Rehber Mi5 Unlock == Videolu Anlatım==

wesete

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bülent
Cihazım
mi5
Konular
0
Üyelik için telefon şart değil. Sms'in size ulaşması da şart değil. Unlock sitesine girdiğinizde başvuru yaptığınız ve beklemeniz gerektiği yazıyorsa beklemeye devam edeceksiniz. Download ekranı gelirse hesabınız onaylanmış ve Unlock yapabilirsiniz demektir.

Üyelik açarken kullandığınız ismi yazmanız gerekiyor. Hesabım sekmesinde ne yazdığınızı görebilirsiniz.

Bazen 1 günde bazen 10 hatta 15 günde.

Unlock sitesine girdiğinizde başvuru yaptığınız ve beklemeniz gerektiği yazıyorsa beklemeye devam edeceksiniz. Download ekranı gelirse hesabınız onaylanmış ve Unlock yapabilirsiniz demektir.

Bazen mümkün olabiliyor. Olmazsa kesin sonuç Çin Developer romu yüklemektir.
Çin Developer romu, Lock olsa bile cihazdaki Updater uygulaması ile yüklenebiliyor.

Telefon modeliniz nedir?

Updater ile cihaz Lock durumdayken sadece Çin Developer sürüm yüklenebiliyor. Global yüklenemiyor. Tüm çabamız zaten global yüklemek için.

1.mesajda hem özet olarak hem de uzun uzun bunun cevabını yazdığımı düşünüyorum.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

wesete

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bülent
Cihazım
mi5
Konular
0
Üyelik için telefon şart değil. Sms'in size ulaşması da şart değil. Unlock sitesine girdiğinizde başvuru yaptığınız ve beklemeniz gerektiği yazıyorsa beklemeye devam edeceksiniz. Download ekranı gelirse hesabınız onaylanmış ve Unlock yapabilirsiniz demektir.

Üyelik açarken kullandığınız ismi yazmanız gerekiyor. Hesabım sekmesinde ne yazdığınızı görebilirsiniz.

Bazen 1 günde bazen 10 hatta 15 günde.

Unlock sitesine girdiğinizde başvuru yaptığınız ve beklemeniz gerektiği yazıyorsa beklemeye devam edeceksiniz. Download ekranı gelirse hesabınız onaylanmış ve Unlock yapabilirsiniz demektir.

Bazen mümkün olabiliyor. Olmazsa kesin sonuç Çin Developer romu yüklemektir.
Çin Developer romu, Lock olsa bile cihazdaki Updater uygulaması ile yüklenebiliyor.

Telefon modeliniz nedir?

Updater ile cihaz Lock durumdayken sadece Çin Developer sürüm yüklenebiliyor. Global yüklenemiyor. Tüm çabamız zaten global yüklemek için.

1.mesajda hem özet olarak hem de uzun uzun bunun cevabını yazdığımı düşünüyorum.

Hocam anlatım çok güzel sorun yok. Aslında sormak ve anlamak istediğim, benim cihaz Hepsiburada'dan alınma telefon içerisinde güncellemeden sonra 8.1.3.0MAACNDI oldu ama Türkçede gitti, sadece ingilizce ve Çince unlock için gerekli adımları yaptım. Siz orda unlock için developor olması lazım demişsiniz, ben burda takılı kaldım.Updater developer surumune hata veriyor eski surum gibi. Developer sürümü boot kilidi olan telefonuma nasıl yükleyeceğim. Kızmayın acemiyim telefonda Android Market bile yok kullanamıyorum.

Son düzenleme:

akyagmur

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
mi 5 pro
Konular
1
arkadaşlar unlock butonuna tıklayıp login olduğumda beni sayfasından direk bi forum gibi bi sayfaya yönlendiriyor. sebebini bilen var mıdır acaba?

edit: arkadaşlar sorunu çözdüm açılan çince sayfada forumda kullanmak üzere kullanıcı adı gibi bişey girmemi istiyormuş meğer, kullanıcı adı girip yoluma devam ettim.

Son düzenleme:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam anlatım çok güzel sorun yok. Aslında sormak ve anlamak istediğim, benim cihaz Hepsiburada'dan alınma telefon içerisinde güncellemeden sonra 8.1.3.0MAACNDI oldu ama Türkçede gitti, sadece ingilizce ve Çince unlock için gerekli adımları yaptım. Siz orda unlock için developor olması lazım demişsiniz, ben burda takılı kaldım.Updater developer surumune hata veriyor eski surum gibi. Developer sürümü boot kilidi olan telefonuma nasıl yükleyeceğim. Kızmayın acemiyim telefonda Android Market bile yok kullanamıyorum.
Çin kararlı sürümü yüklediğiniz için Türkçe ve Google olmaz. Telefondaki Updater uygulaması ile Çin Developer romunu yüklemeniz ve ardından da Unlock yapmanız gerekiyor. Romu indirip telefona atın ve Updater'dan dosyası seçin. Rom bozuk inmiş olabilir yeniden indirin ve Mi5 hash değerlerini kontrol edin.
Unlock sonrasında Mi Flash Tools ile global rom yükleyebilirsiniz.

