Rehber Mi5 Unlock == Videolu Anlatım==

termotronikk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Termo
Cihazım
Mi6 128 GB
Konular
0
Merhaba azönce unblock işlemi yaptım ardından reboot oldu telefon sıfırlandı ama bu kez de komutlarla cihaza bağlanamıyorum ve cihaza girdğim zaman developper optiona ulaşma yolları yok nasıl rom yükleyebilirim acaba çok sıkıldım???

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
OTA güncellemelerini almak için Magisk ile root yapabilirsiniz.
Güvenlikten kastınız telefonunuzun içindekilerin güvenliği ise telefonu sifreleyebilirsiniz

Root konusunda farklı alternatifleri araştırmaya devam ediyorum. Magisk bir alternatife benziyor.

Güvenlik derken kastettiğim lock ederek sağlamaya çalışılan güvenliğe mümkün olan en yakın durumu kastediyorum. Ama anlıyorum ki root etmek zaten asıl güvenlik sorunu.

Bazı uygulamaların unlock ve root edilmiş cihazlarda çalışmaması gibi durumlarla karşılaşmamak mümkün mü acaba diye anlamaya çalışıyorum.

Özetle unlock yap, root yetkisi aç, yapacaklarını yap, root yetkisi kaldır, yaptıkların bozulmasın, lock yap, global rom ile istediğin değişiklikler yapılmış biçimde devam ederken OTA güncellemesi gelirse de hiç bir sorun olmadan güncelle! Yaptığın değişiklikler de bozulmasın güncelleme sonrası.

Ütopya galiba ama herkesin rüyası ve amacı bu sanki ulaşabilirseler.

creed90

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mİ5 Pro
Konular
20
Merhaba azönce unblock işlemi yaptım ardından reboot oldu telefon sıfırlandı ama bu kez de komutlarla cihaza bağlanamıyorum ve cihaza girdğim zaman developper optiona ulaşma yolları yok nasıl rom yükleyebilirim acaba çok sıkıldım???
Telefon sıfırlandı derken fabrika ayarlarına mı?

creed90

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mİ5 Pro
Konular
20
Unlock yaparken sıfırlama oluyor mu hatırlamıyorum. Salı günü akşam 7'den sonra bunun teyidini verebilirim. Elimdeki bir cihaz için 72 saat o zaman doluyor.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Hocam naptın fabrika ayarlarına döndü mü?

resolute

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
resolute
Cihazım
discovery
Konular
1
Root konusunda farklı alternatifleri araştırmaya devam ediyorum. Magisk bir alternatife benziyor.

Güvenlik derken kastettiğim lock ederek sağlamaya çalışılan güvenliğe mümkün olan en yakın durumu kastediyorum. Ama anlıyorum ki root etmek zaten asıl güvenlik sorunu.

Bazı uygulamaların unlock ve root edilmiş cihazlarda çalışmaması gibi durumlarla karşılaşmamak mümkün mü acaba diye anlamaya çalışıyorum.

Özetle unlock yap, root yetkisi aç, yapacaklarını yap, root yetkisi kaldır, yaptıkların bozulmasın, lock yap, global rom ile istediğin değişiklikler yapılmış biçimde devam ederken OTA güncellemesi gelirse de hiç bir sorun olmadan güncelle! Yaptığın değişiklikler de bozulmasın güncelleme sonrası.

Ütopya galiba ama herkesin rüyası ve amacı bu sanki ulaşabilirseler.
System e dokunursaniz OTA update almaz.
Uygulamayı disable etmek ise niyetiniz root a gerek yok. Adb ile yapabilirsiniz.

Bootloader kilidinin sizin için önemini iyi araştırın.

Magisk safetynet durumunuzu bozmaz.
System dosyalarını düzenlenmez.

Ne istediğinizden emin değilseniz bu işlere girmemenizi öneririm.

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
System e dokunursaniz OTA update almaz.
Uygulamayı disable etmek ise niyetiniz root a gerek yok. Adb ile yapabilirsiniz.

Bootloader kilidinin sizin için önemini iyi araştırın.

Magisk safetynet durumunuzu bozmaz.
System dosyalarını düzenlenmez.

Ne istediğinizden emin değilseniz bu işlere girmemenizi öneririm.

Bilgi kirliliğini aşarsam karar vereceğim. Forumlarda genelde tecrübeli kullanıcılar bizim gibi öğrenmeye çalışanlara haklı olarak hızlıca pratik cevaplar veriyorlar. Araştırmak gerekiyor.

