisel fikrim kesinlikle mi note 3. İşlemci farkları günlük kullanımda farkedilebilecek boyutta değil. Note 3 5.5 inc boyutu ile daha ideal bence. Ses ve pil düşünüldüğünde de mi note 3 öne çıkıyor....

Asaf04

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Mı 6 ile Mı Note 3 bambaşka dünyanın telefonları

Sonuçta biri firmanın amiral gemisi diğeri orta üst arası segment cihazı

Bana kalırsa Grafik Birimi + İşlemci Performansı Mi 6 için seçmeme bir sebep

SD S4 veya S4 Play ile aynı zamanda çıkmış SD 800 şuan aynı yerde mi ? O yüzden en günceli en iyisi şimdiden SD 845 konuşulmaya başlandı bile

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Yeni açılmış veya kullanılmaya başlanmış bir profile cevap verirken çoğunuz panter gibisiniz maşallah :)
Fikrimi belirtirken izin mi alıcam senden ? Aynı fikirde olmak zorundamıyız ? Benim ihtiyaçlarıma yönelik ve daha ideal geliyor.Atmak tutmak çok yakışıksız kavramlar.Belki ben aldığım cihazda yaşadım boya atmasını . Belki başka hiçkimse yaşamayacak .Belki ben şanssızım. Konuşasın varsa konuş ama hepsinde mevcut değil de mesela.Diğer arkadaşın dediği gibi ilk serilerde var de mesela.
Onun dışında performans konusunda senin kadar uzun yazmak yerine işlemci daha iyi demeyi tercih etmişim.GPU işlemciye dahildir zaten.Aynı şeyi söylemişim doğal olarak.
Kardeşim sakin olun cevap verirken .Yazmadan 2 saniye düşünün en azından. Note3 falan savunmyorum .Her iki cihazdan da son derece mutlu ve memnunum. Note 3 de sesin kulaklığın ve titreşimin daha iyi olduğundan ve daha büyük olmasına rağmen kasa metaryalinden dolayı daha hafif olmasından bahsettim.İki cihazı aynı anda kullanan biri olarak daha memnunum . Toplamda her ikisinden de memnunum.
[doublepost=1517590838,1517590540][/doublepost]
Teşekkür ederim.

Bakın buradaki yorumunuz için hiçbirşey diyemem. Mi Note 3 Bariz çok daha başarılı olsa Mi6'dan memnun olamazsınız zaten, kendiniz belirtmişsiniz durumu.

Ben önceki yorumumda belirttim bu durumu, ben sorun yaşamadım; fakat Mi6'da boya atma sorunu yaşanlar oldu. Mi6'da Boya atması yaşandı diye belirtseniz sorun yoktu diye belirttim. Benim cihazım da ilk Seri, Türkiye'ye Sefa hocamın getirdiği İlk Seramik Kasa Mi6'lardan. Fakat bende yaşamadım, ama benim cihazı aldığım zamanlarda yaşayanlarda oldu.

Yanlış anlamayın, İşlemci diyince o kadar basite indirgeniyor ki iş; karşı tarafın SoC birimi performansından ne denli anlayıp anlamadığını kestiremiyorsunuz. Siz İşlemci daha iyi diyince; sadece Mi6'nın işlemcisi Mi5'ten daha iyi bir diyebilecek kesimin sahip olduğu kadar bilgiye sahip olduğunu düşünüyorsunuz.

Ben zaten Mi Note 3'ü savunduğunuzu söylemiyorum, sadece Mi6'yı fazla yermiştiniz o mesajınızda, ki haketmediği ölçüde. Ben de bu durumu görünce, cihazın da kullanıcısı olarak kendimi, o mesajınıza yorum yapmaktan alamadım.
[doublepost=1517596625][/doublepost]
Mı 6 ile Mı Note 3 bambaşka dünyanın telefonları

Sonuçta biri firmanın amiral gemisi diğeri orta üst arası segment cihazı

Bana kalırsa Grafik Birimi + İşlemci Performansı Mi 6 için seçmeme bir sebep

SD S4 veya S4 Play ile aynı zamanda çıkmış SD 800 şuan aynı yerde mi ? O yüzden en günceli en iyisi şimdiden SD 845 konuşulmaya başlandı bile

Hocam yalnız en günceli diyince en iyisi diyince iş farklı boyutlara gidiyor. SD 660, SD 835'den daha güncel bir SoC birimi. İlk çıkan Chipset SD 835'ti, sonrasında daha uygun fiyatlı orta seviye olarak SD 660'ı çıkarttılar. GPU Performansını da, SD 835'e rakip olmaması adına kıstılar.