wesete

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bülent
Cihazım
mi5
Konular
0
Çin kararlı sürümü yüklediğiniz için Türkçe ve Google olmaz. Telefondaki Updater uygulaması ile Çin Developer romunu yüklemeniz ve ardından da Unlock yapmanız gerekiyor. Romu indirip telefona atın ve Updater'dan dosyası seçin. Rom bozuk inmiş olabilir yeniden indirin ve Mi5 hash değerlerini kontrol edin.
Unlock sonrasında Mi Flash Tools ile global rom yükleyebilirsiniz.

wesete

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bülent
Cihazım
mi5
Konular
0
Hocam sorunu çözdüm, sorun inen rom uzantısı .tar böyle görmüyor. Uzantıyı .tgz yapınca sorun çözülüyor bilginiz olsun.

aygun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
aygün
Cihazım
mi note 2
Konular
4
Merhaba,
5 gündür bende Xiaomi note 2 6/128 kullanicisiyim, Almanya da yasiyorum ve Cin den siparis ettim 10 günde geldi.Global note 2 normalinden 40-50 eur daha pahali oldugu icin ben Siparis ederken coklu dil destegi ile gapps yüklü olanini aldim.

Bundan önceki telefonlarimi hep Rootlu kullandigim icin bunu da root yapmak icin ugrasiyorum.

- Üzerinde Stable Miui 8 ve Version: V8.0.13.0.MADCNDI vardi türkce dil destegi ile birlikte ben Developer Version: 6.12.8 (MIUI8) Rom unu birsekilde yükledim.Simdi Türkce gitti Ingilizce ve Cince gb 4 dil var.
- Unlock yapmak icin 3 gündür ugrasiyorum gerekli kayit islemini yaptim ve sms geldi ancak hala asagidaki sayfa geliyor. ve islem baslamiyor. Neden?
- Ben diyelim Unlock yaptim.Global Rom yüklemek istiyorum bildigim kadariyla Global rom LTE Bandlar ile ilgili telefonun teknik olarak bu Lte band larida desteklemesi gerekmiyormu?
-Telefona Global Rom yüklesem sorun cikarmi
- Unlock yapmada sorun devam ederse Unlock yapmadan Root yapmak mümkün degilmi
-Mi Note 2 (red mi note 2 degil) unlock ve root olmadan nasil Türkcelestirebilirim.

cevaplariniz icin tsklr.

miui-jpg.5973

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Merhaba,
5 gündür bende Xiaomi note 2 6/128 kullanicisiyim, Almanya da yasiyorum ve Cin den siparis ettim 10 günde geldi.Global note 2 normalinden 40-50 eur daha pahali oldugu icin ben Siparis ederken coklu dil destegi ile gapps yüklü olanini aldim.

Bundan önceki telefonlarimi hep Rootlu kullandigim icin bunu da root yapmak icin ugrasiyorum.

- Üzerinde Stable Miui 8 ve Version: V8.0.13.0.MADCNDI vardi türkce dil destegi ile birlikte ben Developer Version: 6.12.8 (MIUI8) Rom unu birsekilde yükledim.Simdi Türkce gitti Ingilizce ve Cince gb 4 dil var.
- Unlock yapmak icin 3 gündür ugrasiyorum gerekli kayit islemini yaptim ve sms geldi ancak hala asagidaki sayfa geliyor. ve islem baslamiyor. Neden?
- Ben diyelim Unlock yaptim.Global Rom yüklemek istiyorum bildigim kadariyla Global rom LTE Bandlar ile ilgili telefonun teknik olarak bu Lte band larida desteklemesi gerekmiyormu?
-Telefona Global Rom yüklesem sorun cikarmi
- Unlock yapmada sorun devam ederse Unlock yapmadan Root yapmak mümkün degilmi
-Mi Note 2 (red mi note 2 degil) unlock ve root olmadan nasil Türkcelestirebilirim.

cevaplariniz icin tsklr.

miui-jpg.5973

Sizin cihazınız için ayrı bir rom varmıdır bilmiyorum ama sanmıyorum. Madem şu anda Çin Developer sürümü yüklü, Unlock yaparken sorun çıkmaması gerekiyor. İlk mesajdaki işlem adımlarını ve gerekleri yeniden kontrol edin isterseniz.
Unlock olmadan custom recovery yükleyemezsiniz, root yapamazsınız, Fastboot ile rom yükleyemezsiniz.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

aygun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
aygün
Cihazım
mi note 2
Konular
4
unlock yapamadigim icin simdilik beklemedeyim zannedersem sms gelmedi birkac sms geldi ama onlar hesap aktivasyonu ile ilgiliydi herhalde.Bu SMS in gelmesi ne kadar sürüyor bugün 4. gün 10 gün icinde gelmezse ne yapmaliyim.
tsk.

MySun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet ihsan
Cihazım
mi 5
Konular
0
3 haftadır mesaj gelmedi bana, gerek ye yok global rom u attım nasılsa :)

Üst Alt