Rehber Mi5 Unlock == Videolu Anlatım==

creed90

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mİ5 Pro
Konular
20
Arkadaşlar, unlock yapmak için çin developer rom yüklemek şart mı? global stabil rom ile en son kısma kadar geliyorum. ama onay vermedim ne olur ne olmaz diye. Üstelik 72 saat geçmedi daha. Sms bugün geldi. Bilgi verirseniz sevinirim.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bu arada yüklediğim her şey aynı kalır mı? Örnek reklam engelleyici yükledim, xiaomi programlarını kaldırdım arkada çalışan v.b küçük düzenlemeler yaptıktan sonra fastboot oem lock işlemini yaptım, iPhone'lardaki jailbreak kaldırılınca olanlar gibi işler karışmaz değil mi?

Sorumu bir örnekle daha da spesifik sorayım. Kilidi açtım. Farklı bir ROM yüklemedim. Miui 9 Global 7.8.24 Beta da bahsettiğim şeyleri yaptım, kilidi kapadım. Bir sonraki güncelleme bana geldiğinde alabilir miyim ve güncelleme sonrasında bu işlemleri yeniden mi yapmak zorunda kalırım?

Unutmadan hazırladıklarınıza göre tüm işlemleri yaptım. Linkini verdiğiniz Xiaomi usb driver ile tanıdı ADB'yi Windows, PDA'ya gerek kalmadı. Kalan her şeyi de gösterilen şekilde hazırladım. MiFlash da Mi5'i görüyor. Başvuru hariç her şey hazır sanırım hatta galiba Çin ROM'da gerekmiyor artık, Miui 9 Global Beta ile yapabileceğim sanırım unlock işlemini. Teşekkürler...
Unlock yaparken sıfırlama oluyor mu hatırlamıyorum. Salı günü akşam 7'den sonra bunu göreceğim. Elimdeki bir cihaz için 72 saati bekliyorum.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Arkadaşlar, unlock yapmak için çin developer rom yüklemek şart mı? global stabil rom ile en son kısma kadar geliyorum. ama onay vermedim ne olur ne olmaz diye. Üstelik 72 saat geçmedi daha. Sms bugün geldi. Bilgi verirseniz sevinirim.
1.mesajı yeniden okuyunuz. Orada gerekli olmadığını üzerine basarak yazmıştım. 72 saatin başvuru ile ilgisi yok. Ben 1,5 ay önce başvurmuştum ve 1 saat falan sonra onay gelmişti. Dün işlemlere başladım ve 72 saat çalışmaya başladı. Developer Options'ta cihaz ile hesabı ilişkilendirdikten sonra saat çalışmaya başlıyor.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bu arada yüklediğim her şey aynı kalır mı? Örnek reklam engelleyici yükledim, xiaomi programlarını kaldırdım arkada çalışan v.b küçük düzenlemeler yaptıktan sonra fastboot oem lock işlemini yaptım, iPhone'lardaki jailbreak kaldırılınca olanlar gibi işler karışmaz değil mi?

Sorumu bir örnekle daha da spesifik sorayım. Kilidi açtım. Farklı bir ROM yüklemedim. Miui 9 Global 7.8.24 Beta da bahsettiğim şeyleri yaptım, kilidi kapadım. Bir sonraki güncelleme bana geldiğinde alabilir miyim ve güncelleme sonrasında bu işlemleri yeniden mi yapmak zorunda kalırım?

Unutmadan hazırladıklarınıza göre tüm işlemleri yaptım. Linkini verdiğiniz Xiaomi usb driver ile tanıdı ADB'yi Windows, PDA'ya gerek kalmadı. Kalan her şeyi de gösterilen şekilde hazırladım. MiFlash da Mi5'i görüyor. Başvuru hariç her şey hazır sanırım hatta galiba Çin ROM'da gerekmiyor artık, Miui 9 Global Beta ile yapabileceğim sanırım unlock işlemini. Teşekkürler...
Unlock yaparken sıfırlama oluyor mu hatırlamıyorum. Salı günü akşam 7'den sonra bunun teyidini verebilirim. Elimdeki bir cihaz için 72 saat o zaman doluyor.

termotronikk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Termo
Cihazım
Mi6 128 GB
Konular
0
ADB ve Fastboot Driverları! Videoyu izleyin! Mutlaka çözeceksiniz. İkisini de tanıtmalısınız. Önce ADB sonra Fastboot sırayla...

Hocam sorun yok onlarda komutla baktım da kilitli hala; kilidi bekliyorum Ben bi sonraki adımda miflasha girdim teli görecek mi diye kilit açılmadığı için mi teli görmüyor yoksa bi sorun mu var diye merak etmiştim.

creed90

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mİ5 Pro
Konular
20
1.mesajı yeniden okuyunuz. Orada gerekli olmadığını üzerine basarak yazmıştım. 72 saatin başvuru ile ilgisi yok. Ben 1,5 ay önce başvurmuştum ve 1 saat falan sonra onay gelmişti. Dün işlemlere başladım ve 72 saat çalışmaya başladı. Developer Options'ta cihaz ile hesabı ilişkilendirdikten sonra saat çalışmaya başlıyor.