Asaf04

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Bakın buradaki yorumunuz için hiçbirşey diyemem. Mi Note 3 Bariz çok daha başarılı olsa Mi6'dan memnun olamazsınız zaten, kendiniz belirtmişsiniz durumu.

Ben önceki yorumumda belirttim bu durumu, ben sorun yaşamadım; fakat Mi6'da boya atma sorunu yaşanlar oldu. Mi6'da Boya atması yaşandı diye belirtseniz sorun yoktu diye belirttim. Benim cihazım da ilk Seri, Türkiye'ye Sefa hocamın getirdiği İlk Seramik Kasa Mi6'lardan. Fakat bende yaşamadım, ama benim cihazı aldığım zamanlarda yaşayanlarda oldu.

Yanlış anlamayın, İşlemci diyince o kadar basite indirgeniyor ki iş; karşı tarafın SoC birimi performansından ne denli anlayıp anlamadığını kestiremiyorsunuz. Siz İşlemci daha iyi diyince; sadece Mi6'nın işlemcisi Mi5'ten daha iyi bir diyebilecek kesimin sahip olduğu kadar bilgiye sahip olduğunu düşünüyorsunuz.

Ben zaten Mi Note 3'ü savunduğunuzu söylemiyorum, sadece Mi6'yı fazla yermiştiniz o mesajınızda, ki haketmediği ölçüde. Ben de bu durumu görünce, cihazın da kullanıcısı olarak kendimi, o mesajınıza yorum yapmaktan alamadım.
[doublepost=1517596625][/doublepost]

Hocam yalnız en günceli diyince en iyisi diyince iş farklı boyutlara gidiyor. SD 660, SD 835'den daha güncel bir SoC birimi. İlk çıkan Chipset SD 835'ti, sonrasında daha uygun fiyatlı orta seviye olarak SD 660'ı çıkarttılar. GPU Performansını da, SD 835'e rakip olmaması adına kıstılar.

Hocam iyi hoş da Huawei de bu konuda eskiden çok yanlış yaptı CPU ya abanıp GPU yu düşük tuttular (kirin işlemciler de) ki grafik ünitesi telefonun herşeyi denebilir bunu anladılar

Huawei P8 (CPU olarak gayet güçlü fakat Gpu olarak open gl 2.0 olması nedeniyle Android 7.0 alamadı ki amiral gemisi idi Android 5 ile kutudan çıktı )
Android 7.0 alamaması nedeni open gl 3.1 altında kalması diye açıklandı

Aynı şekilde Honor 7 de öyle şimdi aklıma geldi diye yazıyorum grafik birimi diyip boş geçmeyin güncellik konusu eyw da amiral gemisi işlemci ile orta üst işlemci baya fark eder gene sizin bileceğiniz iş

Sonra zaten Grafik Birimi işini ciddiye aldı Huawei

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Hocam iyi hoş da Huawei de bu konuda eskiden çok yanlış yaptı CPU ya abanıp GPU yu düşük tuttular (kirin işlemciler de) ki grafik ünitesi telefonun herşeyi denebilir bunu anladılar

Huawei P8 (CPU olarak gayet güçlü fakat Gpu olarak open gl 2.0 olması nedeniyle Android 7.0 alamadı ki amiral gemisi idi Android 5 ile kutudan çıktı )
Android 7.0 alamaması nedeni open gl 3.1 altında kalması diye açıklandı

Aynı şekilde Honor 7 de öyle şimdi aklıma geldi diye yazıyorum grafik birimi diyip boş geçmeyin güncellik konusu eyw da amiral gemisi işlemci ile orta üst işlemci baya fark eder gene sizin bileceğiniz iş

Sonra zaten Grafik Birimi işini ciddiye aldı Huawei

Hocam Kirin 960'daki GPU da da Çekirdek Sayısı düşük, Hız yüksek olunca; genel olarak Çok güç tüketen bir Chipset oldu; bu sebeple batarya tüketimi de fazla olunca pek beğenilmedi. Bu sefer Kirin 970 ile güç tüketimi dizginlenmiş; fakat SD 835 kadar az tüketiyor mu incelemedim açıkçası.

Huawei bu yıl Performans'tan çok Yapay Zeka konusunda öncü oldu Android Dünyasına. Bakalım SD 845'deki İşlem birimlerine dağıtılan Yapay zeka görevi mi, yoksa Kirin 970'deki Ayrı NPU birimi mi daha iyi iş yapacak :)

Üst Alt