Rehber Mi4 LTE cihazlarda 4G'ye nasıl geçilir == VİDEOLU-RESİMLİ ANLATIM ==

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Turkcell ile Amasya Merzifon'da Mi4c ile sorunsuz şekilde bağlantı sağlıyorum. Mi4c ile Mi4'ün FDD bandlarında desteklediği frekanslar aynı sanıyorum.

babdeyd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Babdeyd
Cihazım
Xiaomi mi4
Konular
8
Saygıdeğer Chatin62 hocam.
Diyorsunuz ki:
"Forumda binlerce mesajda bu telefonların 800mhz bandını desteklemediği yazıldı. Yine binlerce kere Vodafon'un800mhz bandında kuvvetli, diğer bandlarda zayıf kaldığı yazıldı. Eğer bu iki bilgi ile sorununuz arasında bir ilişki kuramayıp hala suçu telefona atıyorsanız daha ne yazılabilir?"
Bu iki bilgi arasında bağlantıyı çok rahat kurabiliyorum, ve de tam da bu yüzden telefonu suçluyorum!!! Uluslararası deyip piyasaya telefon sunucaksınız, ama telefonunuz tüm bandları desteklemeyecek!!!
Aslında mesajınızın devamına bakılırsa sizde neden telefonu suçlamamız gerektiğini açıkça belirtiyorsunuz:
"Eğer sorunuz Mi4LTEtelefonla, Vodafon'un 4G hizmeti verdiği her yerde sorunsuz olarak 4G kullanabilecek mi ise, 4G hizmeti başladıktan sonra gördük ki hayır kullanılamayacak. Çünkü ağırlığını 800mhz bandına vermiş ve diğer bandlarda belirli bölgelerde yayın yapıyor."

Hocam amacınız ne diye sormuşsunuz, herhangi bir amaç güttüğüm falan yok, insanlara açıkça :
Mi4LTE telefonlarıyla, Vodafone'un 4G hizmeti verdiği her yerde sorunsuz olarak 4G kullanamayacaklarını anlatmaya çalışıyorum! Çünki çeşitli kişilerden defalarca bu soru yazılıyo ve insanlar net bir cevap alabilmek istiyor, ama mağlesef farklı bölgede deneyin yok öyle yok böyle yapın deyip bilgi kirliliği yaratılıyo. Sorunun cevabı net! Çözümüde net : 4G yi sorunsuz olarak kullanmak istiyorsanız Vodafone'dan veya Mi4'ten, ikisinin birinden vazgeçmelisiniz!

Birde chatin_62 hocam ben size sormak istiyorum telefonda suç yok operatörünüz suçlu diyerek sizin amacınız ne acaba?

Son düzenleme:

babdeyd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Babdeyd
Cihazım
Xiaomi mi4
Konular
8
Turkcell ile Amasya Merzifon'da Mi4c ile sorunsuz şekilde bağlantı sağlıyorum. Mi4c ile Mi4'ün FDD bandlarında desteklediği frekanslar aynı sanıyorum.
Hocam bunu defalarca yazdınız!
Lakin bizim konuştuğumuz konu farklı! Mi4 ile vodfone'da 4g kullanabilmeyi konuşuyoruz biz! Siz Amasya'da da ülkemizin diğer yerlerindede Turkcell'de 4g kullanabilmeniz bizim sorunu aydınlatmıyor mağlesef.
Saygılarımla Bykatre hocam.

engerex

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
OnePlus One
Konular
8
Vodafone TR LTE 800/1800/2600 Mhz bantları destekliyorlar. Ağırlık tabiki kapsama alanı için LTE 800 de.

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Hocam bunu defalarca yazdınız!
Lakin bizim konuştuğumuz konu farklı! Mi4 ile vodfone'da 4g kullanabilmeyi konuşuyoruz biz! Siz Amasya'da da ülkemizin diğer yerlerindede Turkcell'de 4g kullanabilmeniz bizim sorunu aydınlatmıyor mağlesef.
Saygılarımla Bykatre hocam.
Yahu ortada bir problem var bunu siz de belirtiyorsunuz. Madem bu şekilde sitem edecektiniz alırken frekansları kontrol edip ona göre alsaydınız ya?

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Kaldı ki Çin'de bile bir operatörü destekleyen telefonlar diğer operatörleri desteklemiyor. O şekilde düşünmüyor musunuz? Ben size yapacağınız şeyi söyleyeyim. Ya Vodafone ya da Xiaomi telefonları..

resolute

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
resolute
Cihazım
discovery
Konular
1
Mi5 de 800 bandını desteklemiyor. Bu yüzden mi telefonlar Türkiye'de tercih edilmemeli. LTE kullanmam derseniz o ayrı.

via tapatalk

resolute

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
resolute
Cihazım
discovery
Konular
1
Yalnızca LTE modunda iseniz arama yapamaz ve alamazsınız. Bunun nedeni ses LTE üzerinden taşınmıyor. Sadece volte destekleyen cihazlar ve operatörlerde çalışır. Şu an her ikisi de sınırlı.

via tapatalk

erhan52

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
mi5s
Konular
5
Bugün il değişikliği yaptım ve sonuç bu çıktı. İlginize teşekkür ederim :) sorun bendeymiş

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

cnrkty

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Caner
Cihazım
Ruby (RN12Pro)
Konular
2
Vodafone hattından 4G sorunu yaşanlar için Vodafone kullanıcısı olarak Vodafone'a gittim.
- Bende Xiaomi mi4 olduğunu telefonun 4G desteklediğini ama Vodafone olarak telefonun 4G desteklemedeği mesajı geldiğini izah ettiğimde Xiaomi'nin veri sisteminde bulunmadiği ve IMEI olarak Türkiye'de olmadiği için telefonu destek verilmediği söylendi.

Çözüm olarak ise 4G destekli Türkiye IMEI kayıdı olan bir telefondan IMEI değişimi yapıldığında telefonu tanıyacak ve 4G bağlantısından sorunsuz şekilde yararlanacaksınız dedi. :)

Sanırım böyle bir yol olarak simkartı 4g destekli telefona takarakta yapmak mümkün olmuş oluyor.

Üst Alt