Rehber Mi4 LTE cihazlarda 4G'ye nasıl geçilir == VİDEOLU-RESİMLİ ANLATIM ==

İhaleci

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
İhaleci
Cihazım
Artık Yok
Meslek
Grafiker
Konular
9
Saygı değer chatin_62 arkadaşım aşağıdaki resimde gördüğün gibi benim Mİ4 4G LTE cihazım da LTE,GSM/WCDMA yazmakta. Sizin bahsettiğiniz gibi LTE/GSM auto (PRL) yazmıyor. Neden sizin cihazda LTE/GSM auto (PRL) yazarken benim cihazda farklılık göstermekte?
Tamam LTE only var lakin anlatığınız gibi yaptım 4.5 geçemedim :( Neden cihazlarımız otomatik 4,5 geçmiyor bu gibi işlemler ile bizi oyalamta ........ _/OFFF\_

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Versiyonlarımız farklı olabilir. 1.sayfada benin versiyon yazıyor.
Bu işlemi 1 kere yapmak yetiyor. Daha sonra normal mobil ayarlardan LTE öncelikli olanı seçmek yeterli. Otomatik olarak 2G, 3G, 4G olarak değişim gerçekleşiyor.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tamirci62

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
Mi4
Meslek
Emekli
Konular
4
benim telefon mi 4c dediklerinizi yaptım only lte var ama seçilmiyor .Normal ayarlarda da LTE görünmüyor zaten

İhaleci

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
İhaleci
Cihazım
Artık Yok
Meslek
Grafiker
Konular
9
Kısacası 4G LTE özelikli telefon alalım dedik bir türlü geçemedik 4G'ye hata bende mi yoksa cihazda mı bilmiyorum? :(

İhaleci

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
İhaleci
Cihazım
Artık Yok
Meslek
Grafiker
Konular
9
Arkadaşlar 4G olayında herhangi bir açıklama yapar mısınız. Mi4 4G-LTE cihazını alırken 4G kullana bilmek için aldım. Cihaz gayet güzel ve beğenerek kullanmaktayım. Ama operatörümle iletişime geçtiğimde cihazınız 4G'yi desteklememektedir uyarısı almaktayım. Neden normal cihazlar gibi direk kullanamıyoruz?

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Böyle uzaktan birşey diyemiyorum. Benim telefonum da Mi4LTE ve videoda da, resimlerde de aynı cihazı kullandım. Herşey video ve resimlerde görüldüğü gibi.

Operatörlerin size cihazınız 4G'yi desteklemiyor demesi doğal. Çünkü onların database'lerinde Xiaomi cihazları bulunmuyor. Cihazı bulamayınca da desteklemiyor diyorlar.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

engerex

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
OnePlus One
Konular
8
Turk Telekom (Avea) bazı Xiaomi, OnePlus, Zopo modellerini destekliyor. Web sitesinde tüm listeyi yayınlamıştı. Şimdi bulamadım.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

4G'den 3G'ye düşmeyi yaşıyorum ama sadece SMS alınca yaşıyorum. Çağrıdan sonra böyle bir sorun yok. Hatta 3G'de iken bir çağrı başlatıp hemen sonlandırdığımda tekrar 4G geliyor.

babdeyd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Babdeyd
Cihazım
Xiaomi mi4
Konular
8
Sevgili arkadaşlar ben de Xiaomi mi4 lte (hepsiburadadan aldım) ve vodafone kullanicisiyim. Ilginc sekilde hucresel ağa sec ekranindan otomatik ag aramayi kapatıp elimle Vodafone 4g yazani sectigimde 4gye geçiyor onun disinda geçmiyor(turkcelli taktigimda denediğim bolgelerde sorunsuz 4g kullanabiliyorum). Daha once 2 defa otomatik 4gye gecti ve ikisi de ayni bolgede oldu bu beni biraz arastirmaya itti. Arastirmalsrim sonucu neyazikki mi4ler lte bandında 800mhz'i desteklemiyorlar. Vodafone da en iyi sertifikayı 800mhz'de aldi (turkcell 1800mhzde aldi). Tahminimce buyuzden vodafone cogunlukla 800mhz kullandigi icin ve mi4ler de 800mhz desteklemedigi icin cok seyrek alanlarda 4g'ye geçebilmektedir. Turkcell ise çoğunlukla 1800mhz kullandığından mi4ler daha genis menzilde(yine de %100tum 4g alanlarinda degil illaki turkcell de ara ara 800mhz kullanıyordur) 4g kullanabilmektedir diye düşünüyorum...

Hocam bu dediğinizi bende dile getirdim, inşallah öyle olmaz diyorum. Lakin görünen o, bir çoğu arkadaş ne kadarda hep suçu operatörde arasada akıl var mantık var yani 800 ve 900 bandını desteklemiyor deniliyo ve de çekim gücüyle alakalı forumdaşların çoğu operatörü suçlamakta. Ne yazık ki bugün Bursa'nın göbeğinde benim mi 4'ün 4G ye hiç geçmediği yerde kardeşimin Samsung S4'ü hep 4G de durdu.
Her ikimizin hattıda vodafone!!!

Son düzenleme:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Daha nasıl yazabilir, izah edebilirim bilemiyorum.
Forumda binlerce mesajda bu telefonların 800mhz bandını desteklemediği yazıldı. Yine binlerce kere Vodafon'un 800mhz bandında kuvvetli, diğer bandlarda zayıf kaldığı yazıldı. Eğer bu iki bilgi ile sorununuz arasında bir ilişki kuramayıp hala suçu telefona atıyorsanız daha ne yazılabilir?
Bizlerin suçu birilerine attığımız yok. Tespitlerimizi yazıyoruz. Görünen de ortada. Eğer sizin mantıkla gidecek olursak, tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan sorusuna döneriz. Eğer sorun Mi4'te ise o zaman niye diğer operatörlerde sorun yok? Sorun Vodafon'da ise o zaman niçin diğer bazı telefonlarda sorun yok. Eeee bu döngüden nasıl çıkacağız? Demek ki bu mantığınız yanlış. Öncelikle kavramları ve sorunları birbiriyle karıştırmamanız gerekiyor.

3G'de böyle bir sorun var mıydı? Hiç 3G'nin 1.bandı, 5.bandı yada bilmem ne bandı diye birşey duyduk mu? Duymadık. Hayatımıza 4G daha yeni girdi. Yavaş yavaş sistemini öğreniyoruz. Önümüzdeki günlerde daha nelerle karşılaşacağız kimbilir.

Eğer sorunuz Mi4LTE telefon 4G'yi destekliyor mu ise evet destekliyor. İspatı da burada yüzlerce resimde var.
Eğer sorunuz Mi4LTE telefon Vodafon hatla 4G çalışacak mı ise yine evet çalışacak. Bunun ispatı da forumdaki Vodafon kullanıcıları.
Eğer sorunuz Mi4LTE telefonla, Vodafon'un 4G hizmeti verdiği her yerde sorunsuz olarak 4G kullanabilecek mi ise, 4G hizmeti başladıktan sonra gördük ki hayır kullanılamayacak. Çünkü ağırlığını 800mhz bandına vermiş ve diğer bandlarda belirli bölgelerde yayın yapıyor.

Yani günlerdir yazılanlardan sonra yukarıdaki sonuçları çıkartmak, anlamak bu kadar zor mu? Değilse o zaman neyin peşindesiniz?

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Son düzenleme:
Üst Alt