Merhaba, herkese iyi günler. Bir kaç sefer araştırma yapmıştım, benimde elimde mi5-32gb versiyon cihaz var.
Telefonun kapanma hikayesi ise şöyle oldu: Gün içerisinde telefonum sağlam bir biçimde kullanırken işte, cebimden çıkarıp birini arayacağım derken bi anda kapanmış, hiç bir tuşa tepki yok, bilgisayara tepki yok, şarja tepki yok, arka kapağıda kırılmıştı bir kere düşürdüğüm için silikon kılıfla muhafaza ediyordum, o yüzden anakarta ulaşmam zor olmamıştı, bataryayı sök tak yaptım kaç sefer, şarja bıraktım derken artık umrumda değil diyerek yedek telefonuma geçmiştim ve bunu kenara köşeye kaldırmıştım.
Bugün boş vaktimde bir kez daha araştırayım dedim ve testpoint yöntemini yaptım. Hiç tepki vermeyen cihazıma artık ne oldu ise, testpoint ile bi cızırdatınca bilgisayar görmeye başladı fakat, port olarak değil, taşınabilir aygıt olarak mi5 diyiyor ve öyle kalıyor, açma kapamaya basınca gidiyor sonra tekrar geliyor kendiliğinden hatta bootloop olmuş gibi tekrar tekrar da yapıyor bazen.
Şimdilik resimde gördüğünüz gibi durum, acaba bir umut ışığı var mı, çünkü ekrana felan hiç birşeye görüntü gelmiyor, titremiyor ses çıkarmıyor.
Yeni konu açıp kirlilik yaratmak istemedim bu konuda güncel diye buradan yazdım.
Telefonumda en son sürüm miui 10 yüklüydü bu arada.
10 dakika sonrası editi: USB Kablodan çıkardım cihazımı bi açma kapama tuşuna basılı tuttum, denemesi herşeyi bedava zaten, yeşil led ışığı şöyle bi sönük biçimde göründü sonra söndü.
Bir edit daha; Bootloop gibi böyle zırt pırt sök tak sesi yapmaya başlayınca aygıt, bataryayı söktüm, testpointi bir daha uyguladım, bir değişiklik olmadı, aygıt yöneticisinde resimde olduğu gibi oluyor sabit kalıyor bootloop gibi sök tak olmuyor. Yeşil led de sönük biçimde yanmaya devam ediyor.