Rehber Mi5 Unlock == Videolu Anlatım==

erdogan69

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erdogan
Cihazım
Redmi Note 3
Konular
2
ben redmi note için başvuru yapmıştım. mesaj geldi, fakat daha hiçbir şey yapmadım. bu mesajdaki yetkiyi arkadaşımın mi 5 nin unlocku için kullanabilir miyim ?

hamakamaa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ALİ
Cihazım
POCO X3 PRO
Konular
7
ben redmi note için başvuru yapmıştım. mesaj geldi, fakat daha hiçbir şey yapmadım. bu mesajdaki yetkiyi arkadaşımın mi 5 nin unlocku için kullanabilir miyim ?
Hocam bildiğim kadarıyla unlock yetkisi mi hesabı için geçerli eğer arkadaşınız cihazı sizin hesabınızla kullanacaksa olur

erdogan69

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erdogan
Cihazım
Redmi Note 3
Konular
2
unlock yaptım benim hesabımla... global rom atıp arkadaşa vereceğim... global rom attıktan sonra ona başka bir mi hesabı alsam sorun olmaz sanırım değil mi?

ibrahim32

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
mi5
Konular
4
Win7 yada win 10 64 bit bilgisayar yazmışsınız, Windows 8 64 bitte bu işlemleri yapamiyormuyuz?

Bende Windows 8 64 bit kurulu. Unlock, miflash ile rom kurma yapacağım, Windows 8 ile olmuyor mu

Moderatör tarafında düzenlendi:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
:D hocam anlatımınız çok güzel . sadece edl ile developer rom yüklemem lazım . edl ile mi flash aynı mı. ayrıca forum her konuda çok iyi ve faydalı. her sorumuza mutlaka yardım ve cvb geliyor Allah razı olsun her şey için
Tamamen aynı. Tek fark birinde Fastboot modunda işlem yapılıyor, diğerinde edl modunda. Yani birinde ekranda Fastboot yazısı görünüyor, diğerinde ekran kapkaranlık.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

chatin_62 hocam ben biraz daha uzun bi yorum yazmak istiyorum izninizle. Hocam burda zaten elinizden geldiğince ayrıntılı anlatım yapmışssınız ve gerçekten çok güzel, yararlı bi anlatım elinize sağlık fakat benim gibi xiaomiyi eline ilk defa alanlar anlamakta zorlanıyolar .Bu konuda üstünde çok durulmayan yerler için konunun alt kısmına bu forumda yazılmış olan rehberler de eklenmeli örneğin cihazı edl moduna alma gibi veya komut penceresini çalıştırma gibi (benim anlamakta zorlandığım yerler ayrıca böyle rehberler var mı bilmiyorum ama örnek olarak verdim). yani anlatım çok güzel ama ek rehberlere ihtiyaç var bence en azından benim gibi insanlar için.
Mi 5 cihazının bootlader kilidini kaldırmak isteyen kişi tüm bilgileri bu rehberden ve rehber sonunda paylaşacağınız rehberlerden veya anlatımlardan edinebilmeli bence. Sonra benim gibi normalde bu forumun paylaşımı olan rehberi başka sitelerden bulmayalım.

İyi Forumlar hocam
Önerilerinizi elimden geldiğince dikkate alacağım. Ancak ;
Ben de sizin gibi düşünüyordum ama maalesef bu hem konuları oluşturmayı çok karmaşık hale getiriyor, hem mutlaka birşeyi atlıyorsunuz. Bu sefer konu çok garip bir hale gelebiliyor.
Forumda, özellikle benim hazırladığım rehberlerin hepsinde, adb yada Fastboot ile bir işlem yapılacaksa, komut sistemine nasıl girileceğini mutlaka göstermişimdir. Bu konuda da var zaten.
Takdir edilmeli ki bir klasörde shift + sağ tık ile komut sistemine inmenin ayrıca bir videoya daha çekilmesi oldukça anlamsız olacak.
Edl moduna nasıl geçileceğini de ilgili her konuda üşenmeden yazıyoruz. Şimdi sırf
Kod:
adb reboot edl
yada
Kod:
fastboot oem edl
Komutlarını nasıl yazacağımız ile ilgili bir videonun da bir anlamı yok.
Mi Flash ile nasıl rom yüklenir, bu da birçok farklı konuda hem videolu, hem resimli hem de yazılı olarak defalarca anlatılan bir işlem.

İşlemler ne kadar detaylandırılırsa konu o kadar karmaşık hale gelip, okuyan kişilerin gözünü korkutuyor. Bu nedenle önce yapılan işlemin temel ve basit anlatımını sonrasında da ayrıntılı anlatımını yapmaya başladım. Bu ayrıntılı anlatımda da hem komut sistemine nasıl girileceği hem de edl moduna nasıl geçileceğini yazdım.

Ben hala belirtilen konuda anlaşılır olup benim konuda anlaşılmaz olan yerleri anlayamadım. Belirtilen hususlar o konuda da yok ki.

EDL modda
global stable romdan
global developer roma geçiş mümkün mü?
Hocam ben ilk mesajda da ayrıntılı olarak belirtmiş olduğum üzere Vmware ile oluşturmuş olduğum Win7 64bit bilgisayarda geçemedim. Ancak Çin developer romuna da geçememiştim. Daha sonra asıl bilgisayara geçip deneyeyim dediğimde Çin developer'ı şakır şakır yüklendi. Muhtemelen benim Vmware ile oluşturduğum PC'den yada MiFlash versiyonundan dolayı yüklenmemişti. Edl ile tüm en.miui.com romlarını yüklenebilmesi gerekir.

Son düzenleme:

ibrahim32

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
mi5
Konular
4
mi5 cihazımda global stabil 7.3.4.0.0 rom yüklü.fasboot modda çin devoloper romunu kurmaya çalıştım. "device is locked" hatası veriyor.çin geliştirici romu nasıl kurabilirim.teşekkür ederim.

sistem:windows 8 64 bit
mi flash 2016.03.30 64 bit

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Kullanabilirsiniz. Önce telefonda kendi hesabınızı açıp ondan sonra unlock işlemini yaparsınız.
Ama bu hesap ile daha sonra kendi telefonunuzu yapabilir misiniz, işte orası muallak. Normalde 30 gün içinde başka işlem yapamazsınız. 30 gün sonra bir cihazı daha unlock yapabilirsiniz.

Win7 yada win 10 64 bit bilgisayar yazmışsınız, Windows 8 64 bitte bu işlemleri yapamiyormuyuz?
64 bit olması önemli. Ben benim bilgisayarların Win 7 ve Win 10 olduğunu yazdım.

Son düzenleme:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
mi5 cihazımda global stabil 7.3.4.0.0 rom yüklü.fasboot modda çin devoloper romunu kurmaya çalıştım. "device is locked" hatası veriyor.çin geliştirici romu nasıl kurabilirim.teşekkür ederim.

sistem:windows 8 64 bit
mi flash 2016.03.30 64 bit
Fastboot ile bootloader kilitli cihazlara rom yüklenmez. Edl modunda yüklemeniz gerekiyor.

ibrahim32

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
mi5
Konular
4
edl komutunu giriyorum.cihaz kapanıp yeniden açılıyor.edl modda durmuyor.

mustafabagcii

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
0
edl komutunu giriyorum.cihaz kapanıp yeniden açılıyor.edl modda durmuyor.
benimde böyle oluyordu edl yapınca kapanıp açılıyodu önce updater dan romu değiştirdim unlock oldu daha sonra çin rom u fastboottan yükledim root yaptım

Üst Alt