Araştırırken de kapsamlı olan konular ise o kadar detaylı ki amatör birinin kafası karışır. Ben 10 yıldır aralıksız iPhone kullanıp jailbreak ile uğraşmasam burada olup biteni de anlayamayabilirdim. Zaten sorulan sorular hep aynı!

Yeni başlayanlar için adım adım rehberi lazım. :)

Özetle ne istediğimi biliyorum, nasıl olacağını veya olmayacağını araştırıyorum. Son yıllarda hiç Jailbreak yapma ihtiyacı duymuyorum. Belki root yapmadan da olur isteklerim. Teşekkürler

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bilgiler için teşekkür ederim. Lock yapma amacım aslında güvenlikti. Bir de işte ekstra çaba göstermeden güvenlik isteyen programları kullanabilmek. Bir iki şey haricinde MIUI ile bir sorun yaşamıyorum orijinal ROM kullanmak istiyorum ama mümkün olmayacak anlaşılan.

Bir kullanıcı olarak isteklerim basit ama anlaşılan uygulamak zor. Ne istiyorum?
Arka planda ANALYTICS, MSA filan gibi gereksiz Çin uygulamalarının çalışmasını istemiyordum. Onları Disable edecektim.
Benim istemediğim her tür uygulamayı kapatabilmekti veya engelleyebilmekti en büyük amaç.
Bir de her yerde reklam görmekten sıkılıyorum. Dozunu kaçırıyor herkes. Reklamları komple engelleyecektim.

Bunları da root yapmadan yapamıyorum. Root edince de LOCK etsem bile güvenlik açığı devam ediyorsa bir anlamı kalmıyor. Felsefeyi anladım.

Galiba MIUI 9 Global Stable ROM gelince unlock edip root yapıp yapacaklarımı yapıp sonra bir süre öyle devam etmeyi deneyeceğim.
Lock etmeme de root ettikten sonra güvenlik zaten gittiği için gerek yok ise yapmama da gerek yok. O sadece normal kullanıma geçmek istersem yapabileceğim bir şey olarak aklımda kalsın.

Araştırdığım kadarıyla zaten unlock iznini alınca lock ettikten sonra tekrar unlock etmek için bir daha izin almaya da gerek yokmuş.
Keşke işleri bu kadar zorlaştırmasalar. Apple'dan böyle konularda şikayet ediyordum ama maşallah Xiaomi'de az değil. Gönüllü unlock izni vermesi dışında aynı tas aynı hamam gibi görünüyor.
Cihazın bootloader kilidinin kapalı yani Locked olması sadece cihaza Updater harici rom yüklenememesine, recovery, boot ve dolaylı olarak ta (root yapılamadığı için) system gibi partisyonların yazmaya karşı korumalı olmasına yol açmaktadır. Dolayısıyla sistemin güvenliği sağlanmaktadır.
Root yapmak size ve uygulamalara system partisyonu üzerinde işlem yapma yetkisi verir. Yeniden Locked yapılsa bile Root varsa system partisyonu üzerinde işlem yapılabilir. Arkadaşımızın da dediği gibi Magisk gibi yöntemler size hangi uygulamaların cihazı root'lu görüp hangilerinin görmemesine karar verebilmenizi sağlamaktadır. Böylece Ota güncellemeler yapılabilmektedir. Ama bazı system dosyalarını kaldırmamız, dondurmamız gibi nedenlerle ota güncellemeleri bazen mümkün olmamaktadır. Böyle durumlarda full rom indiriliyor ve yükleniyor. Bu da yaptığınız tüm sistem işlemlerini sıfırlıyor.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ne olduğunu anlamak bu bilgilerle çok zor. Biraz daha ayrıntılı yazabilir misiniz? Ne komutu veriyorsunuz, developer option'a nasıl ulaşmaya çalışıyorsunuz, hangi romu nasıl yüklüyorsunuz v.s.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99

creed90

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mİ5 Pro
Konular
20
Henüz işlemi yapmadım. Daha doğrusu unuttum bile cihazı. :D Bugün Unlock yaparım.

Ben bugün yaptım hocam. Sıfırlama olmadı direkt unlock oldu ve reboot sonrası açıldı. Magisk tam olarak nedir ve neler yapılabiliyor bununla? Root Magisk ile yapılabilir mi? Sorularına cevap arıyorum.. Magisk ile ilgili bir rehber var mı forumda acaba?

Üst Alt