Eğer sistem dosyaları üzerinde değişiklik yaparsanız OTA güncellemeleri yükleyemezsinlz. Full güncelleme yapıldığında da recovery, Root ve yaptığınız diğer sistem değişiklikleri gider. Sanırm sizin Lock yapma amacınız OTA güncellemeleri alabilmek. Ancak güncelleme ile cihazın Unlock yada Lock olmasının bir ilgisi yok. Unlock iken de OTA gelir ve yüklenir. Eğer sistemi koruma anlamında düşünüyorsanız yanlış. Root yaparak zaten kapıyı açık bırakıyorsunuz.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Bilgiler için teşekkür ederim. Lock yapma amacım aslında güvenlikti. Bir de işte ekstra çaba göstermeden güvenlik isteyen programları kullanabilmek. Bir iki şey haricinde MIUI ile bir sorun yaşamıyorum orijinal ROM kullanmak istiyorum ama mümkün olmayacak anlaşılan.
Bir kullanıcı olarak isteklerim basit ama anlaşılan uygulamak zor. Ne istiyorum?
Arka planda ANALYTICS, MSA filan gibi gereksiz Çin uygulamalarının çalışmasını istemiyordum. Onları Disable edecektim.
Benim istemediğim her tür uygulamayı kapatabilmekti veya engelleyebilmekti en büyük amaç.
Bir de her yerde reklam görmekten sıkılıyorum. Dozunu kaçırıyor herkes. Reklamları komple engelleyecektim.
Bunları da root yapmadan yapamıyorum. Root edince de LOCK etsem bile güvenlik açığı devam ediyorsa bir anlamı kalmıyor. Felsefeyi anladım.
Galiba MIUI 9 Global Stable ROM gelince unlock edip root yapıp yapacaklarımı yapıp sonra bir süre öyle devam etmeyi deneyeceğim.
Lock etmeme de root ettikten sonra güvenlik zaten gittiği için gerek yok ise yapmama da gerek yok. O sadece normal kullanıma geçmek istersem yapabileceğim bir şey olarak aklımda kalsın.
Araştırdığım kadarıyla zaten unlock iznini alınca lock ettikten sonra tekrar unlock etmek için bir daha izin almaya da gerek yokmuş.
Keşke işleri bu kadar zorlaştırmasalar. Apple'dan böyle konularda şikayet ediyordum ama maşallah Xiaomi'de az değil. Gönüllü unlock izni vermesi dışında aynı tas aynı hamam gibi görünüyor.