- Adım
- Furkan
- Cihazım
- Xiaomi Mİ5
- Konular
- 3
Dijital fotoğraf makinelerindeki lensler bu şekilde çekim yaptırırlar. Bir yeri odaklarsınız ve geri kalan kısımlar bulanıklaşır. Bu odakladığınız noktanın piksel yoğunluğunu arttırmaya yönelik bir çalışmadır. Yani bir nevi odak noktasının kalitesi artsın diye geri kalan kısımlar flu olur. Artık çıkan amiral gemisi telefonların neredeyse hepsinde buna benzer çalışmalar yapılmakta. Gözlemlediğim kadarıyla Mi5 te de bunun bazı çalışmaları yapılmakta. Henüz tam anlamıyla başarıya ulaşmış sayılmazlar. Gelecek olan üst modeller ve yeni güncellemeler de bu tür sorunların yaşanacağını sanmıyorum.
Kısacası konuyu açan abime şunu söyleyebiliyorum; Abi yazılarınızı okuyup anladığım kadarıyla cihazınızda kronik bir arıza yok gibi. Daha çok sorunun çözümü kamera ayarlarında yatıyor gibime geliyor. Eğer o şekilde çözüme gidilemiyorsa o halde yazılım ile alakalıdır. Çünkü daha önce farklı markada olsa benzer sorunların yazılım ile çözüldüğünü görmüştüm.
Yazılım sorunlarında ise korkmanıza gerek yok. Memlekette bu işten anlayan çok adam var. Forumda da yazılım işinden anlayan Orkun (Archelot) ve SEFA abilerim var.
bende son zamanalrda ayzılım ile alakalı odluğunu düşünmeye başladım. Telefon bugün iadeye göndermişdim red edildi geri gelecek. geri geldiğinde rom dğeiştirmeyi deneyecğeim.