72 saat olayını anladım hocam, Çin developer roma da gerek yok diyorsunuz. Çok güzel bir anlatım olmuş, emeğine sağlık. İyi geceler.

Son düzenleme:

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
Unlock yaparken sıfırlama oluyor mu hatırlamıyorum. Salı günü akşam 7'den sonra bunun teyidini verebilirim. Elimdeki bir cihaz için 72 saat o zaman doluyor.

Ben sorumu güzelce sormuş olayım cevabını beklerim.

Özetle; Miui 9 Global 7.8.24 beta yüklü iken sizin tarif ettiğiniz gibi unlock yapıp root işlemlerini tamamlayıp bahsettiğim değişiklikleri yaptıktan sonra fastboot ile lock yapacağım. Yaptığım değişiklikler gitmeyecek ve Miui 9 developer updatelerini alabileceğim. Hedefim bu. Teşekkürler...

Not: Developer update geldiğinde var olan sürümün üzerine dosya güncellemesi yapıyor ise örneğin root yetkim gidebilir ama root yetkisi ile önceden yaptığım değişiklikler gider mi onu merak ediyorum.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ben sorumu güzelce sormuş olayım cevabını beklerim.

Özetle; Miui 9 Global 7.8.24 beta yüklü iken sizin tarif ettiğiniz gibi unlock yapıp root işlemlerini tamamlayıp bahsettiğim değişiklikleri yaptıktan sonra fastboot ile lock yapacağım. Yaptığım değişiklikler gitmeyecek ve Miui 9 developer updatelerini alabileceğim. Hedefim bu. Teşekkürler...

Not: Developer update geldiğinde var olan sürümün üzerine dosya güncellemesi yapıyor ise örneğin root yetkim gidebilir ama root yetkisi ile önceden yaptığım değişiklikler gider mi onu merak ediyorum.
Eğer sistem dosyaları üzerinde değişiklik yaparsanız OTA güncellemeleri yükleyemezsinlz. Full güncelleme yapıldığında da recovery, Root ve yaptığınız diğer sistem değişiklikleri gider. Sanırm sizin Lock yapma amacınız OTA güncellemeleri alabilmek. Ancak güncelleme ile cihazın Unlock yada Lock olmasının bir ilgisi yok. Unlock iken de OTA gelir ve yüklenir. Eğer sistemi koruma anlamında düşünüyorsanız yanlış. Root yaparak zaten kapıyı açık bırakıyorsunuz.

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
Eğer sistem dosyaları üzerinde değişiklik yaparsanız OTA güncellemeleri yükleyemezsinlz. Full güncelleme yapıldığında da recovery, Root ve yaptığınız diğer sistem değişiklikleri gider. Sanırm sizin Lock yapma amacınız OTA güncellemeleri alabilmek. Ancak güncelleme ile cihazın Unlock yada Lock olmasının bir ilgisi yok. Unlock iken de OTA gelir ve yüklenir. Eğer sistemi koruma anlamında düşünüyorsanız yanlış. Root yaparak zaten kapıyı açık bırakıyorsunuz.

Bilgiler için teşekkür ederim. Lock yapma amacım aslında güvenlikti. Bir de işte ekstra çaba göstermeden güvenlik isteyen programları kullanabilmek. Bir iki şey haricinde MIUI ile bir sorun yaşamıyorum orijinal ROM kullanmak istiyorum ama mümkün olmayacak anlaşılan.

Bir kullanıcı olarak isteklerim basit ama anlaşılan uygulamak zor. Ne istiyorum?
Arka planda ANALYTICS, MSA filan gibi gereksiz Çin uygulamalarının çalışmasını istemiyordum. Onları Disable edecektim.
Benim istemediğim her tür uygulamayı kapatabilmekti veya engelleyebilmekti en büyük amaç.
Bir de her yerde reklam görmekten sıkılıyorum. Dozunu kaçırıyor herkes. Reklamları komple engelleyecektim.

Bunları da root yapmadan yapamıyorum. Root edince de LOCK etsem bile güvenlik açığı devam ediyorsa bir anlamı kalmıyor. Felsefeyi anladım.

Galiba MIUI 9 Global Stable ROM gelince unlock edip root yapıp yapacaklarımı yapıp sonra bir süre öyle devam etmeyi deneyeceğim.
Lock etmeme de root ettikten sonra güvenlik zaten gittiği için gerek yok ise yapmama da gerek yok. O sadece normal kullanıma geçmek istersem yapabileceğim bir şey olarak aklımda kalsın.

Araştırdığım kadarıyla zaten unlock iznini alınca lock ettikten sonra tekrar unlock etmek için bir daha izin almaya da gerek yokmuş.
Keşke işleri bu kadar zorlaştırmasalar. Apple'dan böyle konularda şikayet ediyordum ama maşallah Xiaomi'de az değil. Gönüllü unlock izni vermesi dışında aynı tas aynı hamam gibi görünüyor.

resolute

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
resolute
Cihazım
discovery
Konular
1
OTA güncellemelerini almak için Magisk ile root yapabilirsiniz.
Güvenlikten kastınız telefonunuzun içindekilerin güvenliği ise telefonu sifreleyebilirsiniz

Üst Alt